Makarska scenA

09.12.2007., nedjelja

Najave

Paka
Edit by: MATEO

N E R E D. F E S T

ČETVRTAK; 27.12.2007. 17,00h

ATENŠN PLIZ

Već pomalo tradicionalno u zadnjih par godina za zimske praznike održavaju se koncerti u Arta, a ni ova godina neće biti iznimka. U organizaciji PUK-a, točnije Dade Čaglja, Daria Divkovića i Matea Perkovića, u Art Caféa će nastupiti provjereni makarski bendovi, te uvaženi gosti - zastupnici iz Splita.
Iako je festival trebao biti dvodnevni, silom prilika je "spao" na jedan dan, no to ne umanjuje njegovu vrijednost u cjelini.

Kroz šume i šume svakodnevnog iživljavanja nad mladim ljudima Makarske, mogli smo primjetiti, nekada nesvakidašnje, danas svakosatne, destruktivne opaske. Riječ je o licima koja se gibaju našim gradom, a ne ostavljaju tragove. Poput Pklatova nam se prikradaju i otimaju sate. Upravo one koje pripadaju nama. Često smo sitni i nejaki da im se odupremo, jer smo često takvi - sami. Oni se boje kad nas je više, jer znaju da smo nepobijedivi.
Čak i kada trunemo jedni uz druge, teško nas je pokolebati i osnovna vrijednost naše snage je upravo ta želja za promjenom. Kada imamo priliku, neoprezno ju zaobiđemo, no ponekad susretnemo prava lica, ona stvarna, s kojima pijemo kave i jedemo bureke, ona koja nas vole i ona koja nas mrze. Mi njih volimo, zato što se osjećamo živima.

Upravo zato, na "daske uništenog nam Arta", ove godine izađimo spremno. Vrijeme je da se pokrenu neke stvari vrijedne kretanja, ali i da se zaustave one koje su nas prečesto do sada sputavale. Vjerujte, nije kasno.

Vaši prijatelji ovaj put će pokušati približiti vam svoje viđenje jedne slobodne energije, na koju ćete se i vi, vjerujemo - prištekati bez "otpornika" i biti dio novog početka. Možda su ove riječi zaista šuplje, no svaka prilika valja biti maksimalno iskorištena, jer ako ju nećete iskoristiti vi - ukrasti će vam je pred nosom.

U tome druženju, sastavu nove jake snage, koja će jedan dan nositi onaj svijet na čijim plećima isti i ostaje, svesrdno će nam pomoći dragi prijatelji iz bližeg, ali i daljeg susjedstva:

(četvrtak, 27.12.2007.)
No Control (Makarska - punk/rock/hardcore) - lokalnoj punk publici jako dobro poznat punk bend, koji se već itekako pokazao svojim energičnim i bezkompromisnim nastupima, kako u samoj Makarskoj, tako i po obližnjim mjestima.
Logo (Makarska - groove/rock) - skupina odličnih groovera, spojenih u jedan Logo ne treba se posebno predstavljati, dovoljno će govoriti njihovo umjeće grooveanja na prisutne.
Poseban Slučaj (Makarska - rock/grunge/hard) - jedan od "ključnih opstanaka" nekadašnje Makarske scene, vješto se pokazao i u Metropoli, a tradicionalno i ove godine na istom mjestu iskaljuje svoj prepoznatljivi rockerski izričaj, u užim krugovima prozvan HenHouse Rockom.
Empty Wallets (Split - punk/rock/hardcore) Splitske uigrane punkere, kojima će ovaj nastup ujedno biti i promocija novog albuma ("Empty Wallets") koji je ugledao svijetlo dana početkom prosinca, dočekujemo spremno, kao i oni nas, da do jaja propankijaju ono što stvaraju.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Za vrijeme festivala "Art caffe" će biti otvoren od 16:00, a koncerti će počinjat oko 20h. U svakom slučaju, dođite na koncert i šta je najvažnije - zabavite se!
Upad:
Pretprodaja: 20kn
Na dan koncerta: 25kn


POSLUŠAJTE:
Poseban Slučaj: www.myspace.com/posebanslucaj
Empty Wallets: www.myspace.com/emptywallets

JOŠ!!! Sva poduzeća, tvrtke, privatnike, prijatelje i poznanike, svakoga onoga tko može i želi pomoći
bez pardona molimo da to i učini. Svaka pomoć u organizaciji i realizaciji projekta je "zlata vrijedna" za sve nas, organizatore, sudionike, posjetitelje i uzvanike...
Za sve ostale informacije, upite i rezervacije karata, možete se obratiti na mail ili preko MSNa:
neredfest@hotmail.com

HVALA.. Vidimo se...
;)


15.10.2007., ponedjeljak

POSEBAN SLUČAJ myspace

piše: posebanslucaj

Nakon tjedana i tjedana nagovaranja, Poseban Slučaj je otvorio myspace stranicu, pa ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da nas posjete na www.myspace.com/posebanslucaj
Koliko nam se god myspace činio nepotreban i "proziran", shvatili smo da je to sasvim ok stvar (iako smo malo u zaostatku za svima..al šta se može..).
Na myspace stranici se mogu naći neke slike s koncerata, a i pjesme su uploadane te ih je moguće downloadat.
Nadamo se da ćemo i tu stranicu sve češće "refrešeat", pa će sve bit u skladu sa propisima, jelte.
Toliko za sada od nas.
Pozdrav.

Poseban Slučaj.

www.posebanslucaj.hi5.com
www.myspace.com/posebanslucaj
http://www.last.fm/music/Poseban+Slucaj


20.09.2007., četvrtak

MAKADAM - Hero's heart

Piše: Damage

Jedna obavjest svima fanovima MakadamA sretan koji nestrpljivo čekaju novi demo album.
Počelo je snimanje i skoro je snimljena pisma Hero's heart u power/heavy stilu, tako da uskoro mozete ocekivat i ostale. Evo slika sa snimanja iz moje sobe.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
pozz

04.09.2007., utorak

Pomrčina

Piše: Damage

Ako vam se čini da je sve stalo na ovoj našoj sceni, vratite se jedno pola godine unazad i tek ćete onda osjetit pomak. I kad okrenem vrijeme tako unazad i vidim kako smo svi napredovali kako tako, i kad primjetim desetak koncerata u nogama naših bendova za koje se nije znalo prije par miseci, i kad vidim da se sad ipak zna za njih, opet u jednu ruku vidim da je naše malo sunce palo u sjenu i opet stojimo u mraku, a to znaci da nije dovoljan jedan korak već ako si pravi triba non stop koračat tempom koji zadaje publika. Tako da bi sad bilo najbolje, nakon sto smo nahranili publiku kakvim takvim koncertima, uzet vremena za sebe i svoj bend pa za par miseci opet bacit publici koji koncert, al naravno ovaj put kvalitetnije nego sada. I publika raste s bendovima, tako da su već prožvakali ovu "sezonu prašenja" i čekaju novu. Stoga, makarski bendovi, nemojte zabušavat, dajte svojoj publici nešto novo, nešto divlje...
Pozdrtavlja vas Makadam i Blink 183.

07.07.2007., subota

Promo POSEBAN SLUČAJ

piše: posebanslucaj

Nakon mnogih distonalitetnih i kakofoničnih kreacija ovih mladih nadobudnika, na vidjelo su konačno izašla nova inspirativna djela, pa tako na slijedeca dva linka možete poslušati po minuticu pjesama "Fank" i "Zidovi".

Pjesme su u "non.mixed" verziji, bez finalne produkcije i finesa, te bez snimljene vokalne dionice, koja čeka svoj trenutak "to be recorded", a on će se, po svemu sudeći, dogoditi uskoro u Makarskoj. Finalne snimke će također biti dostupne za download, a sve ostalo o demo CeDeu ćete na vrijeme saznati. Planira se i malena promocija novog materijala koji će sadržavati neke nove, ali i stare kompozicije, među kojima su i Gad, Poseban Slučaj i Pada Mrak.

Osim toga, na You Tubeu možete pronaći i malene "promo slide shows" sa novijim slikama sa svirki Posebnog Slučaja, no sve je za sada u doslovnoj promo fazi, pa nemojte previše očekivati.

YouTubes:
Fank
Zidovi
Poseban Slučaj

O svemu ostalome uskoro.
Pozdrav!

15.06.2007., petak

Koncert u Arta za zadnji dan škole

Piše: Damage

Image Hosted by ImageShack.us

Evo kako vidite na plakatu, tri benda nastupaju za zadnji dan škole, šta će reć 21.6.2007. Dva Makarska i jedan splitski bend probat će zadovoljit Makarsku publiku za samo 10kn. Moje mišljenje je da će im to i poć za rukom. Mislim da o ovoj temi ne treba puno govorit i da je već sve rečeno. Ovo je velik događaj i o njemu će se ovih dana pričat na sve strane.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.