24

petak

ožujak

2017

vortex

Jeste li čuli za vortex? Nije to neka veš mašina , niti neka čarobna krpa koja čisti podove jednim zamahom, nije ni madrac, ni nova marka kondoma. To je međufaza , ni tvar ni stvar , nešto između klimaxa i durexa. Taman za žene mojih godina , srednjače, dovoljno blizu tridesete da je noga u dvadesetoj, a dovoljno blizu četrdesetoj da shvaćaju kako vrijeme neumoljivo teče. Neostvarene želje iz mladosti još se koprcaju ali su zapele negdje između majčinstva, neostvarenih karijera, pijanog i debelog muža , neplaćenih režija, ovrha, kredita, pobačaja i nabačaja,zatrpane svim mogućim situacijama i problemima koji jednu srednjaču mogu snaći. Već razmišljamo o silikonima, s razlogom, ne kao ove balavice od dvjstikusur koje ih nabace zato što je to in, mi ih stvarno trebamo, iz zdravstveno psiholoških razloga, ako nam geni nisu skloni već vam se kesimo bez gornje četvorke, a ako su nas djeca jaaaako ljutila a muž razočaravao, tamo gore ,između očiju imamo dvije crte koje bi trebalo popeglati, nije da su duboke ali vide se, podočnjaci su dublji, podbradak veći. Dalo bi se tu potrošiti koja kuna, dao bi se dići i kredit za lagane korekcije. Ako smo držale do sebe još uvijek ,ipak, izgledamo fit. Malo bolji primjerci prolaze kod tinejđera sa TI, ali neće ni one dugo. Zašto ovo sve pišem kada to sve znamo. I razmišljamo o tome sve do trenutka kad nas filter minus deset na novom telefonu ne izvuče iz banane. Naravno, ugao fotkanja je odozgo
, što duže ruke to bolje, a ako je selfi štap pri ruci onda nema zime, samo ne treba ni s tim pretjerati da se šarenice ne okrenu iza bjeloočnice pri pokušaju ciljanja kontakta kamera-oko pa ćemo izgledati kao ublažena verzija one male iz "Egzorcista". Uglavnom, bit srednjača u današnje vrijeme , još u lijepoj našoj nije lako. Ok, još smo mlade, prerasle smo Sex i grad, iako ga tu i tamo pogledamo, ali svjesne smo da su se i one ofucale i da mr Wright ne postoji, barem ga većina nas nije srela. Balansiramo tamo nigdje, ni vrit ni mimo, u sjećanjima na Spice Girls ,kako smo plesale i bile mlade, zgodne i sretne, na te Seksice u gradu , između karijera u Vrag nosi Pradu i borbi Erin Brokovich, princa Zgodne Žene koji se kod nekih pretvorio u jednu od verzija utihnutih jaganjaca. Jebena generacija, Vec stavila i poskidala prstenje. Ako ponovo stavila nakon prvog skidanja, onda negdje u susjednoj sobi dreči suvenir na novu ljubav , i mali je, i plače, i žene sve kasnije rađaju.
To je vortex. To je faking vortex većine srednjača . Na sreću tu je taj famozni internet i fejsbuk na kojem podijelimo dakfejs kao krunu svog života, a ljeti su stopala in. Pih, pa oduvijek smo znali da stopalofetišisti vode.Dijelimo tamo svašta, ali tamo je i pravi vortex.
Kao što je nekad davno to bila "Knjiga za svaku ženu" gdje se žene sredinom sedamdesetih prošlog stoljeća podučavalo bon tonu u svim prostorijama kuće a malo i okolo, ali ipak bazirano samo na kuću i uvlačenje mužu, bio je u jednom periodu zen i svi su bacali ćoškaste stolove, tako je sad došao vortex. Vortex je na velika vrata u našu zemlju uvela Nada. Simpatična, temperamentna i glasna Dalmatinka, servirajući nam recepte američkih gurua koje možemo pronaći u svakoj knjižnici, ali upakirane po Nadinom. Sve se svodi na staru "kad poželiš ništa dobit ćeš sve¨".... naravno, usput eliminiraš na fin način sve koji smetaju u tom naumu, skupa sa četom ostalih lajkaš agresivnopasivne mudre misli, uzdižeš se i baš ne želiš nove cice, novi auto, novog muža, novi godišnji odmor a da nije tvoj vrt ili rodicina viksa, baš onako jako ne želiš bit sretna i baš jako jako ne želiš pobjeći od same sebe. To je vortex. Za ostalo je ovdje Bruno Š sa svojim nasmješenim izrazom lica , jer ako netko zna, Bruno zna.
Bez brige i autorica ovog teksta baš ništa ne želi. Ništa, ali baš ništa. Jedino nemam selfi štap ali imam duge ruke za gledanje. Namaste ,sve moje srednjače. Ima nade za nas. Kod Nade ili gdje već, zapamtite, kad ništa ne želiš dobit ćeš sve.
Majkemi, taj vortex zvuči kao neka super ultra moderna veš mašina. Vortex.vrtex





















Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.