Ekstrakt lista masline - Novi stari ljekoviti rudnik blaga za čovječanstvo - Ekstrakt maslinova lista - Blog.hr


Upoznajte ljekovita svojstva lista masline! Postanite distributer ekstrakta iz maslinova lista!
Kontakt: info@sanexnat.de
098 826 335
Ekstrakt maslinova lista
Maslinovlist
Magnetni nakit
AFA alge
Biblijski portal
Portal za pisce i umjetnike
Besplatni oglasnik
Portal za Zagrepčane
Hemel-prirodna kozmetka

Ekstrakt dobiven iz lista masline izuzetno je učinkovit kod velikog broja bolesti uzrokovanih mikrobima ili drugim uzročnicima, od kojih navodimo neke: srčana oboljenja, herpes, artritis, dijabetes, sindrom kroničnog umora, hepatitis A, B i C, meningitis (virusni i bakterijski), vaginitis,botulizam, difterija, listerija, malarija, čir na želucu, gripa, upala mokraćnih putova, encefalitis, klamidijske infekcije.

Ekstrakt maslinova lista

25.04.2012., srijeda

Ekstrakt lista masline - Novi stari ljekoviti rudnik blaga za čovječanstvo

Ekstrakt lista masline - Novi stari ljekoviti rudnik blaga za čovječanstvo

James R. Privitera, M.D.


UVOD

Znanost je oduvijek iz biljnog svijeta crpila supstance za kreiranje svijeta kemije otkrivajući pritom zapanjujuće tajne flore. Istraživanja su postupno dovodila do brojnih otkrića prirodnih tvari ogromnog ljekovitog potencijala.
Neke od tih supstanca potiču stvaranje antikanceroznih enzima u tijelu. Druge vezuju i neutraliziraju neke karcinogene kemikalije dok neke imaju antioksidativni učinak štiteći organizam od oštećenja koja uzrokuju opasni molekularni fragmenti poznati kao slobodni radikali koji doprinose starenju i bolesti.
Ti prirodni spojevi nalaze se u korijenu, stabljici, lišću te plodovima biljaka. Imaju različito znanstveno nazivlje - polifenoli, flavonoidi, flavonoli, glukozinolati, izoprenoidi, karotenoidi, tokotrienoli i proantocianidi ; mi ih jednostavno nazivamo fitokemikalijama i fitunutrientima.

Jedna od mnogih fitokemikalija koje su me zainteresirale kao kliničkog liječnika je OLEUROPEIN, supstanca koja se nalazi u listu masline.
Kao i mnoštvo drugih liječnika i ja sam ustanovio da prirodni suplement, ekstrakt lista masline, uistinu pomaže kod brojnih bolesti i bolesnih stanja. Između ostalog, uvelike doprinosi liječenju herpesa i drugih virusnih oboljenja, gripe i prehlade, gljivičnih infekcija, kroničnog umora i alergija. Iznenadili su me i neki neočekivani učinci ovog suplementa.

LIST MASLINE U POVIJESTI I MEDICINI

Vrlo je teško ne zaključiti da ima nešto vrlo posebno vezano za list masline. To je prva biljka spomenuta u Bibliji, u Starom i Novom Zavjetu i prilično je moguće da je to ono mistično "drvo života" čije lišće je " za liječenje naroda ".
Stari Egipćani koristili su ulje ekstrahirano iz maslinovog lista za mumificiranje faraona, a kasnije kulture su ustanovile da je list korisniji živima nego mrtvima. Postoji stoljećima stara dokumentacija o listu masline kao narodnom lijeku protiv groznica.
Prvi put se formalno medicinski spominje prije otprilike 150 godina. 1854. Pharmaceutical Journal (Vel. Britanija), donosi izvještaj nekog Daniela Hanburya sa slijedećim jednostavnim receptom:
"Kuhaj šaku lišća masline u četvrt galona vode dok mu se volumen ne smanji na polovicu. Piti jednu vinsku čašu svakih 3 do 4 sata dok groznica ne prođe. "
Autor tvrdi da je 1843. napravio učinkovitu tinkturu i uspješno je koristio.
Ova se metoda dugo upotrebljavala u Engleskoj za liječenje bolesnih povratnika iz kraljevskih kolonija u različitim tropskim dijelovima svijeta. Autor izvještaja je bio uvjeren da je gorka supstanca u lišću ključni ljekoviti sastojak.
Bio je u pravu.
Desetljeća kasnije, znanstvenici su izolirali tu gorku supstancu i nazvali je ELEUROPEIN.
Tehnički gledano, oleuropein je iridoid. Prisutan je u maslinovom ulju i cijelom drvetu, a naročito u lišću. Maslina se njime štiti i liječi od bolesti i nametnika.
1962. godine jedan je talijanski znanstvenik objavio da oleuropein snižava krvni tlak kod životinja i to je pokrenulo lavinu interesa znanstvenika za list masline. Negdje u to vrijeme jedan danski znanstvenik je utvrdio da je aktivni sastojak u oleuropeinu supstanca koju je nazvao ELENOLNA KISELINA. Ustanovljeno je da ima snažno antibakterijsko djelovanje.

U ksnim šezdesetim godinama istraživanja u vodećoj američkoj farmaceutskoj kompaniji UPJOHN pokazala su da elenolna kiselina zaustavlja rast virusa što se pokazalo kod svih virusa na koje je bila testirana, između ostalih i kod virusa obične prehlade.
Brojni laboratorijski eksperimenti iz tog doba pokazali su da sol elenolne kiseline - kalcijev elenolat ima snažan učinak protiv bakterija i parazita.
Nakon "in vitro" eksperimenata, kompanija je započela i pokuse na životinjama. Pokazalo se da je Oleuropein netoksičan i potpuno siguran te da ga se vrlo dobro podnosi.
Istraživanja u Americi i Europi pokazala su da oleuropein deaktivira bakterije otapajući njihovu vanjsku ovojnicu.
Znanstvenici sa Sveučilišta farmakoloških znanosti u Milanu ustanovili su da oleuropein inhibira oksidaciju LDL-a, lošeg kolesterola koji se povezuje sa srčanim i arterijskim bolestima, što potvrđuje i njegov antioksidativni učinak.
Farmakolozi za sveučilišta u Granadi (Španjolska) su otkrili da ekstrakt lista masline uzrokuje relaksaciju, opuštanje stijenki arterija kod laboratorijskih životinja, što znači sniženje krvnog tlaka.


SNAGA MASLINOVOG LISTA

Znanstvenici iz vodeće američke kompanije UPJOHN utvrdili su da se učinkovitost ekstrakta lista masline manifestira kroz slijedeće njegove sposobnosti :

•interferencije u stvaranje aminokiselina bitnih za razvoj virusa
•širenja "zaraze" među virusima te njihovog inaktiviranja i sprečavanja širenja i nakupljanja
•sposobnosti izravnog ulaska u inficirane stanice i zaustavljanja replikacije virusa
•kod retrovirusa, sposobnost neutraliziranja stvaranja reversne transkriptaze i proteaze, enzima pomoću kojih retrovirusi kao što je virus HIV-a mijenjaju RNK zdrave stanice.
Brojnim laboratorijskim eksperimentima ovi su znanstvenici pronašli da je kalcijev elenolat iz oleuropeina učinkovit kod slijedećih virusa :
Herpes, vakcinija, pseudorabija, Newcastle, Coxsacloe A 21, Moloney Murine leukemia, Rauscher Murine leukemia, Moloney sarcoma, polio 1,2 i 3, vesicular stomititus, sndbis, retrovirus te mnogi tipovi virusa gripe.
Isto tako su ustanovili da je djelotvoran kod slijedećih bakterija i parazita :
Staph. Aureus, lactobacillus plantarum W 50, Brevis 50, pediococcus cerevisiae 39, leuconostoc mesenteroides 42, bacillus subtilis, enterobacteraerogenes NRRL B-199, E.cloacae NRRL B-414, E. colli, salmonella tyhimurium, pseudomonas fluorescens, P.solanacearum, P.lachrymans , erwinia carotovora, E. tracheiphila, xanthomonas vesicatoria, corynesbacterium Michiganese, plasmodium falciparum, virax i malarija.

Također su otkrili da ekstrakt lista masline potiče fagocitozu, imunološku reakciju kada stanice proždiru štetne mikroorganizme i strane tvari.
Klinička predviđanja

Ekstrakt lista masline je relativno kratko vrijeme u kliničkoj upotrebi. Profesionalno se koristi od 1995. godine. Iz dosadašnjih istraživanja i kliničkog iskustva možemo reći da ekstrakt lista masline može biti učinkovita pomoć u liječenju čitavog niza bolesti i bolesnih stanja koje su prouzrokovali virusi, retrovirusi, bakterije i paraziti.
To su u prvom redu gripa i prehlada, a zatim velik broj oboljenja kao što su :

•meningitis
•Epstein Barr sindrom
•Encefalitis
•Herpes 1 i 2
•HPV 6 i 7
•Kronični umor
•Hepatitis B
•Upala pluća
•Tuberkuloza
•Gonoreja
•Malarija
•Bakteremija
•Dijareja
•Trovanje krvi
•Infekcije usne šupljine , uha, urinarnog trakta te kirurške infekcije
Na našoj klinici koristimo ekstrakt lista masline kao pomoć u liječenje mnogobrojnih infektivnih i kroničnih bolesti. Preporučujemo ga i svim ljudima koji su zbog stresnog načina života podložniji virozama i prehladama pa mogu imati dugoročne koristi od preventivnog uzimanja ovog ekstrakta.

Iz istraživanja provedenih šezdeseti godina znamo da ekstrakt lista masline poboljšava protok krvi do srca te normalizira srčani ritam što znači da pomaže kod aritmije. To otvara mnoge mogućnost u tretiranju bolesti srca i krvožilnog sustava.
Biokemičar Arnold Takemoto govori ovako:
"Smatram da je ekstrakt lista masline vrijedan dodatak protiv sindroma kroničnog umora i brojnih virusnih oboljenja, naročito onih tvrdokornih. On pokriva prostor koji dosad nismo mogli ispuniti:"
Dr. Lisa Weinrib, jedna od liječnica koja radi s Takemotom kaže o ekstraktu :
"To je karika koja je nedostajala. Ona funkcionira kao antivirusni i antiretrovirusni agens usporavajući reprodukcijski ciklus organizma. Usporavanje je ključno jer daje mogućnost imunosnom sustavu da krene u napad."

"Die - off" učinak

Die-off efekt ili Herxheimerova reakcija kako se on naziva u medicini odnosi se na simptome izazvane procesom detoksifikacije. Kako ekstrakt lista masline ubija viruse, bakterije i sl., u tijelu se stvara otpad od mrtvih mikroba koji se mora eliminirati za što organizmu, osobito jetri treba malo vremena.
Simptomi ovog efekta mogu započeti gotovo odmah po uzimanju suplementa. Nemaju svi ljudi iste simptome. Neki imaju proljev, glavobolje, neki osjećaju krajnji umor, bolove u mišićima i zglobovima. Neki nemaju nikakvu reakciju, a sve to ovisi o težini njihovog stanja.
U svakom slučaju treba imati na umu da su simptomi pozitivan znak i da su prolaznog karaktera.


VELIKI POTENCIJAL U BORBI PROTIV TEŠKIH INFEKTIVNIH BOLESTI

Poznato je da ekstrakt lista masline inhibira stvaranje transkriptaze i proteaze, enzima potrebnih nekim virusima kao što je HIV da oštete zdrave stanice.
Neformalni izvještaji o učinku ekstrakta na pacijente s HIV-om i AIDS-om vrlo su obećavajući.
Istraživanja su također pokazala da ekstrakt može sniziti razinu šećera u krvi . Imao sam nekoliko slučajeva na mojoj klinici koji to potvrđuju. Isto tako se pokazalo da znatno ublažava simptome reumatoidnog artritisa - smanjuje bol i otekline. Učinkovit se pokazao i kod različitih dermatoza i dermatitisa i promjena na vlasištu.

Ekstrakt lista masline nudi velike mogućnosti u liječenju tropskih infektivnih bolesti kao što su malarija i dengue. U medicinskoj literaturi postoje izvještaji o učinkovitosti ekstrakta koji datiraju još od 1827., a jedan izvještaj iz 1906. navodi da se u liječenju malarije pokazao djelotvorniji od kinina.


Dr. James Privitera, M.D.

Dr. Privitera diplomirao je medicinu na Creighton University i završio specijalizaciju interne medicine u bolnici Providence u Seattleu te u Presbyterian Hospital u San Francisku. Također je specijalizirao reumatologiju i imunologiju na Scripps Clinic u La Jolli i nakon toga započeo privatnu praksu u Covini, Kalifornija.
Povezan je između ostalih s American Preventive Medical Association ( Američka udruga za prevenciju ) i International College of Applied Nutrition (Međunarodno učilište primijenjenog utricionizma). Bio je u upravnim odborima više vrhunskih zdravstvenih organizacija, između ostalih i National Health Federation.


Reference :

Cruess WV, and Alsberg CL, The bitter glucoside of the olive. J.Amer.Chem Soc.1934; 56:2115-7

Samuelsson G., The blood pressure lowering factor in leaves of Olea Europaea.
Farmacevtisk Revy, 1951; 15:229-39

Veer WLC et al, A compound isolated from olea europaea. Recueil, 1957; 76:839-40

Panizzi L et al, The constitution of oleuropein, a bitter glucoside of the olive with hypotensive action. Gazz. Chim. Ital; 1960; 90:1449-85

Renis HE, In vitro antiviral activity of calcium elenolate. Antimicrob. Agents Chemother., 1970; 167-72-

Elliot GA et al, Preliminary studies with calcium elenolate, an antiviral agent., Antimicrob. Agents Chemother., 1970; 173.76.

Soret MG, Antiviral activity of calcium elenolate on parainfluenza infection of hamsters.
Antimicrob. Agents Chemother., 1970; 160.66.

Petkov V and Manolov P., Pharmacological analysis of the iridoid oleuropein. Drug Res., 1972;22(9); 1476-86

Juven B et al. Studies on the mechanism of the antimicrobial action of oleuropein. J.Appl. Bact. 1972; 35:559-67.

Hirschman SZ, Inactivation of DNA polymerases of Murine Leukaemia viruses by calcium elenolate. Nature New Biology, 1972; 238:277-79

Heinze JE et al, Specificity of the antiviral agent calcium elenolate. Antimicrob.Agents Chemother., 1975:8 (4), 421-25-

Kubo I et al, A multichemical defense mechanism of bitter olive olea europaea (Oleaceae) Is oleuropein a phytoalexin precursor? J.Chem.Ecol 1985; 11 (2): 251-63.

Gariboldi P et al, Secoiridoids from olea europaea, Phytochem., 1986; 25 (4) 865-69.

Zarzuelo A et al, Vasodilator effect of olive leaf, Planta Med. 1991; 57 (5), 417-9-


Department of Pharmacology and Toxicology, Society of Pharmaceutical Industries of Tunis, Hypotension, hypoglycemia and hypouricemia recorded after repetaed administration of aqueous leaf extract of Olea europaea, Belgian Pharmacology Journal, March-April 1994; 49 (2), 101-8-

Visioli F and Galli C, Oleuropein protects low density lipoprotein from oxidation, Life Sciences, 1994; 55 (24), 1965-71.


AUSTRALIAN HEALTH MAGAZINE
Vol. 7, No.5, proljeće 2007.List masline

Najpoznatiji način prehrane za dobro zdravlje u dugovječnost svakako je mediteranski način koji je bio i jest predmetom proučavanja. Krcat je svježim povrćem i voćem te se pokazalo da ima zaštitni učinak protiv čitavog niza oboljenja vezanih za stil života kao što su srčane bolesti i karcinom.
Ustanovljeno je da veliki udio u tome ima rasprostranjeno konzumiranje maslina i maslinovog ulja. Ekstra djevičansko maslinovo ulje je osobito poznato po blagotvornom učinku na srce.

Ono što nije tako dobro poznato je da su narodi Mediterana stoljećima koristili svježe lišće masline zbog njegovog ljekovitog djelovanja. Najranija upotreba maslinovog lišća za liječenje zabilježena je još u starom Egiptu.

Što je to tako posebno u listu masline ?
Stabla masline žive dulje od bilo kojeg voćnog drveta na planetu. Preživljavaju stoljećima unatoč bolestima i nametnicima koji ih napadaju, prkose vrućini i hladnoći, uništavaju viruse i bakterije.
U čemu je tajna ? Može li koristiti ljudima ?

Recentna istraživanja pokazuju da u listu masline ima oko 100 prirodnih spojeva. Oni funkcioniraju zajedno u prirodnoj sinergiji koja štiti maslinovo drvo kroz čitavu godinu. Ovi spojevi uključuju i jedinstvenu grupu moćnih polifenolnih antioksidansa koji su uz ostalo i snažni tamanitelji slobodnih radikala. Ti polifenolni antioksidansi štite stanice od napada i oštećenja.
Istraživanja su pokazala da polifenoli iz lista masline mogu značajno utjecanje na poboljšanje zdravlja ljudi.. Nedavne studije koje je proveo institut Olive Leaf Australia pokazuju da tekući ekstrakt lista masline ima do 40 puta više antioksidansa od najboljeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Isto tako ima 5 puta veću antioksidativnu snagu od C vitamina.
U toku su istraživanja vezana za široki spektar različitih funkcija ekstrakta.
To uključuje sniženje krvnog tlaka, protuupalne i protutrombolitičke učinke. Ustanovljeno je da ekstrakt ima antimikrobno djelovanje protiv različitih virusa, bakterija i gljivica.

Dr. Morton Walker, svjetski poznat znanstvenik i pisac knjige Ekstrakt lista masline, dobitnik brojnih nagrada iz područja zdravlja kaže :
" Na bazi istraživanja koje sam proveo, uvjeren sam da će ekstrakt lista masline postati najkorisniji biljni ingredijent širokog spektra djelovanja 21. stoljeća. "

Drevno, dugovječno drvo masline ostavilo je impresivan trag zdravlja kroz cijelu povijest, a danas njegov moćni obrambeni sustav može doprinijeti i našem zdravlju i dobrobiti.Ekstrakt lista masline daje energiju i ublažava simptome sinusitisa i gripe

Institut Olive Leaf Australia proveo je istraživanje o učinku ekstrakta lista masline na gotovo 1000 ljudi. U 88% slučajeva uočena su značajna zdravstvena poboljšanja uključujući smanjenje simptoma gripe i prehlade te sinusitisa.
Kroz probni period od 20 dana zapažena su i poboljšanja kod bolnih zglobova, mišića, problema s kožom te općeg zdravstvenog stanja.

Sudionici testiranja bili su zaposlenici i vlasnici trgovina zdravom hranom širom Australije.NATURAL HEALTH & BEAUTY MAGAZINE
Proljetno izdanje 2007.

Australska maslina štiti srce

Mali komadić australske flore ostavio je snažan dojam na sedmoj godišnjoj konferenciji Američkog udruženja za srce (American Heart Association) u Denveru, SAD.
Australski ekstrakt lista masline pokazao je vrlo obećavajuće učinke, prema studiji provedenoj na RMIT University u Melbourneu.

"Polifenoli iz ekstrakta lista masline značajno inhibiraju nakupljanje tromba u laboratorijskim uvjetima", kazao je dr. Indu Sing voditelj studije na toj konferenciji.
"To je veoma važno jer sprječavanje agregacije trombocita može ponuditi visok stupanj zaštite od tromboze i drugih kardiovaskularnih bolesti".

Ovi su nalazi objavljeni u časopisu Nutrition, Metabolism & Cardiovascular Diseases (Prehrana, metabolizam i kardiovaskularne bolesti).

Ova najnovija studija slijedi niz australskih i europskih istraživanja koja povezuju polifenole iz lista masline sa sniženjem krvnog tlaka te antibakterijskim, protuupalnim i antioksidativnim učincima.

Australci već sada izdvajaju više od milijun dolara mjesečno na ekstrakt lista masline kao redovni dodatak prehrani.

Započelo je prvo kliničko testiranje ekstrakta lista masline i to na Wesley Medical Institute, sveučilištu Queensland i bolnici Princess Alexandra u Brisbaneu. Ova su testiranja na tragu laboratorijskog otkrića na sveučilištu Southern Cross da tekući ekstrakt lista masline ima 400% veću antioksidativnu moć od vitamina C i da je uništio stanice karcinoma dojke i prostate u laboratorijskim uvjetima.Dominique Finney, ND

LIST MASLINE

Dugo se upalu povezivalo s artritisom i bolestima desni, a da ona leži u osnovi brojnih drugih kroničnih bolesti , od dijabetesa i srčanih oboljenja do karcinoma je relativno nova hipoteza.
Poznato je da ekstrakt lista masline ima jako protuupalno djelovanje, tj. da snižava razinu C.reaktivnog proteina (CRP).
Kako zapravo "radi " ekstrakt lista masline ?
Ekstrakt lista masline je bogat izvor vitamina i minerala u tragovima uključujući vitamin C, betakaroten, selen, krom i cink. On također sadrži fenolne spojeve - oleuropein, hidroksitirosol, tirosol, rutin, luteolin i apigenin koji imaju terapeutsko djelovanje.
Prema studiji koju su proveli Ray i Julian Archer sa sveučilišta Southern Cross, ovi spojevi imaju sposobnost uništavanja slobodnih radikala koja se može usporediti sa likopenom.
Ova je studija također pokazala da ekstrakt lista masline ima antioksidativni kapacitet 400% veći od vitamina C i dvostruko veći od zelenog čaja i ekstrakta sjemenki grožđa..

Kako je oksidacija uključena u brojne bolesne procese,, to objašnjava ulogu ekstrakta lista masline kao snažnog protivnika.

Što kažu eksperti ?

Dr. Lesley Stevenson glavni voditelj kombiniranog sveučilišnog projekta o listu masline (vidi knjigu Cancer Brakthroughs) i direktor odjela farmakologije prirodnih proizvoda na sveučilištu Southern Cross tvrdi :
"Ekstrakti lista masline imaju snagu interveniranja u sve bolesne procese koji uključuju upalu, osobito kardiovaskularne bolesti, artritis i karcinom."
Dr. David Colquhoun, poznati kardiolog iz Brisbanes i specijalist za mediteransku prehranu dodaje : "Najnovija otkrića o antioksidativnom kapacitetu ekstrakta lista masline su izvanredno značajna. U budućnosti bi ekstrakt lista masline lako mogao postati prva linija u liječenju krvnog tlaka, kolesterola i respiratornih problema. Ne morate biti stručnjak da shvatite da proizvod sa stotinama puta većim antioksidativnim učinkom od ekstra djevičanskog maslinovog ulja mora imati vitalnu funkciju u tretmanu oboljenja i održanju zdravlja ljudi."

Izvor: zdravljeizivot.com

- 22:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2012  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Travanj 2012 (3)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis blogaO ljekovitom svojstvu masline općenito, a posebno ekstrakta iz maslinova lista.

Upoznajte ljekovita svojstva lista masline! Postanite distributer ekstrakta iz maslinova lista!
Kontakt: info@sanexnat.com
098 826 335
>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se