Matija Gubec

subota, 16.04.2005.

Bezvezan kratki post

Sjedi tako moje djetesce (P5ROS) za stolom i muku muci s lektirom. Ilijada i Odiseja. Homer. Pa kaze napisi nesto o piscu... sve je to O.K., al gdje da nadjem biografiju pisca za kojeg se tocno niti nezna kada je zivio. Nit se zna da li je on napisao sve sto mu se pripisuje da je napisao. Niti to za sto se misli da je napisao nije sigurno da je bas on napisao, a da nije mozda samo skupio vec ispricane price. Pa sta da moj ponosni polaznik 5. razreda osnovne skole napise onda o tome Homeru. Vise podataka na internetu ima o Homeru Simpsonu nego o tom, tom...Homeru. I nes ti pisca koji se samo zove Homer. I lijepo ja njemu velim, mislim sinu svom a ne Homeru (jel Homer je, kazu, vec odavno umro) nek napise upravo to kako se o tom piscu, Homeru, bas i nezna previse i da su sve samo nagadjanja. Pa da vidim ja tog profesora hrvatskog jezika koji ce nesto prigovorit. (za one koji brinu gdje je moja supruga, voljena naravno, samo kratka obavjest da je dobro i zdravo, ali smo u fazi kada ima slike - nema tona pa je necu niti spominjati danas)

IMAS A NEMAS
Sto sam stariji (nije da sam star ali sam stariji nego sto sam bio kada nisam bio stariji nego sto sam sad) to me vise zaokuplja taj problem s penzijama iliti mirovinama. Nekidan sam bas bio zakljucio da rijec UMIROVLJENIK dolazi od rijeci U MIRU odnosno UMIRU. Pa tako dakle ljudi koji nakon svog radnog vijeka lijepo umiru i zovu se umirovljenici. A njima tada pripadaju naknade za umiranje. A umiranje je jeftinije od zivljenja jer se umire i ljubi samo jednom a zivi se svaki dan iznova godinama. I godinama. E pa kad je umiranje jeftinije, onda i umirovljenicima (dakle onima koji umiru) treba puno manje novaca nego onima koji rade i zive. To znaci da umirovljenicima treba taman toliko da plate struju i eventualno rac. za telefon (jer zovu hitnu tu i tamo da im izmjeni krv, krvlju s vise hranjivih sastojaka (zato manje jedu)). Eto, ukoliko smanje naknade umirovljenicima, za sest do osam mjeseci rijesili smo problem s mirovinama. Nece ih, naime, vise imati tko koristiti. Tak. Pa da vidim tko ce umirovinu.

NEMAS A IMAS
E, kad rijesimo problem umirovljenika, na red dolaze silni viskovi para koji sad zvrlje u drzavnoj blagajni jer ih nema tko potrosit. E, to cemo sve lijepo zapakirat' i dat saborskim zastupnicima kao regres za ljeto. Da odu na more. Svi. Do jednog. U medjuvremenu, kako cemo se primac evropi cim se rijesimo umirovljenika, tako ce i NATO poslat par svojih krstarica u jadran.Da se nadje. A za krstaricama ce doci ajkule, morski psi, ralje... A na moru saborski zastupnici trose pare koje smo ima namakli od nestalih penzionera. Pa s vremena na vrijeme bucnu u jadran. K morskim psima. Koji se razvesele jer imaju drustvo. Pa se druze. I drustvo nestane, jer su ralje gladne. I tako se rijesimo saborskih zastupnika. Pa da vidim tko ce u sabor.

NEMAS, NEMAS
Nezaposlenost je slijedeca stavka. Kako penzica vec odavno nema, a saborski zastupnici frisko nestali, na jadranu je ostalo otpada ko u prici. Gdje god stupi sabornicka noga ostavi smece pa je to bio slucaj i na jadranu. Jer dok jedno smece nestaje, ono za sobom ostavlja otpad....Pa sad lijepo na burzu zakucat tablu na kojoj se traze visoko kvalificirani smetlari da ociste otpad i svi tko nece radit te poslove da se nagrade s po tjedan dana na jadranu. U blizini onih krstarica. Pa da vidim tko nece radit.

IMAS, IMAS
Skolstvo. Na tebe je red. Svake godine na ove fine fakultete imalo bi se pravo upisati po jedan student iz svake zupanije. Za pravnike to bi bilo jedan student svake DVIJE godine, a za lijecnike jedan student svake TRI. Slobodan upis bio bi na fakultete za poljoprivredu i sumarstvo i gotovo. S time da cim zavrsis fakultet imas posao na nekoj od obradivih povrsina kao ratar ili sumar. Tak. Rijesih i skolstvo. Sta je jos ostalo?...

RAZNO
Aha,znam! Dakle ostalo je da se rijesimo svih onih koji nose, imaju ili planiraju nosit ili imat bilo kakvo oruzje. Njih...hm....isto na more. Pod okrilje NATO-a. Jos ostadose razno razni tajkuncici. ... kaj? I njih? Ajd, dobro. Dakle, na more. Gotovo. Uredih drzavu za cas posla. Ah, zijev, malo sam se u/morio. Idem da odmorim pa da sutra nastavim sa uredjenjem Slovenije....

- 01:01 - Transkript Vaseg misljenja (7) - Klik.....bzzzz...bzzzz.bzzzz....klik - #