Komentari On/Off

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

KURIRSKA SLUZBA:
za.marsala.tita@gmail.com

SKOJEVCI:
Drugarica Happychild
Drug Nikola
Anka Partizanka
Buddha u supermarketu
Drugarica Pelagija
Drugarica Domacica iz pakla
Drug Jura Svjetionicar
Drugarica Astrid
Drug Stalin
Drugarica Flapper girl
Drugarica Analna carica
Drugar Balkanac

LINKOVI:
Jugoslavenski linkovi
Slobodna Jugoslavija
Generalni konzulat SFRJ
Republika Titoslavija
Titoville
Bratstvo
Goli Otok


POLITICKA EMIGRACIJA
NYC Slavs
East Ethnia

30.09.2005., petak

O EUROPSKOJ UNIJI

Drugarice i drugovi, dame i gospodo,

Nedavno smo se svjedoceci razornim tsunamijima u Aziji, susama u Africi, te tropskim olujama u Sjevernoj Americi uvjerili da i drugi narodi imaju svoje katastrofe. Naravno, njihove katastrofe su prirodne, dok nase katastrofe imaju drugaciji predznak - nacionalni. Kako se blizi datum moguceg otvaranja pristupa Europskoj Uniji za SR Hrvatsku, svaceg sam se naslusao i nacitao. Odbijajuci uvjete pristupanja Uniji, popovi, alkari i ostali “drzavnotvorni elementi” mrskim imperijalnim silama porucuju da ce “nas narod radije pasti travu negoli se prodati za koricu kruha”. E sada - o toj ispasi, koricama kruha, i kako se uopce dovesti u takvu situaciju:

Mislim da nije potrebno (a to mi i format ne dozvoljava) da se podrobnije osvrnem na rezultate restauracije kapitalizma na prostoru SFRJ. Jugoslavija je razbijena, a vladajuce structure pet proizaslih pasaluka propagiraju modu po kojoj svako treba imati svog okupatora.

Nakon sustavnog unistavanja industrijske i poljoprivredne proizvodnje, vase strukture vlasti rasprodaju sve sto se moze rasprodati i enormno se zaduzuju u inozemstvu, sto rezultira visokom stopom nezaposlenosti, nelikvidnoscu, alkoholizmom i nasiljem u obiteljima, losom zdravstvenom zastitom, skolstvom… Ova politika prihvacanja statusa neokolonije ne vodi se zbog vas, vec zbog samoodrzanja vladajucih na pozicijama moci. Ocjena njihove sposobnosti je vrlo relativna jer su kadri od nicega napraviti dobar rezultat. Uvjerite se u fantasticne rezultate koje postizu – zavirite im u dzepove!

Pretvaranje u neokoloniju zapadnog kapitala u kojoj je nacionalna nezavisnost upitna (a politicka izgubljena) sluzbeno se naziva "integracijom u politicke, ekonomske i kulturne strukture Europe". I sto se vise u tom smjeru integrirate to sve losije zivite, sve ste siromasniji i bespomocniji. Imajte na umu da zapadni kapital ovdje nece doci da bi donio, vec da bi odnio.
Taj isti kapital ima pokretacku snagu EU-a, te nastoji konsolidirati svoje snage i objedini svoje napore preko cijelog europskog kontinenta. Stoga je stvaranje kontinentalnog trzista neophodno za velike multinacionalne kompanije, i Unija se siri na istok: preko Balkana do Turske. Time europski kapital u svjetskim razmjerima postaje konkurentniji u odnosu na americki, japanski i kineski u borbi za uspostavljanje kontrole nad prirodnim resursima i trzistima, ali i borbi za uspostavljanje kontrole nad ljudskim kapitalom. U tom svjetlu treba promatrati i svadje oko ulaska Hrvatske i Turske u Europsku Uniju, koje se ne odvijaju zbog zastite interesa naseg i turskog naroda, vec zbog zastite interesa mocnih clanica EU.

Da ne zaboravim napomenuti najvazniju stvar: o svim vitalnim problemima drzava koje ce u konacnici sacinjavati EU, a posebno o nasem “buretu baruta”, odlucivati ce tri sile - Engleska, Njemacka i Francuska! One su jos 1815. godine na Beckom kongresu pokusale oformiti paralelnu nadeuropsku vladu i preko nje vladati sudbinom europskih naroda. Danas to cine preko EU.
Uprkos ogromnim pritiscima Svicarska i Norveska su odbile uci u ovu novu “nadnacionalnu” tvorevinu znajuci da europski neoliberalni globalizam kao zakon namece slobodu cirkulacije kapitala, slobodu kretanja radne snage i jednosmjernu slobodu cirkulacije robe i usluga samo kada je to u interesu mocnih zamalja u Uniji. Time su male i slabije zemlje onemogucene da se od toga brane svojim zakonima, jer zakon je ono sto se naredi u Briselu.

Drugarice i drugovi, kod nas je za vrijeme mog socijalizma, koji je imao stotine mana i tisuce vrlina, ogromna vecina naroda zivjela bolje i slobodnije nego sto zivi poslije izvrsene kontrarevolucije. I ja ovom prilikom naglasavam i ponavljam: dok god u svijetu postoje siti i gladni, slobodni i obespravljeni, siromasni i bogati – postojati ce i teznje za socijalnom pravdom. A socijalne pravde nema bez socijalizma!

Ustajte, prezreni na svijetu,
vi suznji koje mori glad!
To razum grmi u svom gnjevu,
kraj u ognju bukti sad!
Proslost svu zbrisimo za svagda,
ustaj, roblje, dizi se!
Sav svijet iz temelja se mijenja,
mi nismo nista, bicemo sve!
To ce biti posljednji i odlucni teski boj,
za slobodu u zemlji svojoj!

TITO

- 21:54 - Komentari (54) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>