Podsjetnik na Dan mladosti

25.05.2018.

Na današnji dan širom Jugoslavije slavljen je Dan mladosti. Nakon raspada Jugoslavije u svim bivšim republikama, danas državama, a osobito u Hrvatskoj, nastoji se svojevrsnim pranjem mozgova izbrisati sjećanje na taj dan.
Tito iz mlađih dana
Središnja proslava Dana mladosti uvijek je održavana na stadionu JNA u Beogradu gdje su pioniri, omladinci i pripadnici svih rodova vojske i mornarice izvodili slet.

Titu je tom prilikom uručivana štafeta mladosti koja je polazila svaki put iz drugog mjesta i iz druge republike, ali je uvijek masovno dočekivana i ispraćana širom gradova nekadašnje Jugoslavije. Poznato je da je Tito rođen 7. svibnja, ali se rođendan uvijek slavio na današnji dan. Tito je bio kontraverzna osoba, unatoč svemu svatko objektivan složit će se da je Tito bio jedan od najznačajnijih državnika 20. stoljeća. Slet na stadionu

Pregledao sam nekoliko portala naših dnevnih novina i nigdje nisam našao niti slovca o nekada velikom prazniku za sve narode u bivšoj državi. I Tito i Jugoslavija dio su naše povijesti pa ne vidim razloga zašto ih se želi izbrisati iz sjećanja starijih generacija, zašto se uporno nastoji falsificirati i pisati ljepša povijest u kojoj nema razdoblja od četrdeset i pete do devedesete.

Namjera mi nije veličati ni Tita ni Jugoslaviju, već podsjetiti na jedan zaboravljeni praznik bivše države.