Plaćeni odgovor
[ # ]

iliti Žurno!

listopad 1906.

Odgovor
Na pismo mom visočanstvu,
Velebnom kralju Lobeliusu I. Filipicusu
Kraljevina Lobelia


Imperator Voltaren
General reda Srebrnog Zmaja
Gejzirija, Sarmageddon

Vaša veličanstvena nedostižnosti!
Moji nepogrešivi savjetnici i ja donijeli smo zaključke od iznimne važnosti za teritorij naše vrle domovine koju neizmjerno ljubimo, za područja naših saveznika i za svekoliki svjetski puk.
U najkraćem mogućem roku obavijestit ću svoje božanske savjetnike, leonessu Eveniju Divinu Idealis i furiju Zrinkuriju Malilek. Vaše intencije su već otprije naša htijenja i misli, svi zajedno stoga pjevamo u jedan glas kao zbor Marijane Švende-Lekić.
Samoprozvanog cara Luku II. Rogala niti u krajnjem slučaju ne možemo smatrati vladarem, on sam ne zna u kojoj mu se sferi nalazi fokus carstva.
Dotični je "car" podmukli izrod roda svog koji je čak pretendirao na zauzeće mojeg ponosa i dike, sjeverne zemlje koja stremi nedohvatljivim visinama i prostranstvima kozmosa, Skandinavije, očito želeći pronaći nova jezera i rijeke da mu budu lovištima za pecanje. Odmazda će biti kratka, u periodu pi/6. U pomoć će nam priteći mudra plemena iz davnina, Mičići i to redom plemena Ide, Slavke, Ane, Asunte, Darija, Blaža, Pavla i Ante.
Prema proročanstvima koje radi moj Odred Merlina s Onoga Svijeta, tako da kuhaju vlati kose s moje savjetnice zlaćane kose, sprema nam se budućnost toliko svijetla da nas gotovo osljepljuje, čamotinje, jada, spleena i weltschmerza nema na blistavom nam horizontu.
Vi ste za nas do sad bili tek zvijezda, u notturnima opjevana, što mistično bliješti s neba nam neznanog. Uopće ne sumnjamo u Vašu intelektualnu ili bilokoju drugu obdarenost, a uvjeravam Vas da je i moj narod obdaren raznim umijećima i fizičkim sposobnostima, inače nas ne bi bilo ovoliko i u ovako savršenoj postojbini.
Na kraju rata, točnije, vraćanja zauzetih teritorija njihovim prakraljevinama, a za ishod niti ne sumnjamo da će biti dobar, pozivam Vas na svoj dvor, stilsko remekdjelo uvršteno u sve umjetničke anale, da svi pobjednici-saveznici slušaju finalne zvuke disonantne simfonije zvane Rogalovo kvazicarstvo. Vaši suputnici su također pozvani na mile, elegović balić, trenutke hedonizma, slatkog opuštanja, uživanju u raznovrsnim sinestezijski opojnim za sva čula, plodovima ove nadasve predivne zemlje koju zovemo svojim domom. Unaprijed se ispričavam zbog moguće sporosti i dužeg putovanja pisma do Vas jer je Kraljevski zavod za međunarodne odnose Lobelije, Odjel stranih dopisništava, u ovo predratno doba zatrpan zahtjevima, molbama i pismima, a do sad ionako nismo slali pisma u tako daleke krajeve pa smo za golubove pismonoše morali osigurati svemirska odijela te dovoljne doze ATPa i kisika.
S nadom u bolje sutra i mirnu, poput gđice Maras, budućnost,

Lobelius I. Filipicus
velebni vladar Kraljevine Lobelije

10.10.2006. 21:49 [ Replike (0) ] Ovjekovječi

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O čemu je riječ?

  • Interdum feror cupidine partium magnarum Europe vincendarum.

Sedam lica traži autora

  • N.S.Kestenkov/Filip V. Lobelius/Lobelius I. Filipicus
    Anuška Swarovska/Anastazija Švendovskaja
    Marija Delaševska
    Airmen Undalis
    Evenua Divina Idealis
    Imperator Voltaren
    Ljubica Ćošak Malílek Rojs

Disclaimer

  • Sva prava pridržana. Svaki tekst je stav isključivo njegovog autora i ne odražava stav autora ostalih pisama, koji se ne mogu smatrati odgovornima za njegov sadržaj.