O NAMA
Image and video hosting by TinyPic
Ovaj blog piše o aktualnostima Neretve i cilj mu je podizanje informiranosti građana o životno važnim temama za Neretvu.
Mjesto Matijevići su naselje u Općini Kula Norinska u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, staro najmanje 170 godina. Naše selo i naša općina su davali mnoge poznate osobe koje se pamte i pamtit će ih Neretva, ali i Hrvatska. Iz našeg sela je pok. župan Dubrovačko-neretvanske županije Ivan Šprlje, dok korijeni Predsjednika Sabora Luke Bebića (njegova majka) kao i mnogih drugih gospodarstvenika i intelektualaca, sežu iz našeg sela. Blog je namjenjen svima koji žele znati aktualnosti Neretve i našeg mjesta.

MATIJEVIĆI I NERETVA

29.12.2009., utorak

REZULTATI PO MJESTIMA

Rezultate navodimo samo za 6 kandidata koji su dobili najviše glasova u svakom pojedinom mjestu

Desne
Milan Bandić _______15
Andrija Hebrang_____15
Nadan Vidošević ____8
Miroslav Tuđman_____6
Ivo Josipović_______ 4
Dragan Primorac_____3

Krvavac
Ivo Josipović_______86
Andrija Hebrang____85
Milan Bandić ______49
Nadan Vidošević ___39
Dragan Primorac____19
Boris Mikšić_________9

Krvavac II
Milan Bandić _______81
Ivo Josipović_______26
Andrija Hebrang____24
Nadan Vidošević ___13
Dragan Primorac____12
Miroslav Tuđman___11

Kula Norinska (obuhvaća i birače Matijevića)
Ivo Josipović_______46
Nadan Vidošević ___37
Andrija Hebrang____35
Milan Bandić _______26
Dragan Primorac____11
Vesna Pusić ________7

Momići
Ivo Josipović_______24
Milan Bandić _______22
Nadan Vidošević ___20
Andrija Hebrang____17
Dragan Primorac_____9
Miroslav Tuđman____8

Podrujnica
Andrija Hebrang____24
Ivo Josipović_______22
Nadan Vidošević ___10
Milan Bandić ________8
Dragan Primorac_____6
Josip Jurčević _______4

Nova Sela (obuhvaća i birače Borovaca)
Milan Bandić _______13
Nadan Vidošević ___13
Ivo Josipović_______11
Andrija Hebrang_____4
Dragan Primorac_____1
Miroslav Tuđman____1

- 23:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.12.2009., nedjelja

REZULTATI IZBORA U NAŠOJ OPĆINI

Stigli su i rezultati izbora za predsjednika Republike Hrvatske na području općine Kula Norinska, ostvareni na biračkim mjestima: Desne, Kula Norinska (obuhvaća i birače Matijevića), Krvavac, Krvavac II, Momići, Podrujnica, Nova Sela (obuhvaća i birače Borovaca)

Glasovalo je ukupno 958 birača od 1591 upisanog što iznosi velikih 60% birača i što svrstava općinu Kula Norinska u ponosna područja gdje je odaziv bio među najvećima u Hrvatskoj. To je posebice zanimljiv podatak s obzirom da kamapnja kandidata u našoj općini gotovo da nije ni postojala. Nevažećih listića je bilo 16.

Kandidate navodimo po broju osvojenih glasova:

Ivo Josipović_______219 što iznosi 23,3 %
Milan Bandić _______214 što iznosi 22,7 %
Andrija Hebrang____204 što iznosi 21,6 %
Nadan Vidošević ____140 što iznosi 14,8 %
Dragan Primorac_____ 61 što iznosi 6,4 %
Miroslav Tuđman_____39 što iznosi 4,1 %
Vesna Pusić ________ 19 što iznosi 2,0 %
Boris Mikšić_________15 što iznosi 1,5 %
Josip Jurčević________14 što iznosi 1,4%
Vesna Škare Ožbolt___ 9 što iznosi 0,9%
Damir Kajin_________ 7 što iznosi 0,7%
Slavko Vukšić_______ 1 što iznosi 0,1%


Dakle u našoj općini je u prvom krugu tijesno pobjedio Ivo Josipović, a slijede ga Milan Bandić i Andrija Hebrang.

OSTALI REZULTATI U NERETVI

Prema neslužbenim rezultatima u općini Slivno, gradovima Opuzen i Ploče pobijedio je Josipović.
U Metkoviću je pobjedio Milan Bandić.
U općinama Zažablje i Pojezerje je pobijedio Andrija Hebrang

- 21:48 - Komentari (3) - Isprintaj - #

GODIŠNJICA BLOGA

Evo prošlo je godinu dana od kada je 26. prosinca 2008. godine napravljen blog Matijevića.

Blog je bio zamišljen kao informativni glas mjesta Matijevići, ali i općine Kula Norinska i cijele Neretve.
Nakon godinu dana, kada sažmem sve, mogu reći da se puno truda uložilo, ali ni sekunde ne žalim za to. Neke stvari su se pokrenule zahvaljujući ovom blogu, a neke teme objavljene na ovom blogu su nakon toga postale teme i dnevnih novina ili tjednika.

Osobno mi je zadovoljstvo kada vidim da dnevno blog posjeti 60-ak različitih IP adresa (posjetitelja) i da se blog čita u cijeloj Neretvi. Danas si nekad postavim pitanje da li sam ga trebao nazvati nešto kao blog Neretve ili općine, ali ipak mi je drago da nisam i da mi blog nosi ime mjesta u kojem živim i i za koje živim.

Nismo baš Slobodna Dalmacija, ali pisalo se tu o raznim temama koje su od velike važnosti za život i stanovništvo Neretve.

Ovdje bi zahvalio i ljudima koji su bili otvorenog uma i bili spremni pružiti informacije koje sam tražio ili istraživao. Niti jednom prilikom nisam nisam naišao na neugodnost zbog tema o kojima sam pisao, iako je bilo tema koje su bile vrlo osjetljive.

Nikad nisam dopustio da politika utječe na blog, a moram biti iskren, ni poltičari nisu vršili pritisak na mene iako sam nekad znao objaviti tekstove za koje znam da im se nisu sviđali.

Čitatelji bloga su mi sa svojim komentarima i sugestijama bili potpora u stvaranju što bolje kvalitete i na tome im zahvaljujem.

Zahvaljujem i blogerima diljem Neretve, a posebice blogu Kule Norinske, Krvavca, Pozle Gore, Lijepe naše i Borovaca jer su bili spremni na suradnju. Svim tim ljudima je pružanje informacije i širenje istine uvijek bilo na pameti pa im stoga na ovu godišnjicu i zahvaljujem.

Urednik bloga

- 02:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

25.12.2009., petak

VESELA BADNJA VEČER

U Matijevićima se dostojno obilježila Badnja večer. Joško Nikolić je zapalio badnjak, Marin Nikolić je prigodno obojao autobusnu postaju u božićnom duhu i mještani su se okupili oko vatre.
Image and video hosting by TinyPic
Ove godine se nije kuhalo vino (Domagoj je ipak nedostajao), ali je zato u konobi Momira Nikolića organizirana večera uz veselicu. Momir Nikolić i Josip Šprlje su podigli atmosferu svirkom i pjesmom, dok su Joško, Ante, Marin i Toni vani parali nebo raketama kojih se ni Rusija ne bi postidjela.
Neobične situacije i neobična lasniranja nisu izostale ni ove godine, ali se ipak vodilo računa o sigurnosti.

Sve u svemu u Matijevićima nije bilo recesije i to se vidjelo po veselom druženju, večeri i vatrometu!
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Uradak našeg Marina na autobusnoj
Image and video hosting by TinyPic

- 02:18 - Komentari (6) - Isprintaj - #

24.12.2009., četvrtak

BADNJAK U NAŠEM SELU

Kao i zadjih godina večeras će se u Matijevićima ponovno po staroj tradiciji paliti badnjak – veliko drvo koje će goriti cijelu noć.

Po priči babe Jurke Šprlje, najstarije mještanke Matijevića (89-ta godina) običaj bi bio da svatko na svom ognjištu naloži badnjak i da se svi okućani okupe oko njega. Posebnost je bilo da oko nekih doba glava kuće ili neko od muških s lovačkom puškom dođe blizu nečije kuće i uz pozdravne povike opali, pa bi se tako npr. došlo pred kuću pok. Ivana Šprlje “Pipića i uz povike “OOJ PIPIĆU DOBRO TI NADOŠLO BADNJE VEČER” i onda bi se opalilo jednom ili dva put iz puške u zrak.

S vremenom se običaj počeo gubiti za vrijeme komunizma, no ipak je ponovno oživio, ali bez pucanja iz puške koju su zamjenila modernija i sigurnija pirotehnička (vatrometna) sredstva.

I noćas će se u Matijevićima kraj autobusne naložiti badnjak gdje će mještani, prijatelji ili obični prolaznici slaviti Kristovo rođenje i uz kuhano vino se družiti, šaliti i uz pokoju pjesmu veseliti. Naravno, oko 22.30 će svi na misu ponoćku na Bagaloviće, ali se nakon mise nastavlja tamo gdje se stalo prije mise.

Ovaj dobar običaj je (pored lađarske ekipe), vratio neko zajedništvo koje nam je moderno vrijeme malo otelo pa Vas sve koji čitate ovaj blog, pozivamo da se s nama ugrijete i malo zabavite uz omanji vatromet.

- 10:34 - Komentari (3) - Isprintaj - #

23.12.2009., srijeda

SOFISTICIRANI NAPAD NA NEPRIJATELJA - OPERACIJA "KOMPJUTERSKA GRIPA"

Operacija „Kompjuterska gripa“

Ovih dana je informatički odjel MOS-a izveo pomno planirani napad na internetske stranice agresorske Kule Norinske i zadao joj ključni udarac u operaciji kodnog imena „Kumpjuterska gripa“!
Internet stranica joj je bila potpuno uništena, kao i stranica njihovih pomagača Kominjana koji su im dopremali žene, oružje i prehrambene proizvode poput ribe i kupusa. U navedenoj operaciji su računalni operativni sustavi napadnuti novom vrstom virusa izvedenim iz svinjskog loja, stvorenim u najsofisticiranijim računalnim laboratorijima danjašnjice.

Opširna operacija je vođena iz stožera za Informativno-političku djelatnost (IPD) pod vodstvom majora Josefa Visarionoviča Šprljina, za što je predložen za najviše odlikovanje Matijevića – Orden narodnog proletarijata!

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora udar na internetske stranice Kule Norinske i stranice njihovih saveznika je izazvao pometnju u neprijateljskim redovima, pa se među stanovništvom zbog nedostatka informacija, širila panika. Oslabljeni moral neprijateljske vojske je ovim činom dotučen do nogu i primjećeno je masovno dezertiranje neprijateljskih vojnika.
No ovom operacijom se nije stalo u borbi protiv mrskog neprijatelja. Bojovnici na prvoj crti linije u majdanu i dalje zorno motre neprijatelja bez obzira na rasulo u njihovim redovima, ne dopuštajući da se linija obrane pomakne i za pedalj, a ako će je pomaknuti prema Kuli, nećemo se buniti

- 18:26 - Komentari (8) - Isprintaj - #

21.12.2009., ponedjeljak

ANTE JOVICA - LABUKA KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA DRŽAVE!

Ekskluzivno saznajemo da je državno izborno povjerenstvo dopustilo u zadnji čas Anti Jovici - Labuki da se kandidira za predsjednika države!!!
Kako se šuška u javnosti, Ante Jovica je svoje snažne političke i pravosudne veze iskoristio i izvan roka mu je odobrena kandidatura za predsjednika. Navodno je državno izborno povjerenstvo ponukano anketama po kojima bi Ante Jovica - Labuka mogao prestići mnoge predsjedničke ankete, popustilo pritiscima i javnosti, kao i nekih pravosudnih krugova koji potječu iz Matijevića i koji su uključeni u izborni proces u općini Kula Norinska.

Prenosimo ekskluzivno izdanje sutrašnjeg Jutarnjeg lista!
Image and video hosting by TinyPic

Kako se u Zagrebu pročulo da je prihvaćena kandidatura, promptno je organiziran i prvi predizborni skup kojem je nazočilo više desetaka tisuća građana željnih novih političkih promjena i obrađenih polja.
Image and video hosting by TinyPic

Da je Ante Jovica ozbiljno shvatio kampanju govore i promidžbeni materijali koji se na veliko dijele diljem Hrvatske, pa su kako saznajemo njegovi protukandidati podnijeli prijavu Državnom izbornom povjerenstvu i USKOK-u zbog sumnje da je novac kojim Jovica financira svoju kampanju - prljav!
I uistinu u njegovom rodnom kraju kruže priče da je pribavljao novac na prljav način, a da mu je motika bila jedno od glavnih oružja u prljavim poslovima.
Ostaje za vidjeti kako će se sve ovo odraziti na kamapnju Ante Jovice, ali i drugih predsjedničkih kandidata.
Image and video hosting by TinyPic

Kako god bilo, mi mu dajemo svesrdnu podršku jer jedno njegove reforme osiguravaju čistu zemlju, bez korova koji se uvukao među nas!!
Njegovu kampanju možete pratiti preko njegove internet stranice Antu Jovicu - Labuku za predsjednika države!

- 22:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.12.2009., subota

NEIZVJESNI BOLNIČKI BLAGDANI

U tijeku je jedna od širih humanitarnih neretvanskih akcija koja svakako zaslužuje pozornost.
Ivana Bunoza, rođ. Volarević, 44-godišnja majka dvoje malodobne djece, već deset godina boluje od autoimune bolesti, a zadnje dvije godine vodi tešku borbu s malignom bolešću. Tijekom tog dugog razdoblja njena obitelj se potpuno financijski iscrpila i zadužila, te više nije u stanju osigurati novac za nastavak liječenja. Bolest se jako razvila, a postupci liječenja su sve zahtjevniji i skuplji. Mjesečni troškovi iznose joj oko 40.000,00 kn i sada se obitelj Ivane Bunoze našla u bezizlaznoj situaciji.
Stoga su svi pozvani da u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju financijska sredstva kako bi joj se mogli osigurati nužni lijekovi i potrebna zdravstvena skrb.
Image and video hosting by TinyPic
Hoće li djeca ove majke pamtiti Božić po dobru ili po suzama?

U akciju su uključene i crkvene zajednice u Neretvi pa pozivamo sve one koji su u ove blagdane mislili potrošiti dio svog novca na luksuz, da zaobiđu nepotrebne stvari i budu dio jedne neretvanske obitelji čija sreća možda ovisi upravo o vašem odazivu.

Novčanu pomoć za Ivanu Bunoza možete uplatiti na račune otvorene u Zagrebačkoj banci, Poslovnica Metković (Splitska 1, Metković):

broj žiro-računa: 2360000-3114676472

devizni račun: Zagrebačka banka Poslovnica Metković Splitska 1
RN. BANKE: 3234495
SWIFT CODE: ZABA HR 2X
IBAN: HR4923600003114676472
Ivana Bunoza



- 00:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.12.2009., srijeda

POTPUNO USPORAVANJE AUTOCESTE

Vlada RH je 03. prosinca prihvatila „Program građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2009. do 2012. godine“ i ono od čega je Neretva strahovala, ali je i realno znala da će teško izbjeći, jest podatak da se radovi na našem području znatno usporavaju.
Iako su novine pisale o tom problemu, malo tko se osvrnuo na stvarne podatke i probleme.

Prema Programu Vlade u razdoblju 2010.-2012. za izgradnju i održavanje je predviđeno ukupno oko 7,7 milijadi kuna. Za usporediti je uloženi novac u gradnju i održavanje u 2009. godinu kada je uloženo 7,8 milijardi kuna. Dakle samo u ovoj kriznoj godini je uloženo više nego što se planira uložiti u sljedeće 2-3 godine.
No Vlada je ostavila otvorenu opciju da, ukoliko se iznađu neki novi izvori financiranja, u smislu europskih banaka, uloži dodatnu 1 milijardu kuna putem novih zaduženja. Takav scenarij je upitan je Hrvatske autoceste već imaju zaduženost koja po ekonomskim standardima prelazi u „crvenu“ zonu. Naime ako je godišnja zaduženost poduzeća veća od 50% od izvornih prihoda tog poduzeća, onda financijske institucije iz EU ne prakticiraju plasiranje kredita takvim tvrtkama. Dakle ta milijarda kuna nije previše izgledan scenario za HAC, osim ako INA uplati svoj dug od 1,2 milijarde kuna do 28. prosinca kako obećaje, pa se sanira veći dio tekućih obveza.
Investicije Hrvatskih autocesta u gradnju cesta planiraju se u iznosu 5,8 milijardi kuna, a nastavlja se izgradnja autoceste na dionici Ravča-Vrgorac i dalje prema Pločama, no smanjen intenzitet ne samo da je planiran, nego je već sada vidljiv.

Razgovarajući s raznim građevinskim poduzetnicima razvidno je da su oni veći spremni nastaviti gradnju i na dug ako će im država platiti dosadašnje dugove, ali država očito nije sposobna izvršavati svoje obveze prema ugovorima pa oni nisu u mogućnosti nastaviti brzi tempo gradnje.

Susjedni blog Pozle Gore te blog Zdravka Srzentića Srza iz Ploča su u par navrata analizirali dinamiku radova na cesti putem fotografija i sada kada imamo i službeni dokument Vlade i najvećim optimistima je jasno da autocestu Neretvi nećemo vidjeti prije 2012.

Ipak nije sve crno kako se čini. Za gospodarstvo našeg kraja je u određenom smislu i bolje graditi duže da bi se stablizirala i bolje planirala podrška građevinskoj operativi. Tu prije svega mislim na one koji pružaju hranu i smještaj radnicima i poduzeća koja daju svoje usluge opertivi zaposlenoj na gradnji autoceste.
U ekonomskom smislu je bolje imati 200-tinjak ljudi zaposleno na 3 godine, nego 600 na jednu godinu.


- 23:32 - Komentari (7) - Isprintaj - #

15.12.2009., utorak

Općinsko izborno povjerenstvo Općine Kula Norinska je donijelo rješenja kojima su određena biračka mjesta za predstojeće predsjedničke izbore.

Biračka mjesta objavljujemo jer ima izmjena biračkog mjesta u Desnama i Krvavacu II

Za područje Općine KULA NORINSKA određuju se biračka mjesta:

1.) biračko mjesto br. 1 u DESNAMA, Strimen 51, prostorije bivše trgovine - kuća
Vedrana Bebića koje obuhvaća birače s prebivalištem u Desnama

2.) biračko mjesto br. 2 u KRVAVCU, Trg Marija Nikolića Kiša 10 – prostorije „Doma
kulture“ koje obuhvaća birače s prebivalištem u Krvavcu

3.) biračko mjesto br. 3. u KRVAVCU 2 , Splitska 23 poslovni prostor BOMBO, koje
obuhvaća birače s prebivalištem u Krvavcu 2

4.) biračko mjesto br. 4 u KULI NORINSKOJ – prostorije Osnovne škole Kula Norinska
koje obuhvaća birače s prebivalištem u naseljima Kula Norinska i Matijevići ( do kuće
Petra Brljevića)

5.) biračko mjesto br. 5 u MOMIĆIMA – prostorije Osnovne škole
koje obuhvaća birače s prebivalištem u Momićima ( od kuće Petra Brljevića )

6.) biračko mjesto br. 6 u PODRUJNICI – prostorije „Mjesnog doma“
koje obuhvaća birače s prebivalištem u Podrujnici

7.) biračko mjesto br. 7 u NOVIM SELIMA – prostorije bivše Osnovne škole
koje obuhvaća birače s prebivalištem u Novim Selima i Borovcima

U Kuli Norinskoj, 11. prosinca 2009. godine

- 22:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2009., nedjelja

Naša župa danas tradicionalno obilježava blagdan Sv. Nikole - zaštitnika putnika.

U Kuli Norinskoj imamo kapelicu posvećenu Sv. Nikoli pa će se u istoj održati sveta misa u 15 sati.

U Župi Bagalovići se posebno obilježava blagdan Sv. Nikole u pojedinim obiteljima jer naša župa čuva u Hrvatskoj jedan od rijetkih običaja održavanja krsnih slava. Krsna slava je naime štovanje neke obitelji jednog od kršćanskih svetaca ili blagdana, a najčešće su te slave podijeljenje po prezimenima. Iako je ovaj običaj najviše sačuvan u pravoslavnoj vjeri, zadržan je uglavnom u graničnim područjima, odnosno istočnoj Hrvatskoj.

Tako u našoj župi prema podacima Don Radovana Jerkovića starim oko 70 godina, kao krsnu slavu Svetog Nikolu slave: Batinovići, Ćelići, Dominikovići, Dragovići, Jerkovići, 2 obitelji Marevića, Plećaši, Romići i Šprlje. Veći dio tih obitelji je i danas održao tu slavu pa im čestitamo slavu, kao i svim Nikolama i Nikolinama.

O Sv. Nikoli nešto više možete pročitati i na blogu Kule Norinske čiji autor također slavi Sv. Nikolu

- 03:43 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.12.2009., utorak

REAKCIJA STJEPANA GNJEČA - KENDRE

Stjepan Gnječ je poslao svoj odgovor na članak objavljen na službenim stranicama Općine Kula Norinska. U njemu se već standardno obračunava sa umrlim, bivšim i sadašnjim načelnikom, bivšim i sadašnjim općinskim vijećem, Državnim izbornim povjerenstvom, državnom vlasti, autorima članaka itd.....

Prigovor prenosimo u cijelosti, kao i reakciju autora članka:

ODGOVOR NA ČLANAK "STJEPAN GNJEČ OPET NIJE USPIO S KANDIDATUROM ZA PREDSJEDNIKA RH"

U članku na Vašoj službenoj web stranici Općine Kula Norinska kojega ste objavili 17.11.2009. naveli ste niz netočnosti svojstvenih Vama, koji se već duže vrijeme služite manipulacijom javnosti, glede imena i prezimena, te lika i djela Stjepana Gnječa:

1) Stjepan Gnječ Vam je kao predsjednik UOTV KRVAVAC službeno poslao mail na kojega niste odgovorili, iako ste to prema zakonu o dostupnosti informacija bili dužni učiniti.
2) Iako ste s previše zakašnjelosti konačno otvorili službene web stranice općine na njima niste otvorili dostupnost informacija građanima i ostalim zainteresiranim o radu općinskih tijela (vijeća, radnih tijela, zapisnika i slično), nego ste njih otvorili za osobne obračune s, Vama nepodobnim, građanima; a sve to financirano putem zajedničkog proračuna općine.
3) Ovim putem neću pisati na dugo, a niti naširoko sve činjenice "od Adama do Eve" Vašeg "političkog" nekorektnog ponašanja prema meni, ali ne mogu da ne spomenem samo neke:

a) Za mnoge stvari mogu biti svijedok događanja u i oko trenutne općinske vlasti,
b) ne priznajem osobe koje nakon borbe dođu na gotovo i preuzmu interes, isključivo samo sebe radi,
c) znam, jer poznajem sve ljude općine Kula Norinska u glavu, tko je tko tamo,
d) nisam bio potreban, a niti sam tako odgojen, biti nečiji potrčko (kao što ste to Vi, svi odreda) pa nisam trebao čekati vlast u općini,
e) koliko se god trudili ne možete mi oprostiti osobni uspjeh i neovisnost o Vama, "ćukenjima" i o Vašim nalogodavcima mozgovima svih lopovskih operacija u zemlji, od vrha do dna;

STOGA ZNAJTE DA ZNAM ŠTO RADITE I NA KOJI NAČIN DJELUJETE KAKO BI I DALJE JAHALI NA GRBAČAMA PRORAČUNA, JER JEDINO TAKO MOŽETE PREŽIVJETI !

U tekstu citiram:

"Stjepan Gnječ, bivši vijećnik općinskog vijeća općine Kula Norinska, a odnedavno predsjednik Gospodarske stranke, nije uspio s kandidaturom za Predsjednika Republike Hrvatske za predstojeće predsjedničke izbore. Naime Stjepan Gnječ se pojavio u Državnom izbornom povjerenstvu s kandidaturom te više kutija u kojima je bilo navodnih 33.000 potpisa koje je u više navrata najavljivao po medijima, ali se po otvaranju kutija utvrdilo da su u kutijama prazni papiri te ga je Državno izborno povjerenstvo upozorilo da ima rok do ponoći da skupi potpise.

Iako je već par mjeseci najavljivao svoju kandidaturu te je u Zadru uz pratnju limene glazbe, kao kandidat svoje Gospodarske stranke, istu i službeno istakao, ovo mu je već druga nerealizirana kandidatura jer je i za izbore 2004. godine najavljivao kandidaturu. Ovaj put je također putem jedne od svojih internet stranica pompozno najavljivao kandidaturu, a otvorio je čak i posebnu “predsjedničku” stranicu koja je ostala u izradi.

Stjepan Gnječ, iako s prijavljenim prebivalištem u Krvavcu, već nekoliko godina živi u okolici Zadra, s tim da boravište ipak nije prijavio tamo."


..., bi Vi htjeli da je tako, ali Vas moram razočarati i reći da to što ste ovdje naveli nije istina, nego je to samo interpretacija Vas i Vama sličnih, kojima očito jako smetaju ljudi poput mene, neovisni, sposobni i pošteni ! Mi smo pokazali zube nakaradnoj vlasti i time diskvalificirani, a Vi poput "ćukenja" samo čekate da Vam se "baci oglođana kost" kako bi mogli napraviti neku večericu ili izbiti neku dnevnicu; jer za to samostalno ostvariti niste niti sposobni, a niti mogući !

4) Tko ste Vi da se brinete o mom boravištu i prebivalištu, pogotovu kada se javno zna gdje ste Vi boravili zadnjih nekoliko godina, gdje boravite danas a gdje ste prijavljeni; nije valjda da zakon ne vrijedi za sve isto !?? Možda i nije ako se zna kako funkcionira ova država na vlasti sa Vama i takvima ??
5) Poput Faje, Cundure, Lene i Vi niste ništa drugačiji kada ste se dočepali javnih financija, okruženi istima koji su bili u i oko vlasti bivšeg načelnika, kojeg su sudski organi ove države osudili zbog pronevjere i zlouporabe ovlasti, te tako osudili cijelu bivšu vlast u općini. Neki akteri te bivše vlasti akteri su i sadašnje vlasti u općini, što pokazuje da se od onda kada sam ja Stjepan Gnječ bio vijećnik u općini pa do danas bitno ništa nije promijenilo, te stoga i nema mjesta za mene u općinskom vijeću općine; a optužbe protiv mene jasno ocrtavaju sliku onih koji ih plasiraju.
6) Kako je svaka sila za svoga vijeka sve upućuje na to da ćemo sačekati još neko vrijeme te dočekati Vašu sudbinu, koja kako sada stvari stoje, neće biti ništa drugačija od Vaših predhodnika, te će se tada još po tko zna koji put pokazati tko je tko u općini Kula Norinska; mada se Vi uporno trudite objasniti svima suprotno !!! Napad je najbolja obrana !
7) Mome, nažalost, naivnom, slabopismenom, neupućenom, napaćenom i opljačkanom Hrvatskom narodu na području općine Kula Norinska možete i dalje, kao što ste i do sada, prosipati laži i klevete, ali meni, ljudima poput mene, povjesti, činjenicama, pravdi i istini nikada niste, a nikada i nećete moći !

Sukladno zakonu o dostupnosti informacija tražimo objave zapisnika sjednica vijeća općine, kao i financijske akte prihoda i rashoda proračuna općine za 2009. godinu na Vašoj službenoj web stranici !

GOSPODARSKA STRANKA
Predsjedništvo Stranke
Stjepan Gnječ, predsjednik
_____________________________________________________________________________________

Reagiranje autora članka "STJEPAN GNJEČ OPET NIJE USPIO S KANDIDATUROM ZA PREDSJEDNIKA RH":

Niti jedna činjenica navedena u članku objavljenom povodom kandidature Stjepana Gnječa nije neistinita. Državno izborno povjerenstvo je donilo pravorijek glede kandidature Stjepana Gnječa i preslik rješenja od odbijanju kandidature (s jasnim obrazloženjem) se može jasno vidjeti na sljedećem linku Rješenje o odbijanju kandidature Stjepana Gnječa
Također se i rješenje po prigovoru Stjepana Gnječa jasno može vidjeti na sljedećem linku Rješenje o odbijanju prigovora Stjepana Gnječa
Dakle ta dva rješenja Državnog izbornog povjerenstva jasno govore kako je Stjepan Gnječ došao s kutijama koje nisu sadržavale NITI JEDAN potpis i da je (suprotno Gnječevim navodima), isti odmah upoznat s tim što je potvrdio i svojim potpisom.

Za napomenuti je i sudsku praksu po kojoj osoba koja podnosi prijavu - ispravu u kojoj lažno s ciljem obmane službene osobe, tvrdi da ima priložene obrasce s nečijim potpisima, čini kazneno djelo krivotvorenja isprave iz čl. 311. Kaznenog zakona.

- 00:05 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Studeni 2015 (2)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (8)
Lipanj 2015 (2)
Svibanj 2015 (7)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (4)
Siječanj 2015 (6)
Prosinac 2014 (9)
Studeni 2014 (2)
Listopad 2014 (2)
Rujan 2014 (7)
Kolovoz 2014 (10)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (4)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (6)
Siječanj 2014 (3)
Prosinac 2013 (9)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (3)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (7)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (8)
Svibanj 2013 (12)
Travanj 2013 (16)
Ožujak 2013 (11)
Veljača 2013 (6)
Siječanj 2013 (12)
Prosinac 2012 (11)
Studeni 2012 (6)
Listopad 2012 (13)
Rujan 2012 (6)
Kolovoz 2012 (11)
Srpanj 2012 (10)
Lipanj 2012 (6)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (10)
Ožujak 2012 (3)
Veljača 2012 (10)
Siječanj 2012 (10)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

GLAS NARODA!
Pratite naš Facebook profil gdje možete vidjeti i preuzeti zanimljive fotografije Neretve

Vikalica je ukinuta zbog neprimjerene komunikacije i vrijeđanja. Smisao slobode govora nije mogućnost neodgovornog iznošenja neistina ili vrijeđanje.

KONTAKT
norinmatijevici@yahoo.com



brojac poseta
jeftin web hosting