Ekstrakt maslinova lista


Upoznajte ljekovita svojstva lista masline! Postanite distributer ekstrakta iz maslinova lista!
Kontakt: info@sanexnat.de
098 826 335
Ekstrakt maslinova lista
Maslinovlist
Magnetni nakit
AFA alge
Biblijski portal
Portal za pisce i umjetnike
Besplatni oglasnik
Portal za Zagrepčane
Hemel-prirodna kozmetka

Ekstrakt dobiven iz lista masline izuzetno je učinkovit kod velikog broja bolesti uzrokovanih mikrobima ili drugim uzročnicima, od kojih navodimo neke: srčana oboljenja, herpes, artritis, dijabetes, sindrom kroničnog umora, hepatitis A, B i C, meningitis (virusni i bakterijski), vaginitis,botulizam, difterija, listerija, malarija, čir na želucu, gripa, upala mokraćnih putova, encefalitis, klamidijske infekcije.

Ekstrakt maslinova lista

09.08.2009., nedjelja

Maslina u njezi kose

... prenosimo ...

Maslinovo ulje...............................................50 gr
Ricinusovo ulje..............................................50 gr
Priprema: dobro izmiješajte ova dva ulja i čuvajte u zatvorenoj boci do upotrebe.
Upotreba: ovim uljanim lijekom njeguje se i liječi kosa koja se lomi, opada, suha je i teško se oblikuje u frizuru. Kada od korijena dobro izmasirate kosu po cijeloj dužini, namočivši komadić vate uljem, povežite glavu maramom i ostavite da djeluje bar 3 sata. Poslije toga kosu duže prati biljnim šamponom predviđenim upravo za suhu kosu, a zatim dugo ispirati toplom vodom. Sušite pod toplim peškirom, izbjegavajte fen.


- 23:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Maslina u kozmetici

...prenosimo....

Maslina ima visoku hranljivu vrijednost i zato se upotrebljava kao ulje za jelo, kao ljekoviti dio za mazanje kose koja je počela da opada, kao dobar laksan a i sedativ. Ulje od plodova maslinke sadrži vitamine A i E, zatim enzim oleazu, vosak, hlorofil... daje se u slučaju oboljenja želuca, crijeva, hemoroida, kod bolesti žuči i nefritičnih kolika. List masline se upotrebljava za liječenje krvnog pritiska. Ovaj čaj se priprema tako što se uzme 20 listova maslinke i kuha u 450 gr vode. To kuhanje treba da traje tako da ostane samo 230 gr tečnosti. Čaj se pije po jedna vodena čaša, prije jela, ujutro i uveče. Treba uvijek kuhati svjež čaj. Maslinov list djeluje na širenje krvnih sudova. Kozmetička industrija upotrebljava maslinovo ulje za proizvodnju pasti, kremova i drugog. Činjenica da je ulje dejstvo suhoj kosi koja opada, i zato je dobro prije kupanja namazati kosu uljem i držati do 2 sata, a zatim oprati brezovim šamponom i osušiti suhim peškirom.

- 23:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Maslina, drvo života

prenosimo:
Ukoliko tražite savršen sastojak za njegu i zaštitu kože i kose od oštre zime i hladnih vremenskih uvjeta, pokušajte s maslinom. Priroda uvijek nudi najbolje rješenje za nježnu brigu, pa stoga potražite proizvode s plodom i lišćem maslina.

Maslina je zimzeleni grm koji raste u mediteranskim zemljama, Maloj Aziji i nekim afričkim predjelima. Ova biljka je izvorno prirodno rasla u područjima umjerene klime, ali se proširila zahvaljujući kultivaciji. Budući da ima razgranato korijenje, može preživjeti ekstremno visoke temperature i sušu. Pripada porodici Oleaceae.


- 23:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MASLINA Olea europaea L.

prenosimo: http://www.zzjzpgz.hr/nzl/37/maslina.htm

Maslina je biblijska biljka, dakle poznata je od davnine. Ta vazdazelena voćka uspijeva samo u južnim, toplijim krajevima jer već kod minus 10 Celzijevih stupnjeva stradava. Najcjenjeniji je plod masline koji se jede sirov ili konzerviran. Međutim, maslina je svoju popularnost stekla zbog ulja koje se nalazi u njenom plodu. Plodovi masline sadrže čak 35 posto jestivog ulja, koje nije samo začin jelu, već i prirodni lijek.
U biljnoj ljekarni naći ćemo i list masline koji se preporučuje (u obliku čaja) osobama s povišenim šećerom u krvi.

Razlikujemo tri vrste maslinova ulja:

Djevičansko ulje (olio vergine) - najbolje je kvalitete, a dobiva se putem prvog polaganog tiještenja, pri čemu se koštica masline ne smije zdrobiti. Pri postupku tiještenja ne smije doći do uporabe topline pa je dopušteno samo tzv. “hladno tiještenje”.
Provence ulje (nazvano po jugoistočnom području Francuske, na čijem se primorskom dijelu uzgaja maslina) ulje je druge kvalitete, čije tiještenje može rasti sve do zgnječenja koštice ploda, ali se ni kod tog postupka tiještenja ne smije upotrijebiti toplina.
Takozvano drveno ulje maslinovo je ulje najslabije kvalitete, a dobiva se ponovljenim tiještenjem ostatka nakon proizvodnje “provence” ulja i pod djelovanjem topline. Tako dobiveno ulje upotrebljava se isključivo za proizvodnju sapuna i za tehnička ulja. Miris i okus “djevičanskog” i “provence” ulja vrlo je ugodan, što se ne može reći za tzv. “drveno ulje”.
Maslinovo djevičansko ulje vrlo je vrijedno i sadrži u sebi vrijednosti potrebne zdravlju. Upotrebljava se u liječenju, kao vrlo dobro sredstvo kojim se potiče izlučivanje žuči, u tzv. kurama s uljem kao sredstvo za lakše izlučivanje žučnih kamenaca, te kao sredstvo za klistiranje. Ono je, također, sredstvo za rastvaranje otvorenih čireva, a upotrebljava se izvana, kao lagano zagrijan oblog.
Kod upale crijeva ili želuca uzima se jedna do dvije čajne žličice djevičanskog maslinovog ulja.

Maslinovo je ulje lagano sredstvo za čišćenje koje ne uzrokuje nadražaje te se može upotrijebiti za liječenje hemoroida koji krvare.
Djevičansko maslinovo ulje i za zdrave je ljude visokovrijedna i korisna prirodna namirnica. Jedna čajna žličica, tri ili četiri puta dnevno, na prazan želudac odličan je lijek za slabo gibljive (krute) zglobove, lošu probavu, tegobe s jetrom, želucem, zatvorom i za mnoge druge bolesti.
Dalmatinska te sve mediteranske kuharice ne mogu se ni zamisliti bez uporabe maslinova ulja.
Salata s maslinovim uljem i češnjakom prirodni je lijek prepun ljekovitih sastojaka, vitamina, minerala i najkorisnije masnoće.
Maslinovo ulje najbolje je kupovati kod proizvođača koji imaju certifikat. Na tržnicama se vrlo često, pod “etiketom” domaćeg ulja, prodaje mješavina maslinova i biljnog ulja.


Čaj za dijabetičare

Uzmite 20 - 30 grama izrezanih suhih listova masline (ubranih u proljeće, na vrhovima grana) i prelijte ih s pola litre hladne vode. Ostavite da odstoji 8 sati. Zatim ih kuhajte - dok voda ne provrije. Nakon toga skinite čaj s vatre i poklopljena ostavite da odstoji još 20 minuta. Pijte - nezaslađeno - po 2,5 decilitra - između doručka i ručka te između ručka i večere.
Dijabetičari piju čaj od maslinova lista nakon konzultacije s dijabetologom.


Čaj protiv visokoga krvnog tlaka

Dvadeset maslinovih listova kuhajte u tri decilitra vode - sve dok se voda ne pokuha na dva decilitra. Zatim se čaj procijedi i zasladi medom. Pije se ujutro i navečer - prije jela.
- Ako u decilitar maslinova ulja stavite dvije jušne žlice vinskoga octa, dobit ćete izvrsno prirodno sredstvo za sprečavanje opekotina od sunčanja. Isto sredstvo ublažava opekotine od sunca. Prije uporabe dobro se promućka.
- Tko želi što prije potamnjeti na suncu, neka poslije svakog sunčanja popije po jušnu žlicu maslinova ulja. Odmah poslije toga dobro je popiti dvije žlice limunova soka s malo vode ili šaličicu kave.
- Kod reumatičnih bolova, raznih upala kože i svraba (svrbeža) - vrlo je djelotvorna masaža maslinovim uljem.
- Čisto maslinovo ulje pomaže i u terapiji raznih ekcema i psorijaze.


Borislav Ostojić

- 23:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2012 (3)
Studeni 2009 (2)
Kolovoz 2009 (4)
Veljača 2008 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga







O ljekovitom svojstvu masline općenito, a posebno ekstrakta iz maslinova lista.

Upoznajte ljekovita svojstva lista masline! Postanite distributer ekstrakta iz maslinova lista!
Kontakt: info@sanexnat.com
098 826 335
>