četvrtak, 17.05.2007.

Loptin mail

imala sam bliski susret sa Žabom prošli vikend. išli smo položit jedan ispit, i završili na ručku. nakon klope, Žabac je počeo pričati o (ma, zapravo, prvo je pričao o glupostima koje se ne tiču ovog posta)a kasnije smo se ipak dotakli teme mojih pasa.
mislila sam da je zaboravio na to. da ga nije briga. a, eto ,bila sam u krivu. čak je i tatina druga žena upletena u tu priču. zna sve. (dobro, ne baš sve) počela me odgovarati.
"znaš, ja mislim da sad nije pravo vrijeme za to da si nabavljaš psa. mislim, nije da te ja odgovaram ili nekaj nego mislim da bi bilo bolje da prvo postaneš kompletni čovjek onda tek uzmeš psa..."
kompletan čovjek my ass... ona samo ne želi da dobije mene kao sustanarku + kofere + psa. sve to me potaklo na pisanje maila. jer pisanim riječima se ipak bolje izražavam, a imala sam toliko toga za reći.

i dalje razmisljam kaj ima za i protiv psa. ne znam zasto da i dalje i opet odgadjam nabavku psa. mislim da time necu nista postici. bila sam : premala, premlada, preneodgovorna, imala previse vremena, premalo vremena, bila sam srednjoskolka, nisam znala voziti, mama je radila u stanu, a sad? sto sam sad? prevelika? ako cu cekati jos malo- e pa bas cu se trebati vjencati, pa cu se bas trebati kuciti, pa cu imati sve novo, pa cu se seliti, pa cu trebati sloziti djecu, pa cu bas trebati naci posao, pa ce mi djete bas krenuti u skolu, pa ce bas upisivati faks, pa cu bas trebati u penziju, dodaj tome jos neke bolesti, financijske probleme,a mozda i koju nesrecu i kad ce bas biti vrijeme za psa???? ako cu tako gledati-NIKAD! a meni je vise dosta cekanja ...
sve sto me u zivotu najvise zanimalo i ono sto me i dalje najvise zanima su psi. kad pogledam unazad par godina na skijanje i na ljetovanja isla sam samo tamo gdje je smio i pas. teta Verica i jos neki nasi prijatelji uvijek su vozili i pse sa sobom! u 21 godinu vidjela sam puno toga i ne znam ima li ista bolje sto me moze toliko zanimati ili raspoloziti od psa. mene ne zanimaju ni auti, ni sport, ni astronomija, nit kemija niti astronomija toliko koliko psi. svaki bedak ima svoje veselje, a ovo je moje. ako vjerujem da covjek u zivotu ima svoju svrhu(a vjerujem) onda je moja : pribliziti covjeka psu i suprotno. mislila sam ostati na fakultetu na doskolovanju i vjerojatno cu uzeti genetiku. imam i projekt za koji bi dobila i potporu u novcanom smislu. htjela bih otkriti kako se kod pasa naslijeduje boja ociju, dlake itd. neke projekte koje jos nitko nije radio. pricala sam o tome s profesoricom i ona je dala prolaz projektu. jedino sto mi treba su, pogadas: PSI. nitko ne zeli dati svoje pse da na njima eksperimentiram, makar bih samo mjerila i zapisivala koliko bi kuja koja je parena s muzjakom druge pasmine imala mladuncadi, kakvi ce oni biti , po kome ce naslijediti gene itd...
mislim da mi to kaj sam ga nisam imala nije nista pomoglo, nego samo odmoglo jer, kao sto sam rekla-za bilo kakvu akciju sa psima, potreban mi je pas. mozda necu moci na jedrenje, ili bas svugdje , ako ce se negdje ici (makar,pas smije putovati i avionom, i autobusom, a sad postoje i pseci hoteli, pa ako ce mi biti toliko stalo, nekako cu naci i novce za hotel,a izmedu ostalog razvozila sam se, pa mogu i sama negdje odvesti psa.)ali isto tako nikakav put ili nista drugo ne bi me toliko veselilo kao pas.
ono kaj ja zelim je imati psa, setati s njim, ukljuciti se u neke aktivnosti, mozda i nekakav manje napredan agility (jer Cavalier nije radni pas i nema visoko razvijenu tu "radnu inteligenciju")
sto se tice prijatelja, vidi cuda, nekako se poklopilo da oni s kojima se druzim imaju pse, i stalno me poticu da i ja nabavim psa, te me pas nikako ne bi odvajao od mojeg , kojeg bi ti rado nazvao "normalnog", ljudskog drustva. curke sa faxa su mi ponudile i pet-sitting ako cu morati na put tako da je i to opcija. ionako stalno netko neceg tudeg psa cuva. ljudi koji ne vole pse ionako nemaju kaj raditi u mojoj blizini. s njima se ionako samo kacim.
za primjer ljubitelja pasa mogu uzeti moju kolegicu koja je u KOSSPU koja ima Golden retrivera i Border Collie-a i radi s njima svaki dan, uzoran je student i ima vremena i za prijatelje. nista joj ne fali u zivotu. ni ona me nije uspjela uvesti ni u KOSSP ni u Hrvatski konoloski savez - JER NEMAM PSA.
Sandra, moja najbolja prijateljica ima tu zenku Westyja-Linu. one su stalno skupa kod mene i onda sam ja zaduzena za setnju i hranjenje i wc i igranje i zabavljanje. i nista od toga mi nije tesko.
mane "imanja psa"?? samo i jedino manjak vremena a u korist vremena provedenog sa psom. a nije li to vrijeme provedeno sa psom zapravo jedino ono sto ja stvarno zelim u zivotu?


nakon toga: muk, tišina. nije ništa odgovorio. možda nije pročitao. ili je, pa razmišlja. a možda je pročitao, pa nije shavtio. vi nadam se, jeste?

| 16:19 | Komentari (5) | Isprintaj | #

petak, 04.05.2007.

Lopta hopše, ali pjeva

Shed a tear 'cause I'm missing youI'm still alright to smileGirl, I think about you every day nowWas a time when I wasn't sureBut you set my mind at easeThere is no doubt you're in my heart nowSaid woman take it slowIt'll work itself out fineAll we need is just a little patienceSaid sugar make it slowAnd we'll come together fineAll we need is just a little patience(inhale) Patience...Ooh, oh, yeah
Sit here on the stairs'Cause I'd rather be aloneIf I can't have you right now, I'll wait dearSometimes, I get so tenseBut I can't speed up the timeBut you know, love, there's one more thing to considerSaid woman take it slowThings will be just fineYou and I'll just use a little patienceSaid sugar take the time'Cause the lights are shining brightYou and I've got what it takes to make itWe won't fake it, Oh never break it'Cause I can't take it
...little patience, mm yeah, ooh yeah, Need a little patience, yeahJust a little patience, yeahSome more pati... (ence, yeah)I've been walking these streets at night Just trying to get it right (Need some patience, yeah)It's hard to see with so many aroundYou know I don't like being stuck in a crowd (Could use some patience, yeah)And the streets don't change but maybe the nameI ain't got time for the game'Cause I need you (Patience, yeah)Yeah, yeah well I need youOh, I need you (Take some patience)Whoa, I need you (Just a little patience is all we need)Ooh, this ti- me....
Guns 'n' roses

| 10:10 | Komentari (0) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.