marchelina

15.07.2011., petak

Moj sinko

Viiš ti šta ti je teknika, izbrišeš blog, samoubiješ se virtualno, i ondak ti ekipa iz uredništva bloga.hr sva ta slova šta si ih itnija i prosuja po ariji sakupi, poreda, i uskrsne ti blog!

Uredništvo, svaka van dala! (i svaki, mislin ja i na žemske članove)

Ova mala dramatcka pauza mi je dobro došla, nekako san se uozbijila i sazrila, nema više zajebancije na račun velikih njuški, iliti nedajbože na račun Lipe naše.

U skladu sa mojon duhovnon obnovon, prigodni tekst:


Isus na Marjanu



Za sve je kriva Jadra. Piše u Slobodnoj da su prije par dana na svečanon otvaranju auto-ceste Ravča-Vrgorac bili skupa Marasović i naša Jadra i da je ka došlo do nezgodacije sa nekin transparenton. Navodno su dvi hadezejovske mlade junačine držale transparenat na kojome je pisalo „Jadranka, Split je uz tebe“, ali ih je vajda usrid govorancije uvatila mala snaga od velikog transparenta pa su ga, skroz neoprezno i nejunački, skalali malo na zemju da se odmoru. Novinari iz onih vrgoračkih novina kažu da je to masu uvridilo i snervalo Marasovića, pa da je reka da „di su ona dva pedera s transparenton, neka ga dignu visoko da se vidi“.

I tako je cila stvar sa ekstremno visoko podignutin predmetiman, u stvari, krenila. S obziron na poznatu ljubav između Keruma i Marasovića, mogu se kladit da čim je priča od incidentu došla do Keruma, ovi je iz dišpeta Marasoviću odlučija pokazat kako pravi muški diže i kako se poštivaju svetinje. Prvo je planira na vrj Marjana zabetonirat đanbo transparenat na kojome bi pisalo „Isuse, Split je uz tebe“, ali je odusta od te ideje jerbo nije Isus hadezejovac, a i sva srića da nije, jer bi ga bili još puno prije razapeli, a osin toga je božanski stvor pa, za razliku od naše Jadre, odma zna kad ga neko u oči laže.

Zato je promozga još malo, koliko on to već more, i odlučija na Marjanu postavit kip Isusa veći od onoga neuglednog mališe od trizdevet metara u Rio de Žanejiru. Od genijalnon planu je odma obavijestija i medije, a u Splitu, široj splickoj regiji, te također u svim susidnin državama je nasta opći dernek. Cili božji dan to je glavna tema svih medija, ne samo naših, šta san zakjučila po tomen šta me je okolo podne ipo nazvala rodica iz Australije sva uzdihana i uspaničena ka da je ganja čopor divljih klokana.

- Dobro, oš mi reć šta se to događa doli?
- Oš rezimirano?
- Oću!
- Vako, bilo ti je svečano otvaranje auto-ceste Ravča-Vrgorac i bilo je puno svita i velikih njušaka a najnjuške su bili naš Marasović i naša Jadra i ondak...
- Rezimiraj mi!!! – prikine me ona živčano.
- Pa kako ću ti rezimiranije? Kakoš svatit uzročno-posljedične veze, a?
- Rezimiraj mi ono o Kerumu i Isusu!
- Da ti rezimiran Keruma?
- E!
- A jebate, ko more onoliku pamet rezimirat? Aj dobro, znači vako: Kerum će napravit još jednog Isusa!
- Kako još jednog?!
- Pa, jel' čovik napravija sina nedavno, a?
- A je.
- E, pa znaš da ti je to u ovin našin krajeviman isto ki da si napravija Isusa!
- Ajme meni s tvojin digresijaman! Ma reci mi jel' stvarno misli napravit najvećoga Isusa na svitu?
- Misli. Tojest, on ti ne misli, nego samo radi. Ima nekih šta tvrde da bi još veću štetu izazva da počne još i mislit, ali ja osobno...
- Ma prikini više! Jel' istina da je reka da će bit visok priko trizdevet metara?
- Je. Sad svaćan ono kad vjernici govoru da „Bog je velik“.
- Čoviče, pa koliki će to onda Isus bit?? Vidit će se i odavle!
- Je, bit će tako velik, da će se sa svakog kraja svita moć božemiprosti pljunit na njega.
- Uimeissovo! Diš pjucat po Isusu!!
- Ma to se tako figurativno reče, a pogotovo jer će toliki kip siguro figurat. Nego, bogati, šta ste se svi uzlaprdali? Pa imat ćemo turističku atrakciju! Sad moremo slobodno Grgura Ninskog maknit, jerbo ubuduće će se svi turisti verat na vrj Marjana i namisto Grgurovog, svi će za sriću tit dotaknit Isusov palac! Samo se nadan da ovi nije škakljiv, Grgur je naprimjer to skroz dobro podnosija, a...
- Opet ona! A oće li stvarno napravit i spomenik Tuđmanu na rivi?
- A govoru da oće – slegnen ja rameninamn ka da ona to more vidit.
- Pa šta će mu to?
- Kako šta će mu? Split je uz Jadranku, Split je uz Isusa, pa mora ondak pokazat da je i uz Tuđmana.
- Bogati ćerce, jes' manita, di je Split uz Tuđmana, kad Tuđman leži mrtav mrtvicijat gori na Mirogoju?
- Pa to ti i govorin, mrtvac uz mrtvaca!

<< Arhiva >>