utorak, 11.12.2007.

Two in One

Let's talk about friendships ...

U zadnje vrijeme provodim puno vremena sa svojim dečkom. I sve manje vremena sa svojim prijateljima. Sva sreća da se on slaže s njima, pa ih dosta puta mogu izvesti van zajedno. I jako mi je drago zbog toga. Al svejedno što se oni dobro slažu, ipak s njima provodim znatno manje vremena nego prije. I neki mi zbog toga prigovaraju. No ne radi se samo o tome da ja nemam vremena kao prije, već nekako i nemam potrebu. Obično ljudi trebaju savjete u vezi odnosa s novim dečkom, kako se postaviti prema nekom pitanju u vezi, kako riješiti neki problem, kako je nešto postalo uopće problem i sl. Imam sreću da mi je prekrasno s ovim dečkom, i nemamo problema ili nesuglasica. Međutim, nisu ni problemi problem zašto se ja ne viđam više sa svojim prijateljima toliko. Nekako mi se čini da moj dečko sve više postaje mojim prijateljem i da se zato više ne družim s ostalima toliko. I zapravo mi je jako drago zbog toga. Nije da nam se veza svodi na sex i intimu, već smo povezani i na svakodnevnoj razini. Ono što je zapravo nekako pitanje, je li to okvirno gledano dobra stvar? Ja sam jako sretan zbog toga, ali ako jednog dana prekinemo, gubim i ljubavnika i prijatelja. A svi mrzimo one ljude koji zanemare svoje prijatelje dok su u vezi, i onda kad izađu iz nje dolaze cviliti i moliti za iskupljenje. Ja sam bio svjedok te molitve. I ne želim biti that guy. I zato pokušavam ne zanemariti prijatelje, makar sam sretan sa svojim dečkom jer mislim da imamo nešto posebno. I dovoljno mi je da budem sretan samo kad sam s njim.
But could I have the cake and eat it to?
Ili će uvijek postojati razlika s mojim prijateljima kad sam u vezi i kad nisam. Zapravo, kad razmislim o tome, u svakoj vezi mora postojati daj dio kad ste vas dvoje više nego ljubavnici, kad on postaje tvoj prijatelj. I moglo bi se reći da koliko ste bolji prijatelji, toliko ste bolji partneri. Should my boyfriend be my best friend? And if he is, what happens to the old best friend then? Ljubomoran je. Old best friend ne voli to što više nije best friend. Al mislim da to prijatelj treba shvatiti. Da više nije na broju jedan, i da postoji netko tko mi sad znači više. Ne na istom nivou, već generalno gledajući: znači više. Možda nije plemenito od mene, but my best friend is now my second best. I nije da ga zanemarujem, niti da je zakinut za puno toga osim mog vremena, još mi znači jako puno, but he just isin't first anymore.

| 19:15 | Komentari (2) | Isprintaj | #

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se