Božićnosvetostjepanska starogodišnja čestitka vrlog kralja rumenih obraza
[ # ]

iliti papiri više nisu u modi

26. prosinca 1906.

Tijekom izbivanja iz zgrade koju nazivamo utočištem inteligencije, općedrage nam Pete (beta) gimnazije, prisiljen sam koristiti se elektroničkim glasilima da bi moja rječca doprla do vaših čekića, nakovnja i stremena zaglušenih božićnom popijevkom pijanog zbora Zet-ovih radnika okupljenih u božićnom izdanju pokretne krame koju jetseterski nazivamo tramvaj. Prisustvujući jednom takvom koncertu Zet-ovaca i Zet-ovnova do mene je doprla poruka koju sam uspio iščitati iz nelogično povezanih redaka solistice zbora i bingo missice u mirovini Karmele Vukov-Colić, a ona glasi da unatoč tome što stalno razmišljamo o onome što će se dogoditi, stanice koje će tek doći zapravo tako brzo i prolaze, moramo pritisnuti kočnicu za opasnost i shvatiti da okretište nije kraj već je tek nova polazišna točka za putovanje bez kraja koje se zove životarenje. Tu Zet-tete i Zet-stričeki nalaze smisao okretanja polužice. Nemojte misliti da se poigravam njihovim sudbinama i da radim urnebesnu sprdnju iz njihovih života, pa oni su upravo povod mog poimanja materije i submaterije, da nije njih ja bih još uvijek mislio da nisam savršen kao što doista i jesam.
Stoga, želim vam čestit, sretan, blagoslovljen... Božić uz obilatu trpezu pod kojom će pucati kameni stolovi u dvoranama vaših velebnih dvoraca i štagljeva, puno ugojenih svinja i njihovih životnih družica krmača koje će zdušno podnijeti žrtvu da okrijepe hramove naših plemenitih duša, naša tijela kojima baštinimo ovaj svijet pronoseći uzvišenu filozofiju Aristotela ženomrsca te širimo radost svijetom koji kad nas ugleda pada ničice diveći nam se.


P.S. Za bilokakve dodatne informacije, prijedloge i žalbe, molimo da se obratite na ŠALTER 2 (radno vrijeme 0-24, s pauzom za ručak od 0-11, 11-13, 14-16, 16.15-20.47, 21.30-21.31). Stručni referenti, L. I F. i Lj.Ć.M.R. srdačno će vas dočekati i iz vašeg uma odagnati svaku neshvaćenu pojedinost, a za to smo premalo plaćeni pa ćemo 26.12.2006. štrajkati cijele večeri s pauzom za ručak kojoj ćemo dodati i vrijeme za desert. Molimo da shvatite u kakvoj se teškoj situaciji nalazimo jer nije lako u prvoj klupi svakog dana trpiti svakojake moždane izljeve nepameti i biti izloženi kišici koja sipi iz usta naših sugovornika koji nas redovito špricaju. Stoga opravdano tražimo povećanje plaće od 0.01% što na osnovicu od nula kuna iznosi ravnu nulu, mi to samo želimo napismeno.
Pomalo u strahu klikćem na gumb Objavi jer se pribojavam opake i nadasve nedostižne okrutne ručetine kontrolora koji samo vrebaju u tramvajima zvanim osvetnička čežnja.
Ovim putem upućujem i zamolbu da barem komentirate, sposobno poput Igora Štimca, a da tu i ondje napišete i kakav članak, globalizacijski trendseteri i trendmaltezeri bi rekli post, a prof. Farkaš ispravila u "rekli bi".
Obavijesti o balu koji ću pripremiti samo za sebe i možda vas primit ćete usmenom predajom...

Živite longint i prosperitetno,
svoj i vaš Lobelius
Do skorog susreta u brisanom prostoru...

25.12.2006. 23:51 [ Replike (1) ] Ovjekovječi

<< Arhiva >>

< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O čemu je riječ?

  • Interdum feror cupidine partium magnarum Europe vincendarum.

Sedam lica traži autora

  • N.S.Kestenkov/Filip V. Lobelius/Lobelius I. Filipicus
    Anuška Swarovska/Anastazija Švendovskaja
    Marija Delaševska
    Airmen Undalis
    Evenua Divina Idealis
    Imperator Voltaren
    Ljubica Ćošak Malílek Rojs

Disclaimer

  • Sva prava pridržana. Svaki tekst je stav isključivo njegovog autora i ne odražava stav autora ostalih pisama, koji se ne mogu smatrati odgovornima za njegov sadržaj.