13

srijeda

studeni

2013

PIŠE EDUARDO DA SILVA Danas smo vježbali centaršut, tamo iz kut

Danas kažeš izbornič Kovač da vježbamom prilagodba. Ju mu rečeš da prilagodba što je to, jer da do tud s hrvatskom jezikon nisam došlo. Meni onda mi izbornič Kovač rečeš da kako ja dođeš do šesnaestmerca ako još nisi dođeš do tu sa hrvatskom jezikon. Ja se malo pokunjilo na oštar rieči izbornič Kovač.

Moraš bolješ da vladaš hrvatskom jezikon jer vrieme iscuriš na prievod od poluvrieme sve do sučevom naknadom, pokunjilo me sad i njegovo brat takođe. Njegovo brat takođe dodaš da nemaš dobra taktiku ako trebaš prievod, jer se taktiku izgubiš u prievod. Ja mu rečeš da bolješ da se izgubi taktiku u prievod nego meni moja parnica na Županijskom sudom u Zbregovu protiv Zdravko Mamićom.

Meni on mi onda rečeš da dosta s glupost, jer treba trening. Izbornič Kovač u to doneslo voda mrzla. Ja mu kazaš da vodu mrzlu ne konzumiralo, jer da mene odma grlo upališ. Izbornič Kovač mi reklo da ako mrzlu vodu ja ne piješ, mogu odma tamo natrag otklen sam došlo. Valjda izbornič Kovač mislilo na Brazil, jer se ja tamo rodiš. Kako poboguš da odeš ja u Brazil kad tek moramo da igralo za otić tamo. Ja se braniš, pa ga pitalo da zašta nam voda mrzla treba nam za treniralo? Ja sam iz Brazil, tamo toplo, grlo ćeš mi upališ s mrzla voda, jer naviklo nisam.

Onda on meni rečeš da je to prilagodba. Njegovo brat doda to isto takođe. Ja ga pitaš kakvo zaboguš voda mrzla prilagodba jest, a oni meni rečeš da na vriemenske prigode. Meni onda ništa jasno postalo nije. Pa nećem se ja valjda u prigodi naći s mrzla voda nego lopta. Izbornič Kovač mi objasniš da na Island sunac nikad ne zasije i da jako hladno ondje je, pa se treba radit na prilagodba. Onda ja popiš čaša mrzla voda i zatreseš s moja glava. Počinilo mi se da izbornič Kovač i njegovo brat takođe hoćeš mene da povrediš. Logik je to. Ako mene povrediš, onda eto miesto za Mamićev pulen. Ja i Zdravko se mrziš kao mrzla voda sunac kad zasije.

Svi smo popilo čašu mrzle voda prie nego izbornič Kovač rečeš da je sad na repertovaru centaršut tamo iz kut. Ja pitaš da šta je to reper-tovar, a meni izborniš Kovač mi pojasni da je to Dalmoš koji u hip-hopu kukaš da zašto nije u repku. Njegovo brat mi pojasni takođe da je to naprimjer svaki drugi drug iz Hajdruga.

Onda nama iz kut nabacivaš Pranjić centaršut. Nijednu nam loptu nije nabacivaš na glavu. Pitalo ja izbornič Kovač da je li Pranjić popilo čaša mrzle vode kada je ovako loš, a meni izbornič reče da jest ali da nije još prilagodbađen.

Ja ga pitaš pa zar mrzla vode nije prilagodbaš na Island, meni on rečeš da jest to točno, ali da čaša mrzle vode nije prilagodba na sve prigode. Meni onda opeta više ništa nije postalo jasno, jer mi on i njegovo brat takođe prie reče da mrzla voda jest prilagodba za prigode.

Izbornič Kovač mi pojasniš da Pranjić dugo nije s našima bio, pa da Mamiću Zdravko i Pranjiću Danielo treba skupna prilagodba na jedan drugoga. Onda ja shvatiš da ni Pranjić nije pulen ko ni ni ja, pa da se Danielo navikavaš da je šef od repku sad izbornič Kovač i njegovo brat također, a ne Zdravko.

Moram da vam priznaš da ni ja još nisam naviknuto. Prosto ne mogu da vjeruješ u tako štone. Ako to bude uistinu istina, dugo će nam trebaš da se naši naviknu.

Zato ja odmah ideš po novu čaša mrzle vodu da smanjim vrieme prilagodbu, kako izbornič Kovač rečeš, da se ne potraješ dugo ta prilagodbu od poluvrieme do sučeva naknada za pošteno suđenje.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>