Zasluženi odmor

04.01.2013.

Prošao je Božić, prošla je Nova Godina, svi smo se dobro istulumarili i sad nam je jedina želja dobro se odmoriti i naspavati. Oni sretniji slijedeći tjedan će otputovati na skijanje i uživati u ljepotama Alpskih vrhova, a oni ostali odmor će potražiti u toplini vlastitih domova. Ugodno se ušuškati pod dekicu i pogledati neki dobar film, pročitati sve zaostale knjige koje gomilamo na noćnom ormariću i nakon toga lagano utonuti u toliko željeni okrepljujući san.

U spavaćim sobama, bez obzira da li je riječ o većoj ili manjoj kvadraturi, najvažnije je odabrati stil i namještaj koji će donijeti smirenost, opuštanje i dobar san. Kako je to ambijent u kojem obično dominira krevet kao najveći volumen, najčešće se prema njemu usklađuju svi ostali komadi namještaja ( ormar, komoda, noćni ormarići…).
Za prostore manje kvadrature izuzetno je važno paralelno osigurati dobar estetski dojam i maksimalnu iskoristivost prostora.

Male spavaće sobe izgledati će vrlo dobro ako su kompletno uređene u istoj boji. Uz neizostavnu svijetlu neutralnu paletu (sve nijanse bijele boje), koju se može kombinirati sa sitnim detaljima tamne boje, dobar početak dana osiguravaju i sve pastelne boje (npr. nježna zelena ili plava, koje pozivaju na smireni počinak i svježinu buđenja). Za manje prostore predlažem da se tapetama s uzorkom presvuče samo jedan zid, kako se ne bi zagušio prostor.

U prostore s nižim stropovima uvijek je dobro staviti svjetlije zavjese koje mogu imati gotovo neprimjetan uzorak vertikalnih prugica, čime će se stvoriti utisak viših zidova.
Kada je namještaj u pitanju, predlažem ugradnju ormara izrađenih po mjeri, s kliznim vratima, jer štede prostor – takav ormar neka ujedno bude i najviši namještaj u sobi. Prednost ovakvih ormara je i njihova velika mogućnost prilagodbe svakom prostoru po dizajnu i dimenzijama. Ako nema mjesta za noćne ormariće, mogu se koristiti zidne lampe za čitanje, postavljene sa svake strane uzglavlja.

Veliku ponudu svih gore navedenih artikala može se naći u MEBLO salonima namještaja ili na www.meblo.hr, gdje su i akcije još tijeku!
A za zaista okrepljujući san najvažniji je naravno dobar madrac, ali o tome i o pravilnom odabiru biti će više riječi slijedeći tjedan.

Oznake: meblo, sobe, spavanje, spavaće sobe

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.