Ispovjesti osupnutog uma

< listopad, 2004 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
I know nothing

Komentari dobrodošli,
prava na pljuvanje istih
pridržana.

Linkovi
Astalavista
Insults Anyone?
Tom's Hardware Guide
Anandtech
Klik
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Blogovi za pamćenje

Lebov
Ima svojih trenutaka
Zrinsko Pismo
Jezičina s mozgom
Drito
Prejak za svoje dobro
Sanja
Revival prosvjetiteljstva
Bridge
Koja više nije s nama

19.10.2004., utorak

Pa-pa Tele2

Ispadam zloguki prorok, ali realno gledano to je samo demonstriranje pamćenja nominalno boljeg od kokošjeg. Eto ništa od trideset do pedeset postotnog rezanja cijena. Da li je u pitanju bilo nedovoljno podmazivanje članova komisije, ili tek intetresi tvrtki koje drže te nepristrane ljude na svojem platnom spisku, a kojima se nije svidjela prerano započeta reklamna kampanja ostaje u magli. Jasno je tek da je šarada oko prodaje HT-a doslovno ponovljena i jedina ponuda odbijena, ovaj put ne na osnovu nedovoljne cifre (barem javno), već nezainteresiranosti za UMTS koji 99,9 posto korisnika treba kao dvojku na dvadeset i khm khm "nedostatka doprinosa nacionalnom gospodarstvu". Misli se valjda na inozemne račune gospode koja smatraju da tu imaju naplative interese.

Ali ako ništa drugo sada se barem može govoriti o uspostavljanju modela poslovanja na telekomunikacijskom tržištu. Dakle prvi je na redu natječaj, koji je toliko namješten da se onome kome je očigledno ponuđeno već prodano ispod stola, ne da čak ni predavati ponudu. Nažalost tu u pravilu ulijeću nekakvi skandinavci, koji su očigledno popušili priču o transparentnom poslovanju vladajućih struktura i njihovih marioneta, s nekakvim svojim ponudama. Sad su svi dovedeni u neugodnu situaciju da moraju objašnjavati, zašto ta jedina legalna ponuda "mora" biti odbijena. Kako se naravno raji ne može reći da je lova već sjela na račun i da postoje poslovni zakoni koji se za razliku od državnih i enforsiraju, treba izmisliti neku pričicu. Kako se računa da naš čovjek razumije kad su nekom veće oči od guzice, obično se kreće s pričom kako se veće pare mogu izvući od nekog drugog. Računa se da to zašto se to protivi ideji javnog natječaja i slobodnog tržišta tako i tako nikom neće biti jasno, a kamoli da će se protiviti tome.

Biće zanimljivo vidjeti kako će izgledati eventualni natječaj za fiksnog operatera, ako se ikad dogodi. Hoće li ovaj put biti naivni norvežani, ili će sve manje više boljeti briga za taj znatno manje unosan zalogaj, pa će se regularne mušterije ugurati bez ovakvih neugodnosti.
Nema očite veze s tekstom, ali naletjeh na ovaj blog priljepljen za banderu na tramvajskoj, pa možda nekog zanima za što ljudi upotrebljavaju ovaj alat mwburning

- 23:57 - Komentari (9) - Isprintaj - #