profile journal arhiva linkovlje contact me + notes faq memorable quotes
info: this blog
Dobrodošli. Večeras te svaku večer dok se ne vratim u Zagreb, nadam se, ću vas povesti sa sobom na putovanje kroz svoj život u AC Strašku u Novalji. Ugodno se smjestite i pripremite na čitanje.

we know that the ashes in the urn was a person and we never should've burned him

info: tiny dancer
Martina. 15. Više u "Profile"

So hold me close tiny dancer, the only thing I’ve got is this electrorock answer

info: the place
Auto Camp Straško, Novalja.
*2008 pictures

info: layout
This skin was optimized for firefox and is yet to be tested rather screwed on internet explorer but still operational. The layout was coded by Joanna Morales. Much appreciated contribution from msndollies for the icon that marthina removed while adapting the layout to herself. So now you also know who takes the blame for making this layout working with Blog.hr

© Copyright Martina Mihetec 2009

A sad recite taj naslov fufljajući i sve će vam bit jasno. Dobro, vama koji ne znate Luku Sabljića neće, ali ostalima hoće. I sada zamislite da ovaj post fuflja jer mi je takav mood. Bwa ha ha. Jebte ga. Još sam vesela od jučer. ;D Nana, nije da je bilo JEBENO još dva sata nakon kaj si otišla, nego je bilo Leeegen - wait, here it comes - just a little more - dary.

Uglavnom dan nije bio niš TAK posebno, odnosno zato kaj sam se opet u 12 probudila pa sam čekala negdje do oko pol 3 da se idem kupat s Moranom jer mi se nije dalo samoj ić, pa smo kopale rupe (kamperi će znat o čem pričam), igrale odbojku (koliko god sam ja za TOO sposobna) i pričale, pričale.. Onda smo izletile van jer sam ja morala ručat.

Kad smo napokon svi poručali, otiđoh ja do Dojkića, Draško i Jakov su bili sami na parceli, a Gabica je otišla Jakovu (jesam već spomenula da su oni zaljubljeni? danas su si puse davali <3) pa sam ja morala za njom. Tamo smo se Draško i ja divili Apple tehnologiji jai ho Steve Jobs i tako to.

Morala sam oprat suđe, pa sam se na to bacila dok je ostatak moje familije uživao u čarima naše plaže (barem pretpostavljam). Kad sam s tim napokon završila, nekak sam srela Moranu tu na našim parcelama i razgovorom smo zaključile da ona ide gledat Rebu pa se kupat, a meni se to učinila kao jako dobra ideja. Dobrom idejom se činilo i to da kod mene gledamo jer je moj stari nabavio digitalni prijemnik pa je slika bolja. Ispalo je da malo neš šteka, pa smo otišle kod nje gdje je slika bila cijela u snijegu, pa smo se vratile kod mene da bi zaključile da je Šmrka došla i rekle joj da se mi idemo kupat.

Kupale smo se s Tajanom i Stelom, koje su bile s malom Martom, Ninom i Mirnom. Uglavnom smo se zajebavali, potapali, gledali pod vodom (curice su imale maske, a ja gledam pod vodom pa je njima to bilo tak lijepo smiješno XD) i tako to. Kad je bilo vrijeme za "Ajde cure van, vi ste male, a već dugo ste u vodi" iznjela sam Mirnu na ramenima van, što je bio mali napor ali uspjela sam ja to. Onda smo se malo sliknuli, pa smo Morana i ja došle na ideju da Grgu pozovemo što je rezultiralo dolaskom Čveka za kojeg se vjeruje da se plali na jadnu Moranu. Drek, ne? Što je bilo najgore, to nije bilo kupanje nego TEROR, jer je Čvek bio raspoložen za potapanje Morane, a Grga, monkey-see's-monkey-do's, ne bi bio miran da mene nije inhalirao za tjedan dana.

Bilo je malo prekasno kada smo shvatili da je već pol 9 i da Nana dolazi, pa smo jurili okolo u Sanitarce i oblačili se i uglavnom ludili. Pa se nisam ni neš spremila, samo nabacila odjeću i otišla po nju.

Bla bla, fakat mi se više neda pisat. Pa u kratkim točkama: Išle po Grgu, on opet dobio napadaj zbog toga, čavrljali s njegovim dedom, Grga dobijo napadaj i zbog toga. Šetali do Sportskih, Grga me mlatio granom masline (nisam ni ja ostala nedužna). Pješke po plaži, kupili palačinke da se Nana zasere, pješke po plaži do Krša. Kod Morane kartat. Nagovorili Šmrku da pozove susjeda, on došo, Filip se zove, mlađi je od nas. Sad će 8. razred. Kartali se. Nana otišla, došli Sabljić i Bruno. Bruno se "upucavo" Šmrki koja je na to ludila, a nama je to bilo urnebesno smiješno. Cijelu večer ljudi svršavali na slike od prošle godine. sabljić i Bruno valjali o Čvekovom nosu da smo svi pišali od smijeha. Bruno i ja pobjedili Grgu i Filipa u kemsu. Bruno prolio pol sokova sa stola. Bruno skinuo majicu. Bruno pobjeđivo Grgu u beli, al onak žešće. Sabljić nacrto Šmrku u moju Zvončica bilježnicu. Sabljić bio sa Emmom malo tamo. Došle Tajana i Stella i samo kolutale očima i pričale kak nam fali netko (Emma). Svi zaključili da se Stella pali na Sabljića pa je ljubomorna na Emmu. BIli tamo do dva dok starci nisu odlučili da se njima spava.

date: četvrtak, 23.07.2009.
time: 02:27
comments: 2 komentar/a
Wanna comment?



Ulala. Evo mene opet. Ma koma, svaki dan vam pišem, pa to nema nigdje. Ma ima, eto, kod mene. ^^ Kreativna li sam. Još 27 dana na moru. (to i vi odbrojavate tak da znate kad ćete više moć prestat čitat ovo?) Padam u depru. Tak nas je malo i nikud neidemo, i jedva čekam da nas još dođe tak da nas bude puno i da možemo ić na krš i na terasu a da nam ne bude dosadno.

Danas? The same old routine. Probudila sam se, bila na laptopu, nisam jela ništa osim neke Tortice Finger i pereca. Stari je kupio Nutellu i Special K. Sam kaj je Special K sa crvenim voćem i to kad se pomiješa sa mlijekom ima okus ko drek -.- Pa sam jedno pol sata kopala osušene jagode, višnje i maline iz Corn Flakes-a da bi sutra mogla jest normalan doručak. Eh, tak ti je to. Kupala sam se jednom prije toga, i sunčala, naravnoo. Onda sam otišla kod Morane i Tajane, koje je majka učila kuhat jer će bit same neko vrijeme na moru u 8. mjesecu. (to je ono kad će se ić na Zrće, a ja se molim da i mene puste) Pa sam degustirala domaće njoke sa desetak vrsta sira (XD) i bilo je fino. Onda sam morala doma ić jest, piceka i krumpira, pa mi je Grga poslal poruku "Terasa?" pa sam bila s njim tam pol sata jer je stara rekla da budem 15 minuta pa da se vratim jer Gabi spava a ona i stari su se htjeli malo ić kupat. Pa sam došla al se Gabica probudila pa sam ga udavila da se vrati na terasu. Pa smo igrali vješala na mom iPodu, on pobjedio i bio si je sav ponosan i sretan. Pa mi je gasio laptop. Đubre. Al bio si je sav ponosan i sretan pa nek mu bude.

Poslije smo doma jeli lubenicu, pa sam se išla kupat i sunčat, pa sam otišla u sanitarac, bilo mi je uužasno dosadno. I tak. Onda sam bila u kampici na laptopu i oblaačila se i spremala, pa sam otišla po Nanu. Onda smo otišle kupit sokove i Sonik jer smo Morani prekjučer sve popile, pa smo kupile i grickalica. Onda je Grga poslao neku 'durimse' poruku, pa smo ga zvale, ništa, pa smo napisale poruku, ništa. A Morana je morala neš 15 minuta obavit, pa je Nani i meni bilo dosadno, pa smo unatoč tome što nam je rekao da to ne činimo, otišle po Grgu. Joj pa da. Nana mi je donjela Milku. Njam. XD Uglavnom, Grga se onda durio kaj smo došle jer ga 'sad doma zajebavaju'. A jebiga, sine, mora se i to nekom dogodit :P

Onda smo se nas 3 dosađivali kod Dvojke, pa je naišla Moranina mama i rekla nam da nas Morana traži, pa smo Nana i ja rekle Grgi nek ju ode tražit - on ima bajk. Al ju lik nije našao, pa smo krenuli prema njenoj kampici, da bi vidli da ona dolazi. Cijelu večer smo bili tamo i kartali i jeli i pili, do 12, kad su Nana i Grgo otišli, nama se isto više nije dalo, pa smo se razišle. Morana je išla prat suđe, a ja prat zube, pa sam joj još pravila društvo kasnije dok je ona prala zube. I to bi bilo to.

date: utorak, 21.07.2009.
time: 23:56
comments: 3 komentar/a
Wanna comment?



A eto. Probudi se ja oko jedanaest sati, pa sam sat lijepih vremena bila na laptopu, što mi je pružalo iznimno zadovoljstvo sve dok stari nije došao i počeo srat kak ću potrošit cijeli internet za danas, a on mora platit račune. Fakof. Pa sam ustala i primjetila da su moji zgodni susjedi francuzi koji su tek jučer došli, otišli, što je rezultiralo velikim razočaranjem u rano jutro (12 sati, khm.) Ali razočaranje nije dugo trajalo jer su ubrzo došli nei novi ljudi. I to Purgeri <3 Ah.. ZG - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 nas ima :D i to sve parcele jedna do druge. Jest da su skoro sve klinci, al ono. Lijepo je to. A također, stariji sin im nije loš, samo nismo još dokučili koliko je star niti kako se zove, jerti nismo ga upoznali. Pa nećemo ga valjda salijetat prvi dan, jelda? Muaha.

Nakon tih krasnih zaključačka sam ja jela paštetu, oprala zube i otišla se na terasi nać s Grgom. Prvo smo normalno razgovarali, onda me počeo podjebavat, onda su došli Bruno, Čvek i Sabljić, pa me još malo podjebavo,pa su me prvi i zadnji gspodin (Bruno i Sabljić) zvali da se idem kupat s njima, a pošto me Grga tjerao, otišla sam se kupat s njima. Debilčeki mali. Dođemo do bova, oni mrtvi krepani, ali Sabljić naravno uvijek ima snage za glupiranje a Bruno uvijek ima snage za skidanje vlastith gaća. Pa mi je bilo zabavno. Rekli su mi da se idem kupat oko 16. Ja rekla ok.

Došla sam doma i vidjela da su došli Dojkići, al prvo sam išla objesit ručnik na štrik i provjerit informaciju o kupanju kod Tajane. ;D Onda sam se otišla pozdravit s Dojkićima, pa smo sjedili tako kod Konteka svi skupa, pa su se majke digle i otišle svoje radit, a Sara i ja smo igrale grad država i mala tak vara da me pobjedila. ("Ks-ks. Mama! Rijeka na G?") Onda mi se Draško (Dojkić, jel?) Došao pohvalit kak si je kupio iPhone. Kao da sam ga prošle godine učila kak se radi On-The-Go playlista na iPod classicu (a jesam.). Ma nema veze. Ima se - može se. I riješio se Apple Hi-Fi-a, ne znam zašto, bio je tako savršen. Deca su im slađa neg prošle godine, a Jakov i Gabica su se zaljubili ;D Onda sam krenula kartat remi sa Sarom, ali došla je Tajana po mene da se idemo kupat, pa je to otpalo.

Čekale smo ih par minuta, kad smo shvatile da će kasnit, pa smo se same otišle kupat, otplivale do bova i natrag, ležale u pličaku, pričale o MIOCu i tako to kad smo vidjele da su oni došli (vjerojatno pola sata kasnije) pa su se oni htjeli ić kupat s nama al nam se nije dalo, još malo smo ležale u plićaku pa smo se otišle sunčat i ljudi također izašli, došla Morana, smijali smo se i tako to, bili na sladoledu, išli se opet kupat, pa sam s Moranom u plićaku pričala o MIOCu. A i kad smo se otišle sunčat, sam kaj smo tad skužile našeg susjeda, pa smo u njega totalno diskretno blejale. (ali i pričale o MIOCu i dalje). Doma smo došle oko 7, pa sam ja pojela, otišla do sanitarca oprat kosu, zube i otuširat se, pa sam došla doma, malo zapalila laptop, dopisivala se s iwom, pročitala Nanine komentare na blogu (jer jedino ona komentira, a valjda i jedina čita.. haaha) I onda sam otišla po istu, pa smo odlučile otić po Grgu, pa nas je on jebo u zdrav mozak, pa smo ga namjerno pratile do i od sanitarca pa smo svo troje otišli u Novalju jer je htio na Kebap (i guess da se tak piše). Pa je bio napokon dobar i kupio nam Hot-Dogove pa smo opet pehaka otišli u camp.

I onda smo došli kod Morane kartat, pa se njena mama Grgi počela divit jer mu pozna dedu i on je skijaš i tak to, svi smo bili malo zbunjeni XD Onda smo se kartali, Morana nas naravno pobjedila, ja bila druga, Nana brijem treća a Grga četvrti. Pa smo kartali kems. Prvo smo bili Grga-Morana i Nana-ja. Pa smo Nana i ja pobjedile 3:1. Onda smo bili Grga-ja, Nana-Morana, pa smo Grga i ja pobjedili 3:1. Onda su Grga i Nana otišli, tuljani XD Pa smo Morana i ja kartale do pol dva dok se njeni starci nisu vratili od mojih. XD

Ma došle su i Tajana i Stela, a Stela se napila od dve pive, pa je bila vesela pa smo s njima kems kartale i umirale od smijeha jer su nas pobjedile 6:1, a ova pijana ko majka.

Brzo sam zaspala. Slušajući 3OH!3 <3

date: utorak, 21.07.2009.
time: 01:50
comments: 7 komentar/a
Wanna comment?



Drugi dan.

Probudih se okok pol'12, što je bilo poprilično zadovoljavajuće. Prvo što sam pomislila nakon šta sam pogledala kroz prozor: "More je mirno, vrijeme je lijepo - kupanac!". Nisam jela jer nije bilo Special K, a na moru ne jedem niš drugo za doručak. Ali naravno da sam morala malo na laptopu bit. :D (danas sam uglavnom bila na njemu) I tako sam se malo igrala, al je stari neš zanovjetal, pa sam otišla u kampicu složit stvari od jučer i pospremit krevet, i, najvažnije, obuć badić. Majku sam pitala kakvo je more, tek toliko da joj nešto kažem, pa sam krenula na kupanje. Plivala sam do bova i natrag, pa sam se sunčala. Ide mi, polako ali sigurno. E da! Skoro sam zaboravila. Oprostite šta skrećem s priče, ali iwi sam rekla da ću stavit sliku cvika u ovaj post. Gabi model:


Hihi. Uglavnom sam se cijeli dan dosađivala i radila reklamu za Jutarnji za Tina i Srdića pa me sad oni vole <3. Još sam se dvaput otišla kupat i sunčat, između toga sam morala u dučan s Gabicom, a prije jela (oko 19!! prvi put sam jela) sam morala ić s njom pol sata u parkič, pa sam čula malu Stefani ili Nicole kak se igraju skrivača:

Tko se nije skrio luzer je bio.

Kad sam ja bila mala, govorilo se o magarcima, ne o luzerima, ali nema veze. U parkiću mi se Gabica dvaput bubnula u glavu. ide na neki tobogan kaj ima neku metalnu šipku da se prime rukama valjda za to. I ide ona - dum. Ide drugi put, kažem: "Gabi, pazi glavu" ona - dum. Ide treći put, "Gabi daj pazi glavu.." "Pazim". Onda sam joj rekla da me ode čekat kod kroksica, da ja namočim majicu da joj oblog stavim, i onda ode tam kod tobogana di su od nekog drugog klinca kroksice i ja ono: "Gabica, Gabrijela, di si?" i prolazi Sabljić: "Kaj već si ju izgubila?" bwahah.. Onda su kasnije Sabljić i Bruno potjerali svu djecu sa te igralice osim Gabice, nije ni trepnula kad su došli. XD

Sou, nakon jela sam se još jednom otišla nabrzaka okupat, pa sam išla u sanitarac, pa me zaustavila Tajana jer je išla i ona, pa smo malo pričale do tamo. Nakon kupanja sam morala vodit Gabi na trampolin, jer ona hoće 'Đampati' (eng. Jump + hrv skakati = Đampati). Stari je opet reko do 11, pa mi je večer isprve bila pokvarena.

Uglavnom sam poslije toga bila kod Tajane i Morane i neš smo komentirale gluposti iz Glorije (ili whatever) pa sam se ja sjetila da moram po Nanu, pa je Tajana išla samnom, još smo pričale (npr. kak je Sabljić uvjeren da Tajana mene ne zna i kak govori da laže da me zna). Kad smo pokupile Nanu smo išle do terase gdje su bili Sabljić, Bruno i Čvek pa su prošli moji starci s Gabicom i poručili mi da je kampica zaključana. Nagovorila sam starog da ide samnom da otključa i da mi drugi ključ i nauči me zaključat. Kad sam se ja presvukla i to sve, Tajana, Čvek i Nana sjedili su na zidiću moje parcele, pa sam im se pridružila. Onda smo otišli kod Tajane i Morane, kartali, jeli.

Baci smeče. -Čvek, otvori usta!

Krenuli smo do Sportskih da se nađemo s ova dva debila i da odemo malo do Novalje, ali naranvno da smo se razdvojili, pa smo Nana, Morana i ja završile kozjim "urbanim" stazama do Novalje, a oni kod kina. Na kraju smo isprobavale naočale, kupile kokice i otišle natrag.

Kad smo došle u kamp smo bile kod Morane još do 12, kartale, pile i umirale od smijeha.

Ma dolina ti u gačama. -Pa je. -Pa jel kosiš kaj?

date: nedjelja, 19.07.2009.
time: 23:59
comments: 6 komentar/a
Wanna comment?



Možda ovo ljetovanje bude i puno zabavnije nego što sam očekivala. Miočanka Tajana i seka buduća miočanka Morana su tu. Ali, neću sada o tome, idemo po redu. Prvo da iwi kažem da će sliku cvika dobit sutra jer mi se sad neda ić po onaj u-ez-be za karticu od moba i onda turnit ga nutri u laptop (vidi me, 24 sata sam tu i već sam na Slovenskom počela pričat, dokaz da ima previše Janeza i užasno malo Hrvata)

A sada kada smo to riješili, da krenemo na posao :D Današnji dan je bio duuuu-giiiii.

Isprve, naravno, Šmrka me probudila u pol'8. Fakat se nisam imala snage ustat pa sam onak bezvoljno ležala još nekih petnajstak (jel XD) minuta, dok me šum mora nije nagovorio da ustanem. Ili da se prestanem pjesnički izražavat, smiješne činjenice da sam samo nekoliko metara od mora i da mi je badić iznad glave su me natjerale da mislim da ću se uskoro imat priliku okupat u moru. Prva pogreška danas. Prvo sam sjedila i zjevala na onim stolcima koje smo jučer izvukli, onda sam se gegala okolo i malo zujala, jela perece, koji su mi trenutno sada s lijeva, ali sam prelijena da se dignem i uzmem ih s police, a i ovak i onak mi se ne da ić natrag u sanitarac prat zube :S Stavila sam si ostatak 3OH!3-a na mob i neke stvari od The Fray-a. Uglavnom, bila sam niškoristi, i kad sam se napokon odlučila presvuć u badić i otić kupat, stara me stjerala da to učinim u sanitarcu jer je ona trenutno baš morala nešto u kampici radit. Ma ne bi to bio takav problem da se nije odvila scena koja se odvila. Za daljnje informacije - čitajte dalje!

Polako sam ja otišla u sanitarac, zatvorila se u onu ogromnu WC kabinu. Skinuh majicu.. Skidah se polako uglavnom.. Navukoh badić, sve stoji na mjestu, sve je pokriveno? Je? OK! Krenimo dalje. I sada se upravo odvila ta scena koja me sprječila u kupanju. Izlazim iz sanitarca a kad tamo.. Pogodite. Molim vas, pogodite. Dam se kladit da nikad nećete. E pa da ja dalje ne duljim, ono što sam vidjela je bilo poprilično slično oluji. Samo neki jugo, ali dojam je bio postignut - puše vjetar, diže se prašina onako dolje a gore leti lišće. Htjela sam nekog udarit po glavi, ali mislim da ne bi bilo lijepo kada bi nekog random udarila po glavi, a pogotovo ak je neki napuhani seronja. Da ne najebem, jel.

I tako sam sva razočarana (i omotana u ručnik*) sjela na stolac, prekrižila ruke i smrzavala se. Naravno da je stara dobila šizu kaj ja sjedim, kaj sam ko 'mila gera' (ja još uvijek ne znam kaj je njoj to -.-) blah blah. Onda kad sam rekla da mi je zima, zderala mi se da se odem obuć. Kad sam se oblačila se derala da kaj se ja sad 'lickam' (sklona sam vjerovati). Uglavnom, nikak nije bila sretna, ali bar smo sve kaj je trebalo posakrivali, pokrili i to sve tak da smo se, kad je počela padat kiša, svi lijepo mogli kod Konteka posakrivat i malo meditirat. Baš tada sam pisala onaj prošli post, jer jučer baš nisam imala snage. I tako sam se ja ubijala i razbijala glavu kak ću ja to postat kad stari nije tražio kod za net. (btw, sad mogu na net iz kampice, upravo sad tak pišem post :D). Kada se vrijeme smirilo, stari je otišao po kod pa sam si ja mogla mirno surfat 'kak Bog zapovjeda'.

Napokon su se 'mile gere' Šmrka i Sara odlučile da se hoće ić okupat samnom pa sam ih maltretirala da idu plivat samnom, što ih je (Šmrku posebno) dotuklo. Jadna djeca ili ne znaju plivat ili nemaju ni 'k' od 'kondicije'. A ja sam mislila da ne zaslužujem tu peticu iz tjelesnog. Nakon kupanca sam odlučila da se zaslužujem malo sunčat (a ovak i onak mi se stara doma derala da se ove godine imam malo posunčat). Pa sam ja to krenula radit i radila sam sve dok se neko djete nije počelo derat u daljini i dok nismo svatili da je to djete zapravo naša Gabi koja je malo odlutala. I tako su se stari i stara počeli derat na mene da kaj ja ne pazim na djete (iako mi to NITKO nije rekao) i zatim se stara počela derat da kaj se ja ko 'mila gera' sad koji kurac imam sunčat. Erm, nisi li TI bila ta koja mi je rekla da se ove godine imam malo posunčat? Daj se odluči.

I tako sam onda patila nekoliko sati, uglavnom sve ne zanimljivo. Izdvojit ću samo (Sara, Šmrka): "A kaj bi tebi starci rekli da te čuju da toliko psuješ? -Psovali bi oni meni još više"

I eto. Poručali smo i ja sam odlučila da bi se ponovo išla kupat (makar su valovi postali malo žešći i to sve, ali carski nam je uvijek kad se po ovakvom vremenu kupamo) i krenem ja. I kad ono vidim idu Šmrka i Sara. Ježiš Ježa -.- Ajde, otišla sam onda s njima i fala Bogu da su se u kampu kasnije stvorili Lukica, Čvek i neka Stela (?!?) pa sam s njima bila dok mi nije postalo veoma hladno, pa sam odlučila da je vrijeme za tople tuševe.

Na kraju krajeva nismo završile samo na toplim tuševima, već na final tuširanju što znači nema više kupanja u moru za danas. I onda sam se morala dosađivat 2 sata dok mi Nana ne dođe. Nije bilo baš teško, pošto su svi imali nešto posla za mene, a i Natalija je pekla fritule :D (ma zna se, di je hrana, tu sam i ja XD) Kad se napokon moglo jest sam se malo dopisivala s Nanom i Zubičkom i jela. I kad sam se već zanjela, netko je reko nešto što me podsjetilo - "U fak! Moram po Nanu!" hahahah.. Pa sam tak odjurila (doslovce) kroz glavni ulaz po nju tam.

I tako smo nas dvije same samcate švrljale po kampu. Prvo smo išle do mene da se spremim, pa ju je moj stari splašil, jadna letila je prek cijelog predšatora.. Pa se Šmrka derala kraj nje, skoro je oglušila, pa sam si razmislila ja - što se ja prije spremim to će manje trauma Nana iskusit. XD I tako sam se ja spremila pa smo krenule prema terasi, sportskima.. Ništa nam posebno nije zapelo za oko pa smo samo tutnjile onuda :D i zatim smo došle na naš Krš i zaprepastile se. Pa Krša, kao Krša nema. Nešto su mu učinili! Ubili su ga! Osakatili! Kriminal! Krš više non est ovo:




Zanemarite tog momka koji leži na podu. Bilo kako bilo, nas dvije smo uzele klupicu i premijestile ju tam di nam paše i dalje se zgražale nad tim kriminalom. A onda nam se Nana izvalila:

Kako su oblaci dobriii.. Gle onaj tamo izgleda ko kurac!

Pa smo se smijale tomu i tako to. Kad smo odlučile krenut dalje kupile smo palačinke pa se moje djete svo usralo s čokoladom, i baš se pitam tko se to i prošle godine usrao čokoladnom palačinkom? hmm.. :D pa smo se malo prale, pa smo išle k meni po vestu jer mi je šljiva bilo, pa smo radile krug, srele slovence, i sjele se na trojci na zidić i još malo pričale.

Kad sam se vraćala doma me uhvatila Tajana i podsjetila da oni idu na Zrće i na to da ja nisam uopće ni pomislila na to da pitam starog jer ono. To je MOJ stari -.- Tako da je rekla da će se to dogovorit u osmom mjesecu kad dođu još Eva i Nives (koje su također, kao i Morana mlađe od mene a ić će na Zrće, pa ću valjda moć i ja) i zato sam rekla da će ovo ljetovanje možda bit i bolje nego šta sam očekivala.

Pozdrav.

*ručnik - u Vodiču kroz Galaksiju za autostopere piše kako se uvijek sa sobom mora nositi ručnik kako bismo ostvarili dojam urednog čovjeka. Ili kako bi se Adams jednostavno izrazio: Nitko neće pokupit zmazanog autostopera s ceste, ali ako vidi da imaš ručnik, pretpostavit će da imaš i četkicu za zube i ostale potrepštine, pa te pokupi.

date: subota, 18.07.2009.
time: 23:15
comments: 7 komentar/a
Wanna comment?



Nakon objavljivanja zadnjeg posta uopće nije bilo veselo, tek u najmanjim količinama. Spremanje je potrajalo satima nakon što su starci došli iz šopinga u Konzumu. Vukli su se bezveze i govorili kak "Ima vremena, ima vremena". Jedino sam ja bila entuzijastičnija nego prethodnih godina i nanašala stvari dolje iz kuće gore do kampice koja je bila kod ograde. Iskreno, nije mi se ni najmanje sviđalo, krepavala sam, nikada u životu do sad se nisam toliko uznojila da mi je lice bilo mokro i da sam se 'kupala' u odjeći. Bilo je koma, bilo mi je vruće, nisam mogla disat, ali za razliku od mojih roditelja, nosila sam stvari u kampicu. A oni se žale. Samo su morali to slagat i donjet frižider i ove malo veće stvari.

Napokon, oko 15 sati smo završili sa pakiranjem stvari u kampicu i ona je bila spremna. Ali mi, naravno - nismo. Tipično za moju obitlej, sve rade u zadnji tren i onda živčanimo jedni na druge, kaj se nisi prije spremio/la. Još sat vremena smo se poredali za tuširanje, jedenje sendviča i final touch-eve po kući i uzimanje onih 'za život važnih' sitnica, tipa mobiteli, laptop, fotić, mali TV i tak to. I napokon, oko 16 smo zaključali kuću i krenuli se pozdraviti sa ovima dolje, Vesnom, bakom i dedom. Baka se doslovno plakala jer si mora kupit nove naočale i nemre nam dat nikaj para, ma koliko joj mi govorili da NEMA VEZE. I fakat nema, pa gore sam (jučer) dobila dost para.

However, polako smo krenuli, uistinu polako - 80km/h. Tako da smo u kamp stigli tek oko 22:15. Put je bio u redu. Stali smo na prvoj benzinskoj A1, a iskoristila sam priliku kupivši si NUtellaGO! <3. Onda nam je bilo dosadno pa smo Šmrka i ja išle isprobavat cvike, pa smo našle neke kaj izgledaju ko Ray-Ban-ice, pa sam si ja kupila sa zlatnim okvirom a ona sa crnim. Veselo. Kasnije nam nije bilo duhovito, pošto je Gabi zaspala pa smo morali bit tiho i vegetirat. Slušah 3OH!3 i meditirah. Nekoliko puta nam se žešće zaljuljala kampica, skoro nas zbacila s ceste, ali pošto je moj 'oćko' tako izvrstan vozač, sve je on to sredio.

Iduće, a ujedno i posljednje stajanje je bilo na Tifonki prije Posedarja. Pojeli smo neke sendviče i kupili vodu, popišali se na WCu koji se plaća 6 kuna i krenuli dalje. Za manje od sat vremena smo bili u Novalji. Napokon. Starci su se otišli prijavit, a mi smo odvele Gabi na sladoled i krenule prema pozornici da se pozdravimo s animatorima i svima koje znamo. Naravno da je Gabi morala dić paniku i plakat se "Mama. Ja bi mami." nja-nja. Jebote.

Bio je neki show, Bonnie&Clyde, ako se ne varam. Samo su plesali, ali bili su odlični. Kad su napokon završili, pozdravili smo se i izgrlili, onda sam naišla i na onu svu silu Janeza od prošle godine i tako to.. POšto je Gabi bila cmuljava išla sam ju odvest doma. Prođu kraj mene neki talijani. I nakon toga čujem netko iza mene: "Gospođo, gospođo!" i ajde, okrenem se, faca ko da ću ga ubit i kaže: "A kaj je ne bi se pozdravili?" Tko je to bio? Ah Sabljić, naravno :D Zatim smo se izgrlili, ali Gabi je onda dobila slom živaca, pa sam morala ić.

Gabi se otišla igrat sa malom Ninom, tak da sam bila slobodna, ali nikog nije bilo, Janezi su se pokupili odmah u 11, pa sam još malo švrljala i otišla doma. Zapravo ne doma, pošto je naša kampica bila onakva kakvu smo ju ostavili, pa sam otišla kod Konteka. Natalija me napila, najela, super. :D Nakon toga smo još malo sjedili i smijali se, pa smo otišli spavat.

One HELL of a day.

date: petak, 17.07.2009.
time: 23:57
comments: 2 komentar/a
Wanna comment?



Utorak.
Početak nošenja samo stvari koje ne planiramo nosit na more. Vrlo zanimljivo izgledam u stvarima koje nikad ne bi obukla (osim u ovoj prilici, naravno). Majka je sva izvan sebe; čisti k'o luda. Tjera nas okolo kao da smo ovce. Dobro, to bar nije ništa neuobičajeno.
Imam problem zvan jedan momak iz osnovne koji se nešto previše interesira. Nadam se da ga neću morat odbit. Ne volim povrjeđivat ljude. Hahaha.
Polako sakupljam stvari koje planiram nositi na more. Što manje šminke, jer ju ovak i onak neću koristit. Nakit samo onaj koji planiram nosit (znači 2-3 najdraže naušnice i to je to XD). Pernica i bilježnica: za svaki slučaj, neka se nađu. Zato nosim puno odjeće. Gotovo cijeli sadržaj ormara. Jadan, ostat će prazan i sam ovdje u Zagrebu.
Kad bi bar problem zvan jedan momak iz osnovne bio jedini. Problem fotić mi je strgan i ne radi mi kamera na mobu rezultira bolnom pojavom manjka slika s mora što će me dotuć. I sada mi je na pamet pala jedna zanimljiva ideja! Moj deda ima dost dobar digitalni i ako budem uvjerljiva, mejbi.. mejbi..
Ne znam zašto to spominjem, ali glavobolja me ubija. Odkad mi je danas Gabi dignula tlak oko pol 7, neizdrživo je. Nadam se da će uskoro prestat.

U sebi gorim, ne mogu dočekat. Zagreb je pakao.


Srijeda.
Vesna mi je dovršila smeđu torbu. Odnosno, popravila druker. Ne, to nije druker to je onaj gumb s magnetičem :D I sad su mi sve torbe koje planiram nosit na more oprane i cijele.
Badiće sam upravo spremila u posebnu vrečicu i sada krećem realizirati jučerašnji plan o šminci, dok majka napokon radi final-touch s čišćenjem kampice. Odličan je osjećaj, ma čak i sama pomisao na to da ću sutra u ovo vrijeme biti sva izvan sebe jer ću znat da kad se probudim idem na more. :D
lost and insecure. you found me, you found me. lying on the floor. surrounded. surrounded. why'd you have to wait? where were you? where were you? just a little too late, you found me, you found me.
Danas mi se uvukla pjesma The Fraya You Found Me u glavu (i još neke), možda ih počnem slušat, ipak imam sve CDe XD
Problem zvan jedan momak iz osnovne se polako razrješio. Taj momak se prvo raspitao jel se meni sviđa njegov frend, a zatim jel mi se sviđa on sam. Odgovor: NOT -.- Mislim, ne vjerujem, s likom u životu nisam ni jednu progovorila, makar smo išli zajedno u osnovnu i lik se sad zapali na mene i pita jel se on meni sviđa? WTF?


Četvrtak.
Cijelu noć nisam spavala. Ne znam da li je to od uzbuđenja ili samo zato što sam par sati igrala igricu na mobitelu a zatim odlučila prošvrljati po internetu. Koji god razlog bio, zaspala sam tek u pol'7 a probudla se u pol'10. Probuđena sam da bih biciklom otišla u Konzum što je bio izuzetan fizički i psihički napor s obzirom na količinu spavanja. Kada sam došla doma bila sam zrela za ništa, nisam čak ni jest išla.
I tako je dan prolazio, ja umorna, samo na laptopu, majka se samo dere, napravim neke stvari ali kao da nisam, nitko to ne primjećuje.
Krećemo tek sutra popodne. Umorna sam od tog svog čekanja i odgađanja.
Navečer smo išli kod Kantice i Slaveka i Willy i Vlade i Jure da se oprostimo (čitaj: da poberemo pare), pa smo se izvanredno najeli i napili :D Nakon provratka kući - spavanac. Bio mi je potreban


Petak ujutro
Roditelji u Konzumu u velikom šopingu, Šmrka i ja "pazimo" Gabi i vadimo odjeću iz ormara, dotjerujemo vanjski izgled i tako to. Uskoro krećemo.

date: petak, 17.07.2009.
time: 09:00
comments: 6 komentar/a
Wanna comment?


Free counter and web stats

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se