nedjelja, 30.07.2006.

Znat ćeš

Znat ćeš da te nevolim i da te volim,
jer živjet je moguće na dva načina,
riječ je samo krilo tišine,
a vatra čuva polovinu studeni.

Volim te da bih te počeo voljeti,
da bih ponovo počeo beskraj,
da te ne bih prestao voljeti nikada:
zato te još uvijek ne volim.

Volim te i ne volim, kao da imam
u svojim rukama ključeve sreće
i nesigurnu sudbinu nesretnika.

Moja ljubav ima dva života da bi te voljela.
Zato te volim kada te ne volim
i zato te volim kada te volim.


Pablo Neruda

...poezija za romantične ljetne dubrovačke noći...

Keep on bloggin'!!!

| 20:20 | Pokaki se (7) | Uzmi papir | na vrh posta

petak, 28.07.2006.

Invazija

Tople ljetne večeri Maroons voli s ekipom provoditi na Porporeli, poznatom dubrovačkom kupalištu podno tvrđave Sveti Ivan, lukobranom koji štiti Porat od jakih valova iz smjera Italije. Otvoren je mali improvizirani štandić s pićima "sve po 10 kuna", svira najčešće glazba ljetnog đira, može se sjesti na hladni kamen i uživat. Neki obave i noćno kupanje za koje je more ovih dana idealno.

Naravno, kakvo bi to ljeto bilo da nema i komaraca. Inače sam bio prilično imun na te insekte, ali ovo ljeto me biju svjetski. Svi se tuže kako ih ti bastardi nemilice napadaju, ne daju im mira, neumorni su i dosadni, a teško ih je fizički eliminirat jer su puno brži, spretniji i izdržljiviji od komaraca vulgaris, a čak ni ne zuje!
Drage blogerice i blogeri...

...upoznajte...

AZIJSKOG TIGRASTOG KOMARCA!!!

Image Hosted by ImageShack.us

Azijski tigrasti komarac (spec. aedes albopictus) prepoznatljiv je po crno bjelim nogama i malom crno bijelom tijelu. Izvorno je iz Jugoistočne Azije, širokog područja od Madagaskara na zapadu, Nove Gvineje na istoku do Koreje na sjeveru.
Prosječno je velik 5mm, a ženke su "opremljene" izduljenim organom kojim piju krv sisavaca kako bi hranile svoja jaja(isključivo u vrijeme odlaganja jajašaca). Zanimljivo je da se mužjaci uglavnom hrane nektarom. Ženke se razmnožavaju liježeći jaja blizu vode, po pravilu stajačice (lokve, bare).
Ova vrsta komarca može preživjet razne životne uvijete, okruženja, temperature. Također je agresivniji od domaćeg, urbanog komarca. Ima brz ugriz što mu omogučava sigurno izbjegavanje ljudske reakcije - udarca po ubodnoj rani.
Zanimljivo je da je u Hrvatsku stigao u automobilskoj gumi, baš kao i 1985., kad se zbila prva invazija azijskog tigrastog komarca na Sjevernu Ameriku.

Image Hosted by ImageShack.us

Tipično za ovog komarca jest da se hrani danju, a ne noću kao ostale vrste komaraca, pa su tako noćna sprejanja po Gradu totalno neučinkovita. Budući ima kratak radijus leta(oko 200 metara), legla se mogu lako locirati(bar u začetku invazije).
Treba napomenuti kako je u Amerikama i Aziji znalo bit slučajeva ove vrste kao nosioca virusa jedne vrste encefalitisa, koji može dovesti do težih poslijedica na mozak pa čak i smrt.

Preporuka biologa i zoologa jest da se stajaća voda mjenja svaka tri dana, od čaše vode, pojila za ptice i stoku, dječijih bučkala, bazena, spremišta kišnice, bunara. Ako je to nemoguće, treba uliti u vodu malo biljnog ulja što će pobiti larvu tog opakog komarca.
Ako ni to ne uspije, postoji nešto što se zove BTI (bacillus thuringiensis israelensis), mala plutajuća tabletica koja uništava larvu a ne šteti ribama, biljkama i čovjeku.

Postoje čak znanstveni dokazi da komarci grizu samo odabrane - po mirisu, kretnjama, boji odjeće. Zato se nemojte čudit što grizu i kroz odjeću.
Komarci na 35 metara udaljenosti "namirišu" ugljični dioksid koji izdišemo i mliječnu kiselinu naše kože. Znanstvenici su izdvojili 350 komponenti ljudskog mirisa koje komarce ili privlače ili odbijaju. Odaje nas i toplina tijela, pokreti i tamna boja odjeće. Komarci obožavaju miris parfema, dezodoransa i ljudskih nogu.
Neki ugledni znanstvenici tvrde da su prirodne plavuše i crvenokose tim neugodnim kukcima puno atraktivnije od običnih smeđokosih smrtnika. Komarce privlači svijetla kosa, pa čak i privlačan izgled.

Osim industrijskih sredstava za zaštitu od komaraca postoje i prirodna sredstva kao što su ulje lavande, eukaliptusa, cedrovine, čajevca. Učinkovite su i mreže na otvorima, a neki tvrde da je dovoljno kraj prozora držati posudu s kvasinom ili buket lavande, lovora ili koprive.

Image Hosted by ImageShack.us

Ima nesretnika koji su neodoljivi komarcima, a i onih drugih od kojih komarci doslovno bježe (onih koji se čude kako nema komaraca ove godine!?). Svi proizvodimo mješavinu mirisnih kemikalija u svom znoju koja privlače komarce. Oni "sretniji" proizvode takav miris koji zamaskira komarcima privlačni miris. Vjerojatno svi imamo taj nadmiris za kamufliranje, samo "prežive" oni koji ga luče intenzivnije. Trenutačno se provode istraživanja kako bi se taj kemijski spoj izdvojio i mogao proizvoditi kao efektno sredstvo protiv komaraca.

Na kraju krajeva, od ove masovne invazije neugodnih insekata uvijek možete pobjeći skokom u more podno zidina, uživajući u ugodnoj temperaturi mora, pogledu na misteriozni Lokrum i Grad koji noću živi punim plućima.

Keep on bloggin'!!!

| 08:37 | Pokaki se (7) | Uzmi papir | na vrh posta

četvrtak, 27.07.2006.

Podržite ih, nemojte ih "gazit"!

Moj rođak Drago iz Splita za mjesec dana napunit će 9 godina. Dogodine kreće u 3. osnovne. Naljuti se kad mu netko reče da je bubalica, jer kaže da baš i ne voli učit, ali kad uči s tatom onda njih dva sve nauče.
Pitao sam ga koliko je jedinica imao prošle godine.
"Tri!" - kaže mi Drago, te potkrijepi - "I to sve tri iz hrvatskog!"
Pa dobro, milsim se ja, ne mora uvijek imat sve petice, neka i koja jedinica, dobro je to...uslijedi pitanje: "A zašto si dobio te tri jedinice?!"
"Jer loše čitam!" - tužno i zbunjeno će Drago, moj najbistriji rođak, koji je uvijek bio poseban na neki način.
Poslije sam kroz razgovor s Mamom Maroons doznao da su te tri jedinice poslijedica - disleksije.
E, sad...zar još uvijek ima učiteljica koje ne znaju što je disleksija, ne znaju je prepoznat, ne znaju se ponašat prema djetetu s disleksijom?

Poštovani prijatelji, blogerice i blogeri, sad će vam Maroons u najkraćim crtama pokušat spjegat neke stvari...

Image Hosted by ImageShack.us

Disleksija (iz grčke riječi "dys" što znači slab i riječi "lexsis" jezik) je jedna od nekoliko teškoća u učenju. To je jezično utemeljen poremećaj konstitucijskog podrijetla koji obilježavaju teškoće u kodiranju pojedinih riječi, a koje obično odražavaju nedostatne sposobnosti fonološke obrade. Teškoće u dekodiranju pojedinih riječi nisu rezultat općih razvojnih ili senzoričkih teškoća. Disleksija se očituje različitim teškoćama u različitim oblicima jezika, u problemu čitanja i stjecanju vještine pisanja.

Disleksija se često naziva razvojnom (eng. developing dyslexia), a neki autori, poput britanskog neurologa Critchleya, za razvojnu disleksiju kažu: "To je poremećaj u učenju koji započinje s teškoćama pri učenju i čitanju, a poslije lošim pravopisom i odsutnošću lakog baratanja pisanim jezikom za razliku od govornog jezika. Kognitivne je naravi i često genetski uvjetovana. Nije uzrokovana intelektualnim nedostacima, manjkavim socio-kulturnim prilikama, načinom poučavanja niti ikakvim poznatim neurološkim oštećenjem. Najvjerojatnije je specifični poremećaj u sazrijevanju koji dijelom iščezava kako dijete postaje starije. Moguće ga je znatno smanjiti pravodobnom i ciljanom pomoći".

U medicinskoj klasifikaciji bolesti definira se kao poremećaj pri čitanju što je danas i općeprihvaćen prijevod riječi - disleksija. Bitno obilježje poremećaja u čitanju je dostignuta razina čitanja (tj. točnost u čitanju, brzina i razumijevanje mjereni individualizirano standardiziranim testovima) koja je znatno niža od očekivane s obzirom na kronološku dob osobe, izmjerenu inteligenciju i obrazovanje primjereno dobi. Smetnje u čitanju znatno utječu na dostignutu akademsku razinu ili svakodnevne aktivnosti u kojima se zahtijeva vještina čitanja. U osoba s poremećajem u čitanju glasno čitanje karakterizirano je iskrivljavanjem, zamjenama ili ispuštanjima, sporošću i pogreškama u razumijevanju.

Image Hosted by ImageShack.us

Britanska udruga za disleksiju određuje ju kao specifičnu teškoću u učenju, konstitucionalnog podrijetla, prisutnu u jednom ili više aspekata - čitanja i pisanja te pisanog jezika koja može biti udružena s teškoćama u brojnim područjima. Vezana je uz korištenje pisanog koda (slova, brojki i nota), premda često pogađa i oralni jezik do nekog stupnja.

Većina istraživanja na području disleksije bavi se pokušajem da se otkrije uzrok nastanku disleksije. Potvrđeno je da je disleksija uglavnom konstitucionalno uvjetovana, sa sve većom sigurnošću možemo tvrditi da može biti genetski uvjetovana, ali zna se dogoditi da bude i stečena tijekom života kao posljedica fizičke traume u određenim područjima mozga.

Najvažnije je, prije svega, promijeniti uobičajeno mišljenje i zabludu prema kojoj osoba mora prvo biti neuspješna kako bismo je prepoznali kao osobu s disleksijom.

Neke odlike disleksičara su da ih se često ocijenjuje kao lijenčine koji se ne trude dovoljno i imaju problem s ponašanjem. Osobe s disleksijom imaju osijećaj da su glupi, imaju nisko samopouzdanje, emocionalno su vrlo krhki. Često "odlete mislima" ili sanjare, lako se gube ili gube pojam o vremenu, teško zadržavaju koncentraciju... Baš zbog takvih problema ulažu dodatni napor u sve što čine pa su vrlo bistri, inteligentni, s visokim IQ-om i postižu izvrsne rezultate u onom što čine.

Ovo je bilo za prvu ruku, onako ugrubo. Sve o disleksiji možete doznati na stranici Hrvatske udruge za diskleksiju, a kao pokazatelj da disleksija ne mora biti životna prepreka evo vam popis poznatih i slavnih disleksičara: znanstvenici Albert Einstein, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Isaac Newton, Michael Faraday, general George Patton, političari Winston Churchill, Woodrow Wilson, Olaf - norveški kralj(i sva njegova djeca!), John F. Kennedy, zatim umjetnici Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Walt Disney, Auguste Rodin, sportaši Greg Louganis, Jackie Stewart, Paul Merson, Magic Johnson, Muhammad Ali, glumci Marlon Brando, Tom Cruise, Whoopi Goldberg, Anthony Hopkins, Bob Hoskins, Harrison Ford, Liv Tyler, pisci Agatha Christie, Gustave Flaubert, W.B. Yeats, Hans Christian Andersen, Ernest Hemingway, Lewis Carrol, Mark Twain, te glazbenici Cher, Noel Gallagher, Harry Belafonte, Enrico Caruso, John Lennon...

Jel sad malo jasnije?! Hoćemo li i ubuduće bit neznalice?!

NEĆEMO!!!

Keep on bloggin'!!!

| 11:01 | Pokaki se (5) | Uzmi papir | na vrh posta

ponedjeljak, 24.07.2006.

Maroonsovih Top 10

Kako su ovi ljetni dani idealni za razne top liste, ljestvice i lojtrice, od najboljih dijeta do izbora badića za ljeto 2006., tako je i Maroons odlučio sastaviti top listu njegovih omiljenih selebriti-žena, žena koje ga oduševljavaju svojim izgledom, inteligencijom, glumom, pjesmom... I da, moram napomenut da je konkurencija bila žestoka, pa tako u Top10 nisu uspijele ući, tek da ovlaš nabrojim, Angelina Jolie, Charlize Theron, Jessica Alba, Beyonce Knowles, Ana Kurnikova, Keira Knightley i mnoge druge.
Enivej, idemo od kraja prema vrhu.

10. Shania Twain
Image Hosted by ImageShack.us
Iako nikad nisam bio ljubitelj country-izričaja ova me Kanađanka(rođena 1965.) oduševila svojim pop-hitovima, ali i "girl power" stavom koji je vjerojatno najzaslužniji za njezin bitak na ovoj listi. Ako je niste nikad poslušali svakako to učinite, žena ima prekrasan glas. I stas, naravno.

9. Sharleen Spiteri
Image Hosted by ImageShack.us
Tridesetdevetogodišnja pjevačica škotske grupe Texas jednostavno ima ono nešto. Sharleen piše pjesme (prvi hit već 1988. "I don't want a lover"), a njezin imidž "djevojke iz susjedstva" pokazao se vrlo privlačan široj masi, pa tako i Maroonsu. Mogao bi s njom poć na pivu i... Inače mi je grupa Texas napeta zbog rokerskog zvuka koji forsiraju (i odlično im ide), a naravno da su mi najdraži spotovi u kojoj ljepota Sharleen Spiteri dolazi do punog izražaja. Čini mi se da je spot za pjesmu "Summerson" čak bio zabranjen zbog "upitnih" scena Sharleen i jednog "osunčanog" momka. Dakle, žena je mrak!

8. Alexandra Kosteniuk
Image Hosted by ImageShack.us
Što ste mislili? Da samo gabori igraju šah,a? E pa vidite da ima i prekrasnih žena koje vrlo uspiješno "turaju drvca". Dakle, ne samo lijepa, već i inteligentna. Može li se više tražiti? Ova Ukrajinka par puta je nastupala i u Hrvatskoj na turnirima i ligama. Ne moram ni govorit kakva je bila igračka koncentracija kod njenih muških oponenata. Osim šaha ganja i karijeru modela.

7. Halle Berry
Image Hosted by ImageShack.us
Može li ijedna top lista ili izbor najlijepših žena proći bez predivne Halle? Ova Oskarovka plijeni ljepotom gdje god se pojavi, a niz uspiješnih uloga("X-men", "Monster's Ball", "Swordfish", "Catwoman", "Die another day") dokazuju o kakvom je talentu riječ. Bajdvej, mislim da bi netko trebo razbit pi..u onom njenom što je dignuo ruku na nju. Pazi ideje: ić tuć Halle Berry?! Jao, kako ga treba tuć i nedat mu plakat...

6. Eva Longoria
Image Hosted by ImageShack.us
E, hebiga...sad sam se provalio. Uvijek govorim kako ne pratim "Kućanice", ali prava istina leži baš u ovoj ženi, Mrs Solis. Jednostavno uživam dok je gledam. Zrači seksipilom, pogled joj je za kolpat, a kažu i da je vrlo bistra žena. U svakom slučaju, Maroons kaže:"Take me, Mrs Solis!"

5. Mariam Mansour
Image Hosted by ImageShack.us
Evo vam još jedna šahistica, tek da utvrdimo gradivo o lijepim šahisticama. Iako na prošloj Šahovskoj Olimpijadi u Torinu njezina reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata nije postigla značajan rezultat, lijepa Mariam ipak je zapela oku fotografa, sasvim zasluženo. Moram priznat da me dosta podsijeća na onu curu iz Afganistana s fotografije National Geographica. U svakom slučaju, savršena ljepota.

4. Catherine Zeta-Jones
Image Hosted by ImageShack.us
Volim je još od "Dražesnih pupoljaka svibanjskih". Udala se za starog telca Douglasa. Iako baca na latino-look, žena je Velšanka i ponosi se svojim rodom. Bila u Gradu, kažu ljudi koji su je upoznali da je najnormalnija. Svi volimo Catherine!

3. Kylie Minogue
Image Hosted by ImageShack.us
Što reći? Ne samo da prekrasno izgleda, odlično pjeva, da je rođena za pozornicu, već je i dokazani fajter i uzor mnogim mladim ženama i curama u svijetu. Činjenica da je uspjela prebolit rak me je oduševila. Uspjela je održat slavu iz 8o-ih i hita "Locomotion", a spot "Can't get you out of my head" je za Maroonsa jedan od najnapaljenijih u povijesti (kad zgrabi onu ručicu mjenjača, uff!). Jedna od rijetkih pjevačica koje me bacaju u trans. Imam svjedoke.

2. Monica Bellucci
Image Hosted by ImageShack.us
E, Monica, Monica...prava žena. Uvijek kad netko spomene onu nimfomanku(A.J.), ja spomenem Monicu. I nemaju argumenata. Jer ta žena je remek-djelo Majke Prirode. Iako mnogi misle da je Francuzica (zbog uloga u mnogim francuskim filmovima), Monica je Talijanka, iz pokrajine Umbrije. Kao i Maroons, Monica je nesuđena pravnica. Obožavam njene obline.

1. Winona Ryder
Image Hosted by ImageShack.us
Neobjašnjiva je i neshvatljiva Maroonsova opsesija ovom ženom. Vjerojatno jednaka Winoninoj opsesiji kleptomanijom. "Beatlejuice", "Edgar Škaroruki", "Drakula", "Alien:Uskrsnuće"...Matt Damon, Johnny Depp...Maroons... ma žena je fenomenalna. A oči...mmm..defense rests his case...

I tako. To je to. Maroonsova lista za neke je iznenađujuća, za neke poznata. Trebali ovom svemu kakav zaključak? Jedino to da Maroons ima sofisticirano oko kad je riječ o ženama.

Keep on bloggin'!!!

| 10:17 | Pokaki se (4) | Uzmi papir | na vrh posta

srijeda, 19.07.2006.

Dubrovački slučaj - dubrovačko "sretno" ljeto

Očigledan podbačaj turističke sezone nisu uspijeli prikriti čak ni poslovično nadrealno optimistični turistički radnici koji su pred par dana objavili pad prometa od 12% u odnosu na prošlu sezonu. Zanimljiv je način kako (ipak) pokušavaju popraviti sliku kad izjave kako jest manji broj turista, ali se očekuje veća zarada budući je kvaliteta smještaja i ponude poboljšana, a i cijene povišene. Napominju da bi se čak mogao i "probit plafon" po zaradi ove sezone. Bez komentara. Postavlja se pitanje:Što i kako dalje? Gdje pronaći riješenje?

Dvoje entuzijasta iz Grada, bračni par, poveli su se onom starom ekonomskom računicom kako je profit u otkrivanju novih izvora zarade. Odlučili su se za osnivanje prve turističke agencije za gay-populaciju, s naglaskom na strane goste. Ideja o osnutku agencije došla je iz činjenice kako ni u Dubrovniku ni u Hrvatskoj ne postoji slična agencija koja bi toj klijenteli (uglavnom bogatijoj, profinjenijoj, zahtijevnijoj ali i financijski izdašnijoj) mogla ponuditi "nešto novo, nešto divlje".

FKK-kupalište nakon niza godina pretvoreno je u raj za gay-populaciju

Dubrovnik je prema nekakvom općem mnijenju tradicionalno liberalan prema gay-populaciji. Piše u Večernjem kako je nepisano pravilo za takav vid turizma da se, bez obzira na nedostatak sadržaja, prava informacija doznaje na licu mjesta. Tako postoje fensi-kafići poznati kao "gay-friendly", a i FKK-kupalište(inače to znači "Freikörperkultur" ilitiga nudistička plaža) na otoku Lokrumu jedno je od najpopularnijih kupališta na Jadranu za osobe gay orijentacije.

Ma meni nikako ne ide u glavu kako je ovaj grezi grad uopće uspio dopustit tako nešto. To vam dođe kao civilizacijski iskorak(?!). Jer ako se danas snaga demokracije mjeri u odnosu prema manjinama onda je Dubrovnik pod protektoratom Kraljevine Nizozemske, kao jedne od najliberalnijih zemalja svijeta(tamo su čak i pedofili došli na svoje?!).

Ustaaaajte vi zemaljsko roooobljeee!!!!

Sjećam se prošlog ljeta na brodu za Lokrum. Ne bih htio ispast neki grezun, ali "njih" stvarno možete prepoznat. Potvrda sumnji je skretanje istih naljevo po iskrcaju u smjeru FKK-kupališta. A sigurno se neće kupat na penzionerskim Betonima u Portoču...

I kad na sve ovo dodate priču koja kruži o lokalnim muškarcima, da su ili grezuni ili gay, onda možete shvatiti punu sliku ovog "dubrovačkog slučaja". Jednima ide slina iz usta zbog zarade, drugima jer su konačno došli na svoje. A kako smo mi Dubrovčani poznati po flegmi oko svega što se događa u Gruadu (od posjeta svjetskih selebritija do posjeta gej-kruzera) svojim ponašanjem postupno liberaliziramo odnos prema ovoj manjini.

Ma nek rade što hoće i kako hoće, samo nek me ne hvataju za guzicu kad se sagnem po sapun!

Keep on bloggin'!!!

| 10:40 | Pokaki se (8) | Uzmi papir | na vrh posta

utorak, 18.07.2006.

Mali savjeti velikih majstora...

Baš sam jutros na omiljenoj web-stranici mačističkih šovinista pročitao zanimljiv članak o tome kako ostavit što bolji dojam kod žena. Mislim, ti Jenkiji, sve zapisivaju. Bit će da je pušioničar koji je napisao članak izlazio s curama i zapisivao. Valjda je zbog tog i dobio pun kufer otkantavanja.

Dotični Doc Love (mislim, alo...DUHHH!!!! O čemu vi, koji doktor? A gdje mu je diploma? Čega je on doktor?) u svom mudrom "obraćanju naciji" spominje par stvarčica o kojima bi se dalo diskutirat. Kaže Doc: "Sve je u govoru tijela..." Jer, pokušava sad Doc nadgradit teoriju, muškarac se mora "producirat" pred ženom u najboljem svijetlu.

Dalje navodi tri obvezne stvari kojih se svaki macan mora pridržavat:
1. Drži se uspravno - mada na prvi pogled izgleda prebanalno, u biti savjet je vrlo logičan, jer je večina nas navikla biti pogrbljena. A možete zamislit kako bi izgledalo kad bi se svi isprsili ko đikani pa đir po Stradunu. Festival samopouzdanja!(ili egoista i narcisoida?!)
2. Čini spore pokrete, gestikuliraj sporo, govori sporo, trepći sporo - e sad, valjda ovdje ne misli da se pretvorimo u ljenjivce. Valjda pretpostavlja da određena sporost može dati efekt opuštenosti i samopouzdanja. Iako bi ja prvi takvog lika prokomentirao kao narkića.
3. Često zastajkuj u govoru- ovaj savjet je najviše iz taktičkih razloga, jer su muškarci kad su u društvu žena uvijek u mogučnosti provaliti nešto što bi ih moglo kompromitirati ili dovesti u situaciju u kojoj se ne osijećaju ugodno. Ostanite cool. Na pitanje odgovorite samo ako vi mislite da bi to bilo pametno, tj. ne morate obavezno imati odgovor na svako pitanje. Jer znate kakve su žene. Uhvate vas za riječ, izvuku je iz konteksta i onda ste nahebali ko žuti. Nema spasa.

A evo i tri savjeta što nikako ne biste smijeli učiniti:
1. Ne govori prebrzo ili previše - često se iz takvog ponašanja može zaključit nervoza i kompliciranost. Jedino ako ne pričate neku baš zanimljivu priču, ili ste složili savršenu spiku pa je verglate po automatizmu, inače držite kočnicu.
2. Ne izvodi nervozne geste, smijeh ili tik - e tu sam se prepozno. Nekad su mi se znale ruke znojit ko usred Sahare, pa sam konstantno trljao dlan o dlan. Vrlo zeznut osijećaj. Odaje se dojam nesigurnosti što je totalni killer bilokakve šanse kod komada. Ovo je stvar treninga i samodiscipline. Nešto kao negriženje noktiju, sve se da naučit.
3. Ne prekidaj kontakt očima - možda jedno od najbitnijih pravila, gotovo ključno, s obzirom na moć koju ima. Kod očiju je uvijek bitno da pogled bude toliko dugo na očima druge osobe tako da ona prva prekine pogled. Na taj način će te nesvijesno poslat poruku da vas nije strah. Koliko mi je samo cura reklo da ih ne gledam. Ne znam zašto. E, da...jedna mi je jednom rekla da sam "pravi igrač" kad je gledam "tim pogledom". Valjda zbog tog najviše držim do kontakta očima. To sam već objasnio u jednom ranijem postu.

Sad, kad se malo bolje razmotri cjelina ovih savjeta našeg poštovanog Doc Lovea, mogu reć da ima u svemu ovom nekog smisla. OK, ne vrijede sva pravila za sve situacije, ali u svom najelementarnijem obliku zvuče dosta logično. Naravno, da je Doc Love bar jednom u životu promatrao svijetski poznate Galebe vjerojatno bi mu savjeti bili malo modificirani. Zato je predost nas momaka s Jadrana da kombiniramo teoriju i praksu. Na kraju krajeva, ipak je ljeto u punom jeku pa se praktična nastava odvija na svakom kantunu. Juriš drugovi!

Keep on bloggin'!!!

| 13:52 | Pokaki se (1) | Uzmi papir | na vrh posta

četvrtak, 13.07.2006.

Život bez nogometa

Eh, da...s malim vremenskim uzmakom odlučio sam napisati osvrt na ovogodišnji Mundial.

Prvo svjetsko koje nisam odgledo od početka do kraja. Znak odrastanja i sazrijevanja. Trenutak ganuća.

Kraj osvrta.

Image Hosted by ImageShack.us

E da...za one koji još uvijek raspravljaju tko je više kriv, Zizou ili Materazzi...evo vam link na jednu Zidaneovu makljažu i na Top 5 Materazzijevih makljaža...
Kad to sve odgledate složit će te se sa onom starom:"Navalio junak na junaka!"

Da ne bi sve ostalo samo na nogometu, od ostalih vijesti iz Maroonsova života ističem staru vijest o očišćenoj prvoj godini Medija s prosjekom 4.3 (Weeeeee!!!!!), unosnom poslu na prošloljetnom radnom mjestu uz pjesmu "Avione slomiću ti krila" te "puno lipih stvari, al'..." na ljubavnom planu. Life is good to me...

Keep on bloggin'!!!

| 09:53 | Pokaki se (5) | Uzmi papir | na vrh posta

ponedjeljak, 10.07.2006.

Snovi

Već drugi put u tjedan dana snivam isti san. Nešto se zbiva sa mnom. Jer bio je to lijep san. Hebe me to što je kao i obično bio predobar da bi se jednom mogao ostvariti. Valjda se zato i zove san.

Jung i Freud su u svoje doba tvrdili kako je san u biti nekakva veza svijesnog i nesvijesnog, s time da je u snu nesvijesno dominantnije, pa se valjda i događaju tako zanimljivi snovi. Jung je smatrao da se nesvijesno jedino kroz san može izraziti i tako otkriti skrivena značenja ljudskog razmišljanja.

Image Hosted by ImageShack.us

Uf, sad kad pročitam ove Jungove i Freudove teorije fakat se zamislim nad mojim snom. Jer ako je san ogledalo nesvijesnog, a ista tema sna mi je skoro svaki dan na pameti, namjerno ili nenamjerno, da li mi se ta tema pretvara u opsesiju? Pogotovo kad su se snovi počeli ponavljat. Nadam se da neće biti i treći put. Ili hoće, kad toliko u sebi navijam da ne bude.

Ne mogu podnijet kad jednu realnu mogućnost događaja sanjam. Onda mi se čini nestvarna. Jer uz grubi sadržaj sna, koji ima neke veze sa stvarnosti, obično dođu i krokodili, avioni, Winona Ryder...zakuha se nekakva kaša nemogućeg u koju se utopi i ta nekakva realna mogućnost.
Ipak, da ne bi bilo sve tako zbrda-zdola postoje neka pravila za interpretaciju snova, bar pravila kad san ne treba shvaćati ozbiljno.

Prvo, i najvažnije pravilo jest da treba znati kako pojedini simboli ne znače uvijek isto, već imaju osobnu interpretaciju, ovisno o snivaču. Značenje sna se određuje u odnosu koliko ga snažno proživi snivač. Snovi koji uopće nemaju ili imaju vrlo malo značenje su oni koji:
- nastanu u prvim satima spavanja
- se tiču osobe ili događaja o kojem je snivač dan ili par dana prije pričao
- su rezultat vanjskog utjecaja, npr. pročitana knmjiga ili odgledani film
- su rezultat bolesti, posebno utjecaja ljekova

E sad, tko, što, kako i zašto sanja, ima tu puno teorija. Znate da o tom možete nać na wikipediji, nego...meni opet nije ništa jasno. Ima li taj moj san neko značenje ili ne?
Najbolje da pričekam i vidim što će se zbiti, možda se san i ostvari, ne bi mi bio prvi put...

Hajde, sklopi oči
Nestani u san
Doći ću ti u snovima
Kad noć proguta dan


Keep on bloggin'!!!

| 12:14 | Pokaki se (4) | Uzmi papir | na vrh posta

četvrtak, 06.07.2006.

Glazba za outsidere poput nas...

Morrisey u 90-ima

Večeras će na zagrebačkoj Šalati koncert održati britanski glazbeni umjetnik Steven Patrick Morrisey.

Morrisey, rođen u Manchesteru 1959. stekao je svijetsku slavu kao pjevač jedne od najutijecajnijih britanskih grupa The Smiths. Kad se sastav 1987. raspao Morrisey je pokrenuo vlastitu solo-karijeru s mnoštvom UK Top 10 hitova kroz skoro tri desetljeća.
Morrisseya se često uzima kao najutjecajnijeg pop-izvođača svoje generacije. Iako su ga mnogi kritičari "oklevetali" nazivajući njegovu glazbu depresivnom, fanovi širom svijeta uživaju u njegovom podrugljivom humoru i otrovnoj duhovitosti.

I mace slušaju Morriseya

Morrisey, osim što je poznat kao dugogodišnji vegetarijanac (od 11. godine ne jede ništa što ima mamu, a to objašnjava ovom rečenicom:"Ako voliš životinje, očigledno nema smilsa da im učiniš zlo"), poznat je i po izboru tema svojih pjesama: od prostitucije, rasizma, ovisnosti o drogama, homoseksualnosti i terorizma do pjesama s tematikom ubojstava i ubojstava djece, nasilja uličnih bandi, nasilja u kući te protupolitičkih i protureligijskih tema. Može se reći da u svojim tekstovima slavi "outsidere" ilitiga po naški propalitete.
Evo jedne outsiderske meni posebno drage pjesme iz njegove solo-faze.


Suedehead

Why do you come here
why do you hang around
I'm so sorry
I'm so sorry
Why do you come here
when you know it makes things hard for me
when you know, oh
why do you come?
Why do you telephone
and why send me silly notes?
I'm so sorry
I'm so sorry
why do you come here
when you know it makes things hard for me
when you know, oh
why do you come?
You had to sneak into my room
just to read my diary
was it just to see all the things
you knew I'd written about you?
and so many illustrations
I'm so very sickened
oh, I am so sickened NOW!!!


Keep on bloggin'!!!

| 16:45 | Pokaki se (2) | Uzmi papir | na vrh posta

srijeda, 05.07.2006.

Rođenje ideje

Ideja koja se vrzmala u Maroonsovoj glavi već neko vrijeme konačno je realizirana. Pokrenut je blog studenata Medija i kulture društva, tzv. Mikudovaca.

Mikud.blog.hr trebao bi biti svojevrsni mikudovski "meeting point", gdje će kolegice i kolege moći doznati aktualne informacije s ispita i predavanja, odgovore na pitanja koja se tiču studenata, njihovih obveza i prava, odnosno sva ona pitanja koja ste tijekom godine pitali svog Prestavnika godine. Također, nastojat će se organizirati baza podataka sa seminarskim radovima, prezentacijama i projektima godine, što bi bila velika pomoć slijedećim generacijama.

Sigurno se neki pitaju:"Zašto ne web-stranica?" Iz jednostavnog razloga što trenutačno na internetu nema jeftinije i jednostavnije stvari od bloga. Za platit kvalitetnu web-stranicu i njeno održavanje trebalo bi izdvojit određenu količinu kunkasa, a znate kako je sa financijama, bolje je kad ih nema nego kad ih ima.

Naravno da će i mikud.blog.hr, kao i svi veliki projekti i ideje morati proći kroz određene "porođajne muke", ali nadam se da ćemo nas nekolicina entuzijasta-altruista uspijeti u svom ustrajanju da stvorimo nešto što će poslužiti generacijama studenata Mikud-a.

Uredništvo se iz dana u dan širi i organizacijski jača. Očekuje se da će Maroons u rujnu kupiti laptop, čime će se dodatno dobiti na ažuriranosti podataka, tj. informacije će biti dostupne doslovno "iz prve ruke". Može se očekivati da će mikud.blog.hr do početka akademske 2006./2007. godine dobiti svoj osnovni funkcionalni oblik. Također, Uredništvo sve zainteresirane poziva na suradnju, jer projekt može uspijeti jedino širenjem mreže izvora informacija.

Keep on bloggin'!!!

| 13:20 | Pokaki se (1) | Uzmi papir | na vrh posta

nedjelja, 02.07.2006.

Oči

Image Hosted by ImageShack.us
Nekad mi se čini da se ljudi, a tako i žene, mogu procjenit prema očima. Kao i obično ne znam kako sam došao do tog zaključka, ali jednostavno ima nešto u očima. Ne zovu ih zaludu ogledalom duše. Ne znam postoje li dobre oči ili zle oči, ali vjerujem da upravo oči odaju karakter osobe. Znam, još mi nitko nije povjerovao kad kažem da me kod žena najviše privlače oči, ali to je fakat istina. Nemam posebnu favorit boju, ali postoje oči koje su lijepše od drugih, nekako imaju ono nešto. Najviše volim prirodne oči, oči bez šminke ili sličnih puderisanja. Kao što ne volim maskiranje inače, tako mi ni šminka nije nešto.
Iz iskustva sam stekao određene dojmove o očima. Evo popisa najzanimljivijih tipova:

Oči koje ne lažu su sigurno najskupocijenije jer s takvom osobom uvijek znaš što misli. Imaš povjerenja u tu osobu, imaš osijećaj da joj želiš reći sve svoje najdublje tajne. Naravno, takve oči znaju bit i opasne, jer se neće ustručavat pokazat ti svoje osijećaje, pa čak i one najneočekivanije. Valjda zbog te brutalne iskrenosti i jesu tako privlačne. Rijetke žene imaju takve oči. Boja očiju: najčešće zelena i plava, rijeđe smeđa.

Oči mlade ciganke su također vrlo rijetke. Odaju dojam misterije i pomalo izgledaju "freaky". Zbog svoje prividne dubine čine se kao da skrivaju mnoge tajne, pa su samim tim vrlo privlačne. Glavna karakterna crta nosioca ovih očiju jest lukavost koja graniči sa zloćom.
Boja očiju: sve tamne varijante smeđe, boja kestena i jantara.

Oči pohotne švedice su jedne od najatraktivnijih varijanti. Dobijate dojam otvorenog poziva na "druženje". Vrlo su plitke, samim tim jednostavne i izričite. Ne morate puno razmišljat. Vrlo sliče telećim očima, s tim što su najčešće lagano štraloće (dubrovački idiomski izraz za pogled očiju ukriž, jednim okom u kruške, drugim u jabuke).
Boja očiju: najčešće plava, često i plavozelena.

Eto, ovo mi je neka osnovna podjela očiju. Ima tu još puno podkategorija i podvrsta, ali to bi išlo u dugo i široko. Ako vas zanima koju boju očiju će imati vaša djeca pođite na ovu stranicu, vrlo zanimljivo.

Keep on bloggin'!!!

| 18:04 | Pokaki se (6) | Uzmi papir | na vrh posta

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Copyright © Maroons Dirty Mind Club - The Next Generation - Design touch by: Tri mudraca


Kaki/Ne kaki

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Studeni 2010 (1)
Travanj 2009 (1)
Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (1)
Veljača 2008 (3)
Prosinac 2007 (1)
Listopad 2007 (1)
Rujan 2007 (1)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (3)
Lipanj 2007 (4)
Travanj 2007 (4)
Ožujak 2007 (4)
Veljača 2007 (2)
Siječanj 2007 (1)
Prosinac 2006 (1)
Studeni 2006 (1)
Listopad 2006 (2)
Rujan 2006 (2)
Kolovoz 2006 (3)
Srpanj 2006 (11)
Lipanj 2006 (4)
Svibanj 2006 (7)
Travanj 2006 (22)
Ožujak 2006 (20)
Veljača 2006 (19)
Siječanj 2006 (21)
Prosinac 2005 (29)
Studeni 2005 (19)
Listopad 2005 (22)
Rujan 2005 (35)
Kolovoz 2005 (30)


"I'm not someone to be good as, I'm someone to be better then!"
Brojač posjeta

brojač posjeta



"I know what you're thinking. Did he fire six shots or only five? Well, to tell you the truth, in all this excitement, I've kinda lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: Do I feel lucky? Well, do ya punk?"

Maroons
About me
- 25 godina
- jarac
- Mediji i kultura društva, UNIDU
- rock, 80's
- Clint Eastwood, Winona Ryder
- vaterpolo, nogomet, šah, karate
- "dirty mind" filozofija

Maroons Dirty Mind Club
Children of MiKuD
Sufix
Milat
Lakeisha
Chiquita
Festina Lente
Sujetador
Suncokretna
Sherry
Whatever
Zorbas
Skybleed
Nosko
Carica
Lafo Mamone
Nienna
Bilo jednom
Favourite Gang
Penellope
Magick
Indian woman
Gospar
Multimedija
Korisni linkovi
Blog.hr
500 linkova
pomagalo za slike
Mediji i forumi
Iskon
Monitor.hr
Sportnet.hr
Klik
Forum.hr
dubrovački forum
Udruge i klubovi
Prijatelji životinja
Udruga mladih "Orlando"
Močvara
Glazbeni linkovi
Glazbeni kalendar
Kad krivo pjevaš...
cmar.net - hrvatski metal
Zanimljivi linkovi
Sve muške tajne
filmski.net
wikipedia
stvarno bolestan blog
Sveučilište u Dubrovniku
Ljudi, šaljite mejlove!!!
maroons@net.hr
I na mejl možete slati svoja mišljenja i komentare...unaprijed zahvaljujem!



Vremenska prognoza
Vremenska prognoza

MJESEČEVE MJENE
moon phases

Maroons supports...
Hobbit

Ne ostavljaj me...
Prijatelji životinja

This site is certified 35% EVIL by the Gematriculator


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />