p!nk star

četvrtak, 10.05.2007.

Paris Hilton ide u zatvor

PARIS HILTON, nasljednica hotelskog imperija i jedna od najpoznatijih pripadnica svjetskog jet-seta, jučer je u Los Angelesu osuđena na 45 dana zatvora nakon što je sudac ustanovio da je prekršila uvjete prethodne osude za vožnju u pijanom stanju.
Osuda Paris Hilton dolazi nakon što je 7. rujna prošle godine uhićena zbog prebrze vožnje i skretanja u pogrešnom pravcu. Policajci su nad njom napravili alko-test ustanovivši nedozvoljenu količinu alkohola u krvi.

Hilton je poslije izvedena kod suca koji joj je izrekao zabranu korištenja automobila od 30. studenog 2006. do 31. ožujka 2007. kao i uvjetnu osudu na 45 dana zatvora.

Međutim, Hilton je za volanom uhvaćena u prosincu, a potom u siječnju kada su je priveli zbog toga što nije upalila svjetla. Tada su počele medijske špekulacije da bi se dogodilo ono što je izgledalo nezamislivo - da svjetski poznata bogatašica završi iza rešetaka, u društvu s narkomankama i prostitutkama.

Elliott Minz, njen glasnogovornik, je tvrdio kako Paris Hilton nije bila svjesna uvjeta svoje četveromjesečne suspenzije, odnosno da se potpuna suspenzija odnosila samo na mjesec, dok joj je ostala tri dana bilo dozvoljeno koristiti automobil u poslovne svrhe.

Isto je koristio i njen odvjetnik Howard L. Weitzman, ustanovivši pred sudom kako je njegova klijentica "jednostavno pogriješila" te da zbog toga ne smije biti kažnjena.

26-godišnja Hilton je na sudu rekla da nije imala pojma o kakvoj je suspenziji riječ, jer je bila "zamišljena" te ima običaj "potpisati sve što joj njeni pomoćnici pokažu".

Međutim, sudac Michael T. Sauer nije bio impresioniran tim argumentima. U pitanju nije bila nikakva pogreška nego bahata odluka "da se ignorira sudski nalog te nastavi voziti".

Zbog toga je Sauer u svojoj odluci izričito naveo da Hilton mora svoju kaznu odležati u prenapučenom državnom zatvoru. Ranije su poznate osobe osuđene na zatvor istu izdržavale u malim zatvorima kojima za račun kalifornijskih vlasti upravljaju privatne tvrtke i gdje je položaj zatvorenika daleko ugodniji.

Prilikom čitanja presude Hilton se nakratko prekrižila, a potom počela jecati.

Sud joj je naložio da se do 5. lipnja ima dragovoljno prijaviti u Regionalnom centru za pritvor Century u Lynwoodu. Ukoliko to ne učini i bude prisilno privedena, riskira dva puta veću kaznu.

Hilton, koja već neko vrijeme gubi svoj neprikosnoveni primat nad naslovnicama svjetskih tabloida će u sljedećim mjesecima bez svake sumnje ponovno privući pažnju. Javnost, već oguglala na njene ekscese, razmaženost i bahatost, će biti zaintrigirana sudbinom koju su svojevremeno izbjegli vozači iz "društveno prihvatljivih obitelji" u nekoj drugoj zemlji.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 18:56 - Komentari (10) - Isprintaj - #