Pojava novog lika
[ # ]

iliti stvaraju se savezi

rujan 1906.

Kraljevsko pismo
Velebnog kralja Lobeliusa I. Filipicusa
Kraljevina Lobelia

Njezino božansko prikazanje, teokratkinja Evenua Divina Idealis, djeva mudrog kazivanja, uredno posloženih misli, vjećno od pomoći.
Obraćam Vam se skrušeno, ne kao podanik, što moja velebna pojava nikako ne može biti, već kao saveznik od kojeg korist ne samo da može biti materijalna, nego spoznaja da je moj duh uvijek s dobrima ispunjava dušu mirom i radošću.
Namjera je da naša imena ne postanu mitovi i legende nego da se pokaže moć mišice pravednika. Predlažem savezništvo što je jedina ispravna konkluzija u ovim okolnostima. Napadnute su obje naše autonomije, *a čiji će savršeni umovi voditi Kozmos u novo doba doli nas samih*, uzvišenih vladara, nedodirljivih takvim prostim masama. A upravo su te mase vođene inercijom bezumlja odlučile ratnu alatku okrenuti u našem smjeru. Pokažimo da je srce hrabro ali milosno jače od svakog atoma metalnog oružja i da će pokidati i kovalentne i ionske i delta, pi te ine veze za stvaranje sveopće povoljne klime, prostranog polja anticiklone dobra. Upućujem na činjenicu da je sprega među nama nepoznat pojam, mi zadovoljštinu tražimo na jednoj višoj razini postojanja, priprostim napadačima nedohvatljivoj. Lihvarsku ruku treba sasjeći u bitku njezina bića, treba mrežom plemenitosti sakupiti jal svijeta i izbaciti ga s predivnog lica ove izborane i prastare zemlje. Dozvolimo struji naše svijesti da nadmoćnom intelektualnom snagom pokori neuko društvo izjelica vlastite sreće. Pobrinimo se da plodovi naše suradnje budu uistinu i nadasve slatki, jarkih boja, zamamnih mirisa. Da ne duljim i previše se ne zaletim u vode dosadnog blebetanja, smatram naše prijateljstvo neupitnom činjenicom.

Više nema inspiracije pa ću samo reći adio!

p.s. Per tutti i altri problemi potete parlare con la mia segretaria! Grazie.

*Ovo je samo retoričko pitanje, odgovor je, naravno, jasan kao zora u maglovitoj Sloveniji, to su naši mozgovi, centri svijesti tijela naših, ali i cijelog nam poznatog svijeta.

Lobelius I. Filipicus
velebni vladar Kraljevine Lobelije

09.10.2006. 18:39 [ Replike (0) ] Ovjekovječi

<< Arhiva >>

< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

O čemu je riječ?

  • Interdum feror cupidine partium magnarum Europe vincendarum.

Sedam lica traži autora

  • N.S.Kestenkov/Filip V. Lobelius/Lobelius I. Filipicus
    Anuška Swarovska/Anastazija Švendovskaja
    Marija Delaševska
    Airmen Undalis
    Evenua Divina Idealis
    Imperator Voltaren
    Ljubica Ćošak Malílek Rojs

Disclaimer

  • Sva prava pridržana. Svaki tekst je stav isključivo njegovog autora i ne odražava stav autora ostalih pisama, koji se ne mogu smatrati odgovornima za njegov sadržaj.