subota, 24.02.2007.

hops o troprstom tipavcu

troprsti tipavac alias ljenjivac jedan je od najljenijih životinja. živi na drveću, a kreće se prosječnom brzinom od 3 km/h. jede jako rijetko, gotovo cijeli dan spava. hrani se samo lišćem kao koala i miće se samo da bi dohvatio tu i tamo listić koji mu nije baš na dohvat ruke i da bi se pario.
sve ovo ne bi bilo bitno da mi njegovo ime nije postalo nadimak!bang tako me prozvala moja draga Brmba. naravno uvijek se nakostriješim ko dikobraz, iskesim zube ko vuk i počnem režati i braniti sebe, svoj ponos,a i svoju lijenost. iritira me što me se optužuje da samo gledam tv, da samo surfam po netu, da ništa ne radim.burninmad a najviše me iritira možda zato kaj je to djelomična istina.headbang mrzim "radne praznike".namcor nikada se nemogu dovoljno odmoriti i nikad se nemogu natjerati na 100%tni rad.puknucu zašto je tako samnom, nemam pojma. možda je horoskop takav.yes možda sam samo lijena. a možda i nisam jedina. a što ako jesam?? što ako sam jedina koja je ,dok mame nema, do podneva u piđami, gledam ko ima novi post, čitam svoje stare postove, komentiram druge i tu i tamo napišem vlastiti novi. onda se oko podneva otuširam, jer bi bio red, pa odem na ručak. po povratku doma, naravno, planiram učiti. ali , vidi vraga, jučer sam morala u dućan, prije dva dana je Brmba imala ideju, danas mi dolazi teta od preko bare... i opet svaki dan propadne učenje u popodnevnim satima.lud u najboljem slučaju ostanem doma, i krenem učiti, a onda me neko nazove i pola sata ode na razgovor, a kasnije se Brmba tuži da se nikad ne vidimo. i kaj napraviti? a mislila sam da će mi faks donijeti polet za učenje, da ću sve rekorde u učenju preteći, jer je to baš ono kaj me zanima.
i kojeg li paradoksa: što više vremena imam, to mi se manje uči, i to manje i naučim,jer danas još ima vremena, pa ima sutra, pa preksutra, a onda zadnjih 24h se sve praši i sve zbrčka u glavici.puknucu
no, sad će ponovo krenuti predavanja pa će se valjda sve vratiti na svoje... nadam seblabla

| 13:33 | Komentari (3) | Isprintaj | #

srijeda, 21.02.2007.

hops o čudnom danu

koji čudan dannut...znala sam da će biti čudan čim nisam imala dogovor ni sa kim da ga moram pokupiti negdje na putu za fax. obično moji čudni dani započinju tako, spontano, kad nema dogovora.
i onda, na 2. skretanju naiđem na 2 frenda iz osnovnjaka. zapravo sad smo malo više poznanici, jer sretnem ih tu i tamo vrlo rijetko. zaustavila sam se, pitala ih kamo idu i povezla sa sobom.
naravno, taj put ne bi bio tako neobičan da tu nisu bili popratni efekti ko, kome, koliko, kada i gdje smo sreli stare poznanike. uglavnom smo zaključili da su se svi dosta promijenili. ali, ima jedna priča koja me poprilično šokirala... naime, jedan naš poznanik zaršio je u ludari. da, isti onaj koji me prije desetak godina vozio u autiću nekog ofucanog lunaparka, da, onaj isti s kojim sam išla na neke dodatne aktivnosti, i , da, onaj simpa, mali dečec za kojim sam se i ja ponekad okretala i koji mi je bio drag. nešto mu je došlo i otišo. jednostavno otišo. i priča nas navodi da bi to moglo imat veze s tihom patnjom još iz osnovnjaka. pa, iako sam milijun puta pročitala, još uvijek mi nije jasno, dal se stvarno može od ljubavi poludjeti?? mislite vi tako??rolleyes
sljedeća stvar je bila, ja i moj fax. eh, iz populacijske i kvantitativne genetike(baš je takva kako zvuči) bila sam među ocjenama 3 i 4 i sad, žena me par puta bila nagovarala na odgovaranje za višu ocjenu, a ja sam nju uvjeravala da mi(cijela generacija) za to nemamo vremena. a onda sam popustila! ludobećala sam joj da ću pokušati. jučer sam doslovno listala te papire i skužila da mi fali jedna skripta. bila je kod frendice, koja, pogađate, naravno nije bila doma do 22h. poludila sam!puknucu izgubila volju za učenjem i sve prepustila slučaju. da, dobila sam tu skriptu, ali puno prekasno, kad je sa svim bilo gotovo.burninmad računala sam na poraz i na nižu ocijenu. a onda... došla sam danas u profin kabinet i iako sam odmah htjela reći, profesorice, ja bih ocjenu, ona me pretekla. rekla je: «kolegice, vidim došli ste odgovarati za višu ocjenu, puni znanja.» i šta sad? jednostavno sam progutala knedlu u grlu i samo kimnula: «da, jesam, ali znate, više sam učila teoriju, a formule su mi se malo pomiješale.» ona je samo izvadila svoje papire, tj. moje kolokvije i krenula… pokazivala mi je sve što sam krivo napisala i rekla mi kako je trebalo pisati, a ja sam samo mudro klimala svojom glavom uz neartikulirane zvukove odobravanja. yes prošle smo bile sve zadatke, a tad me posjela preko puta sebe. pogledala me ravno u oči i pitala: «jeste li sve naučili?» samo sam kimnula. «a gdje je vaš indeks??»pitala me malo oštrije. «oh, tu je, tu je, sad ću vam ga dati», rekla sam ko da me neko naglo probudio iz sna. u tišini ga je preuzela i upisala ocjenu i to onu višu. a toliko sam htjela izbjeći to strašno ispitivanje. naštetila bih sama sebi. lud
ponosna današnjim ulovom ušla sam u jedan od paviljona i pitala trojicu kolega dal trebaju prijevoz. tad su krenule one dobro poznate šale o ženama i autima. naravno na štetu žena.bang jedan je ipak želio prijevoz. pa, iskreno, i nadala sam se da će samo on pristati.yes između nas postoji posebna veza, ona prava bikovska. (ehem, ne , nije to ta veza, dečko ima curu, a vi, bikovi, znat ćete o čemu pričamdead) i uglavnom, kad su krenule zeke peke stala sam mu na pola puta i rekla mu da može izać van. na kaj se on nasmijao i reko da se samo šalio, a na to sam rekla da sam i ja. (al, fakat, samo rijetki me naljute) poslije smo se zabrbljali, onako kako mi to znamo. došla sam do mjesta do kud je tražio prijevoz, i onda je reko: «znaš, jako dobro voziš. Jako sigurno»(p.s. nije da se hvalim, ali to mi kažu svi dečki koji su se do sad samnom vozili, a primjedbe su imale samo cure).smijeh
zadnja stvar danas koju bih htjela spomenuti je DOŠLO JE PROLJEĆE! Ne, ne kalendarski, ali, ako ste sad u sumrak otvorili prozor ili bili vani mogli ste to osjetiti! joj kako obožavam kad je dovoljno hladno da nosim debelu jaknu, a dovoljno toplo da sam otkopčana. kad na golom vratu mogu osjetiti strujanje zraka i kad vani počinje mirisati, i kad je sve onako plavičasto…a onda, još, prije mene je putem prošlo neko muško stvorenje koje jako fino miriši… neki parfem koji se osjetio na još 20ak koraka.
obožavam parfeme i na sebi i na drugome i samo u zraku...

| 18:27 | Komentari (2) | Isprintaj | #

subota, 10.02.2007.

hops o srodnoj duši

zna da znam ... postoji ... moje misli na glas govori ... kao ja smije se ... znam da zna ... postojim ... mojim korakom hoda kroz mrak ... ovu noć čuva me ... u tom gradu koji ne čuje ... u tom gradu što nas ne treba i ruši sne ... svud oko tebe sam ja ... svud oko mene si ti ... bdijemo ... snijemo ... u isti čas ... svuda je mjesto ... svuda vrijeme je za nas ... zna da znam ... postoji ... dok se vrata zatvaraju sva ... smije se kao ja ... znam da zna ... postojim ... mojim korakom hoda kroz mrak ... kao ja ne spava ...(Meritas : Svuda)


srodne ili ne, ne znamo ni dal uopče postoje. lakše je živjeti ako vjerujemo da postoje. ja vjerujem da postoji moja srodna duša, a ovo je hops baš o njemu!

........znam da si tu. znam da postojiš. ti si baš onaj koji meni pripada. ne znam gdje živiš i nikad te nisam vidjela, ali, mislim da te već poznajem. jednoga dana samo ću potvrditi svoju sumnju.
imaš lijepe oči u kojima mogu vidjeti sebe. pravo ogledalo duše. u njima čitam svaki redak tvojih zbrkanih misli. možda te to i plaši, ali, vjeruj, znat ću samo ono što i ti znaš.
imaš lijepe i snažne ruke kojima me čuvaš i ne daš nikome da me otme. njima se izražavaš.
voliš glazbu i osjećaš ju svakim mišićem svoga tijela. voliš pokazivati kuda te ritam vodi. voliš plesati samnom.
obožavaš sve životinje , ali ipak mi dopuštaš da ti pomažem oko komunikacije sa psima. jer ipak sam ja šaptačica psima. dopuštaš mi da i tebe promatram kao psa. na taj način jedino mogu biti sigurna u istinu.
voliš se smijati , a imaš istančan smisao za humor. zbijaš šale na moj i svoj račun, ali ne nastojiš me ocrniti pred drugima. ne smeta ti što se smijem jako, glasno, dugo i puno. što se smijem stalno. što se smijem i dok plačem. ali ne bojiš se suza, jer one te ionako samo mogu smočiti, no nastojiš ne biti uzrokom mojih suza.
voliš kad ti pjevam. znaš da je svaki stih otpjevan s razlogom. slušaš između redaka.
vjeruješ u višu silu, ali za tebe to nije Bog. ti vjeruješ u prirodu. jedino ona je pravedna.
ne moraš uvijek biti prvi, nejpametniji, najbolji, najviši, iako, uvijek daješ sve od sebe da bi dobio ono što želiš. ne zahtijevaš previše. sretan si tu i sada s njaboljim što ti trenutak pruža. ne žališ za prošlošću i ne trebaš se dokazivati da bi bio potpun.
voliš voljeti. kad voliš, voliš jako. teško da ćeš nekoga prestati voljeti,ako si ga zavolio. voliš mene. voliš moje oči. moj glas. znaš da imam i bezbroj mana koje ti nekada idu na živce, ali bez njih bilo bi ti dosadno. na kraju, voliš me i zbog njih.
eto to si ti. moja srodna duša. znam da postojiš zbog mene. živiš i dišeš. jednoga dana proči ćeš pored mene i pogledi će nam se slučajno sresti. do tada... vjerujem da postojiš!
Znam da takvih kao ti na ovom svijetu malo ima
Zato ovu pjesmu samo tebi poklanjam pred svima
I nije važno što te možda nikad neću sresti
Nek' mi s tobom druge kradu vrijeme
Ali, vjeruj me za mene

Dovoljno je što postojiš, samo to mi treba
Pa nek' ti s drugom krene kad, vjeruj mi za mene
Dovoljno je što postojiš, i nakon svega
Hvala ti što sa mnom negdje dišeš ispod istog neba

I da s nebom zemlju spojiš, ja bih znala i u snu
Ispod koje zvijezde stojiš, da se zagledam u nju
Nije važno, ti i ne znaš tko zbog tebe diše
Nek' mi s tobom druge kradu vrijeme
Ali, vjeruj mi za mene

Dovoljno je što postojiš, samo to mi treba
Ma nek' ti s drugom krene kad, vjeruj mi za mene
Dovoljno je što postojiš, i nakon svega
Hvala ti što sa mnom negdje dišeš ispod istog neba

Vanna: Ispod istog neba

| 18:37 | Komentari (5) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.