Promjena vizualnog identiteta uz mala financijska ulaganja - totalni makeover za sitne pare!

21.05.2014.

Sunčani nas dani potiču na aktivnost, pobuđujući u nama želju da i u prostoru u kojem najradije boravimo - svome domu - unesemo neke promjene, koje često i ne zahtijevaju previše ulaganja.

Kao dugogodišnjem savjetniku za uređenje prostora u MEBLU to mi se javljaju stranke s molbom za pomoć oko promjene vizualnog identiteta neke prostorije. No, kako su krizna vremena zahvatila većinu nas, uglavnom su to upiti kako sa što manjim budžetom postići što bolji efekt. Ali u Meblu je i to moguće!


Poanta je u tome da je sve bez bilo kakvih građevinskih radova, što znači bez rušenja ili zidanja. Potrebno je promijeniti samo završne obrade zidova: umjesto postojeće boje dovoljno je staviti nove tapete boja ili s nekim šašavim uzorkom (cijene po roli kreću se u Meblu već od 99 kn/rola, a jedna rola pokriva 5 m2 zida), a na prozore staviti nove zavjese (npr. Meblo gotove zavjese već od cca 80 kn/kom). Za manje prostore obično predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostorije s nižim stropom uvijek je bolje staviti svjetlije zavjese koje mogu imati vertikalne pruge čime će se stvoriti dojam viših zidova.
Umjesto kupnje novog trosjeda ranja staroga, biti će dovoljno da preko stare sjedeće garniture prebacite novi prekrivač stilski usklađen s novim zavjesama.

Spavaćoj sobi ćete udahnuti novi život ako krevet prekrijete prekrivačem u pastelnim tonovima, dodate koji jastučić, a prozore zaštitite zavjesama od prirodnih materijala u istom tonu.

Takav redizajn prostora može se uz malo mašte primjeniti na bilo koju prostoriju: uz par novih detalja koji su pravilno usklađeni po bojama, oblicima i dimenzijama svaki prostor može u času promijeniti svoj outlook!

Oznake: meblo, namještaj, akcije, garniture, madraci, podnice, popusti

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.