marchelina

09.09.2011., petak

Udruga isključenih UIAJME

U zadnje vrime među mojin prijatejima postalo je normalno ne pitat "Kako si?" nego "Jel' ti šta isključilo danas?".
To otkad je profunkcijonirala pravna država.

Malo nan bude teško tako isključenima, ali opet se nekako veselimo šta pravna država napokon funkcijonira. Pa ako se i sami tribamo malo žrtvovat za to njeno funkcijoniranje, nije nan žaj. U stvari smo ponosni.
Doduše, još uvik ima onih bez probuđene nacijonalne svijesti koji se bunu i plaču kad ih iskjuči, ali od takvim nezahvalnin i sebičnin činbenicima neću ni pričat.

Sve je počelo tako šta je jednoj mojoj mojoj prijatejici bilo iskjučilo struju pa me je išla nazvat i pitat da more li doć kod mene gledat dnevnik u sedan ipo jerbo da ona obožaje kad Jaca u dnevniku izjavi kako je Hrvacka izašla iz krize. I da joj ne smeta šta nema na čemu kuvat, niti joj smeta šta jon je u stanu mrčina, ali da ne more bez tog Jacinog pozitivnog stava i još pozitivnije domoljubne vizualizacije.

Međutin nije me mogla dobit na telefon jer mi ga je iskjučilo pa se pješice uputila kod mene. Kako živi na drugomen kraju grada, na po puta je svratila kod naše zajedničke prijatejice malo odmorit i napit se vode jerbo je u Splitu žega za popizdit. Ova jon je ponudila vino, jer joj je vodu iskjučilo prije neki dan. Malo su se zapričale uz vino i ondak tako polupijane i poluisključene odlučile doteturat do mene.

Nakon kraćeg zasjedanja odlučile smo osnovat udrugu UIAJME - Udruga Isključenih Ala Jebalo Majku Elektroprivredi.

Ali u udrugu ne more ko oće, narafski. Samo oni kojima je bar jedanput nešto iskjučilo u zadnjih po godine. Na to je ova šta jon je iskjučilo struju rekla da ćemo se po tomen kriteriju, zbog brojnosti članova, moć slobodno zvat Udruga Hrvacka. Ondak smo svim našin prijatejima i poznanicima iz Lipe naše a i iz ostalih država bivše Juge (jerbo smo čule da i njima često padne mrak na oči) uputile pismo sa anketnin pitanjem:

"Pogađaju li Vas isključenja i što zapravo o njima mislite?".

Ovdje navodin samo neke od oduševjenih odgovora:


(anonimna novinarka iz HR) -
"Moran izjavit da su državni službenici prilikom iskapčanja uvik bili fer prema meni i nisu me nikad gađali, ni s postolama ni s bovanima, ni s nečin drugin, pa se ne osjećan pogođeno. Međutin, osjećan se isključeno, zbog čega mi zna past totalni mrak na oči, pogotovu noću kad nema svitla. Mislin da nije u redu da država na ovi način isključuje svoje građane koji su u punoj snazi. Umisto da nas isključi, neka nas stavi da radimo na prugi Brčko Banovići"


(anonimni retard iz BiH) -
"Meni jednom isključilo struju. I ne bi to bio nikakav problem (zaboravila platit' račun), odselila bih kod Danijele dok se ne riješi taj neprijatni doživljaj, da baš u tom trenutku gospođa majka nije došla na kafu, jednom u 5 godina.
To joj je bila ultimativna potvrda da su njeno dijete u porodilištu zamijenili s nečim retardiranim nepoznatog porijekla."

(samohrana majka iz HR)
"Ne otvaram vrata nikome, a i pas se uzlaje..."

(poznati umjetnik iz HR)
"Ja bih prvo isključio Banske dvore. Tako bi bila najmanja šteta po sve nas."

(anonimni dvoglavi stanovnik BiH)
"Jebi ga kod mene prvo isključili pravo da razmišljam svojom glavom, misle uni umjesto mene, a po njihovom, zna se, sve potaman. Jedino još nisu isključili onu malu, mušku glavu, ona ih ni 2% ne zarezuje, kad joj se radi, ona radi, kad neće, ni oni je nisu u stanju natjerat"

(tipični HRT pretplatnik iz HR)
" ...a i HRT bi trebali prestat plaćat jer je postao Hloverkina prčija pa nek i oni odu k vragu."

(radikalni anonimni diplomirani inžinjer iz HR)
"Smrt HEP-u, sloboda narodu!"

(ogorčena sisata plavuša iz Srbije)
"Evo me iz bivše, da prostite! Ovde skupština već ne plaća struju. Što da plaća kad je njena. Struja. K'o kad bih ja plaćala muža (snimatelja po profesiji) kad nam slika dete. Bezveze. A struja košta tako da mi je u sred leta nepodnošljiva (...pritom kuvam na plinsku bocu!), i ne znam šta će biti kad počne grejanje. Drugaricu mi isključilli, ona single mother, radi tri posla i ne može da plati ni račun ni dug. Priključila se na divlje, čeka hoće li je uhapsiti kad dođu sledeći put. Živeli Poskoci iz Poskokove drage, a ovim dušmanima, ah, ne bih se izrazila svim psovkama koje mi padaju na pamet, malo bi bolesno zvučalo..."

(opet ona anonimna novinarka iz HR)
"Ali to je skroz druga stvar kad u Srbiji isključuju struju nego ovdi u nas! Vi imate ekstremnu struju, a naša je blaga, pitoma...To kad pustiš nikog ne udara!"

(opet plavuša iz Srbije)
"Cena tzv. potrošačke korpe ovde je takva da ćemo uskoro svi moći da gurnemo prste u struju, tako će tanki biti. Jedino nas neće dirati slepa veštica iz Ivice i Marice."

(anonimni optimist iz HR)
"Mislim da drzava treba prvo izvrsiti izmjenu zakona o isplati osobnih dohodaka i da poslodavac koji ne isplati placu radniku na vrijeme treba drzavi platiti kaznu i ici u stecaj......drzava sve to moze uciniti u nekoliko poteza ali to ne cini......kad radik dobije placu moze platiti i racune, ako nema love nema niko koristi od toga osim samo poslodavca koji ne isplacuje radnika"

(anonimni glas razuma iz HR)
"ajme pitanja, morala san trknit na konzultacije za odgovorit...da svit zna šta triba učinit i da je država pravna ne bi ni bilo isključivanja jer se po zakonu nikog iz ničega ne može isključit dok traje vansudski proces prigovora i žalbi ili sudski proces oko spornih računa a nesporni računi se plaćaju...to je ka neka pravna strana a s normalne strane držin fige da ne uvatu onu sirotinju koja se posli isključenja nekako snašla i uključila se sama"



Razočarane ovakvin negativnin stavovima i očiglednin manjkom domoljublja a i rodoljublja odlučile smo pričekat da svekolika pučanstva osviste u sebi činjenicu da su isključenja samo jedan od diskretnih pokazatelja kako nan svima zajedno iđe sve bolje i bolje. I da sad kad smo svi skupa neovisni, nesuvisli, samostalni i iskjučeni živimo puno kvalitetnije. Pogotovo otkad smo izašli iz krize.

Srdačni pozdrav, vaša udruga UIAJME

<< Arhiva >>