27

četvrtak

listopad

2011

Hrvatska 14 dana

Ja nemam da platim

Zgotovljen je konačni prijedlog zakona kojim vladajući žele zaustaviti poslodovce u neisplaćivanju plaća. Mogli bi i čak u zatvor. Samo nije jasno po kojem članku zakona. Naime, tamo se prijeti, zaista se prijeti onim poslodavcima koji ne plaćaju radnike, ali kada se dođe do jednog članka, cijeli zakon pada u vodu. U tom člankonošcu piše kako će poslodavac kazneno odgovarati, ali samo ako ima love na računu. Pa kao da on ne može novce prebaciti na suprugu, ljubavnicu, psa. A ako nema para nikom ništa. Dođu strašni uskoci, poskoci, soe, boe, a on samo lijepo kaže: Ja nemam da platim, imaš ti novaca?

Marinac uhvaćen 324. put

Zbog opasnosti utjecanja na svjedoke, sud je odredio jednomjesečni pritvor bivšim čelnicima Podravke Darku Marincu i Saši Romcu, te osnivaču tvrtke City Express Borisu Vidiću. Podsjetimo, Marincu je ovo 324. uhićenje, a Romcu 802. Nitko to više ne može pratiti. Svako mjeseca dana oni se uhićuju i puštaju. Ne bi Einstein shvatio jesu li oni trenutno u zatvoru ili na slobodi. Afere se nizaju jedna za drugom, a sudskog epiloga ni za lijeka. Tko li je samo dobio kakvu sudsku kaznu? Valjda im je ovo kazna: da svako malo borave po mjseca dana u Remetincu zbog utjecanja na svjedoke. Na kakve svjedoke? Pa već su ih pustili 323. I 801. Put, što znači da su oni svako malo na slobodi. I tamo znači mogu utjecati na svjedoke. Koja je ovo farsa s uhićenjima, a nigdje doživotne robije, ničega, osim pokojeg mjeseca zatvora. A klinjo s marihuanom dobije tri puta dužu kaznu od pljačkaša milijuna.

Konačno rješenje Marijane Petir: Pedere rastegnuti k'o tregere

Što li su to homoseksualci napravili Marijani Petir da ih ona toliko mrzi? Fascinatno je kako plavokosa seljanka ni ne pokušava političko korektno odgovoriti na pitanje o gayevima: nije do kraja ni čula što je se pita, a već govori „Ne, ne, ne nećemo im dati nikakva prava, jer oni to ne zaslužuju“. Ako se nudisti mogu skulirati i ne hodati goli po gradu, onda to valjda mogu i pederi“. Jadna Petir svaki put se ispovraća kad vidi dva muška ili dvije žene kako se drže za ruke. Došli smo do točke kada će Marijana uskoro Hrvatskoj obznaniti svoje konačno mišljenje, ovaj rješenje: „Ma o čemu vi pričate. Kakav brak i djeca. Njih sve treba pobiti i zapaliti knjige koje govore da su uopće postojali“! Kraj nje ovakve, Goebbels i Goering izgledaju kao dobročinitelji.

Sotonin nastup u Osijeku

Nadbiskup Marin Srakić recenzirao je dosadašnji opus benda Gregorian i došao do zaključka da je njihov frontman glavom i smradom, sam Sotona. Srale poziva Osječane da ne nasjednu na Sotonine melodije i da ne pođu na koncert. Ja se u potpunosti slažem s našim duhovnim pastirom. Na koncert Gregoriana zaista ne bi trebalo ići, ali ne zato jer solažu svira Princ Tame, već zato jer oni nemaju svojih pjesama, nego izvode obrade (Enigma istog frontmena bila je puno bolja). Rekao je davno moj prijatelj koji je svirao bas i nikad u životu nije nastupio na nikakvom koncertu, čak ni onom gimnazijskom: „Čak i najgora autorska pjesma je za kap bolja od najbolje obrade.“ Za razliku od njega i njegovog autorskog ega, Gregorian puni dvorane i stadione diljem svijeta, a milijuni se slijevaju u njihove džepove.


Zuboviću, Bebiću, Rošine, skidamo vam kapu

Cijela Hrvatska se zgraža jer su Mario Zubović, Jerko Rošin, Luka Bebić i ostali, čak i nogometaš Tomo Šokota prikupili preko 12 milijuna kuna kako bi Ivu Sanaderu platili jamčevinu da se brani sa slobode. Svaka im čast! Danas u Hrvatskoj svi se kunu kako nisu poznavali Sanadera i kako im nikada nije bio poznanik, a prije 3 godine svi su se kunuli kako ga poznavaju i kako im je on najbolji prijatelj uključujući i premijerku. Ovi likovi su se pokazali pravi pajdaši u nevolji: ponudili su to što su ponudili, a znaju da od bivšeg premijera više nikada neće imati nikakve koristi. Druga je tema odakle njima svi ti silni milijuni i kako su ih stekli. Ali ovako bi zasigurno mogli nastupati u radijskim emisijama o važnosti prijateljstva, kao što je onomad ona poznata starica. Javila se u eter i sva suzna rekla da ona zna što je to pravo prijateljstvo, jer ga je vidila s balkona. Dole skupina mladića, svi stoje u krug, a jadni imaju samo jednu cigaretu, pa se dodavaju kako nitko ne bi ostao kratkih pluća.

Samo nemoj, nemoj po Mažuranićevoj glavi, druže plavi

Sindikat policije Hrvatske zaprijetio je štrajkom jer nije prihvaćen njihov prijedlog da povećanjem koeficijenta složenosti poslova za policijske službenike sa 0,80 na 0,85 čime bi se plaća policajca na cesti povećala za 150 kuna. To bi značilo povećanje plaće sa 3300 kuna na 3450 kuna. Fascinatno je stoga kako taj policajac s tom mizerijom od plaće mrtav hladan građanima naplaćuje nekakve budalaštine u visini njegove mjesečne plaće. Razmišlja li taj plavac glavom ili kapom? Evo što bi uniformirani motun trebao razmisliti: Kako ja mjesečno preživljavam s plaćom od 3300 kuna? Jedini ispravan odgovor bio bi – jebeno. Sljedeće pitanje za policajčevu kapu: Kako će građanin s plaćom od 3300 kuna preživjeti mjesec ako mu ja odrežem kaznu od 3300 kuna zato jer je na unutrašnjem retrovizoru objesio raspelo umjesto mirisa? Jedini ispravan odgovor bi bio – neće preživit.


Nova TV za povijest

Opet sam mislio da haluciniram. U prošli utorak u samoj špici Dnevnika Nove TV, znači u 19, 30, Novljani su posegnuli za nečim što nikad prije na nijednoj svjetskoj televiziji nije bilo viđeno, a navjerojatnije će tako i ostati. Oni su naime usred srca Dnevnika pustili prilog o tome kako su se spremali za prijenos Lige Prvaka Dinamo-Ajax. Zamislite tu veličanstvenu akciju nepoznatu ljudskom rodu: postavljaju se kamere, provode se kabeli, čak su i novinari na terenu, jedan od njih - Sabonis ako sam dobro shvatio - prenosit će i utakmicu, a postojat će tu i neki studio koji će ugostiti nogometaše. Sve nam oni to objašnjavaju u televizijskom prilogu najgledanije informativne emisije u Hrvata. Jadni narod bez ovog priloga ne bi bio u stanju popratiti utakmicu. Hvala Nova TV. Zašto onom idiotskom HRT-u plaćamo preplatu kad nas ne educiraju ovakvim prilozima?

Zašto Horvatinčić ne igra?

U jednom trenutku maksimirskoj publici je prekipilo: skandirali su Jurčiću da otiđe jer nije pronašao rješenje za čvrstu obranu amsterdamskih kopljanika. Ovako sa strane gledano strateg Modrih zaista ne zaslužuje ovo časno mjesto. Prije Lige Prvaka dinamovci su bili favoriti za osvajanje klempavog pokala (za jednu uloženu kunu na njihovu pobjedu, dobijete banku), a danas čame na dnu tablice bez ijednog boda i postignutog gola. Kako je Jurčić mislio dobiti utakmicu ako je Tomu Horvatinčića posjeo na tribine? Jedinog Zagrepčanina koji je u stanju pregaziti Ajaxovu obranu.


Kristo Kolumbić otkrio Ameriku

Stigao Mesija. Ne nije kraj svijeta, već je konferenciju za novinare održao profesor s zagrebačkog Agronomskog fakulteta dr. sc. Ivan Jurić predstavljajući svoju novu knjigu „Genetičko podrijetlo Hrvata“. Ako niste znali, a niste jer ste glupi, Hrvati nisu Slaveni, već – Iliri. Skontao je to Jurić proučavajući gene. S iste te konferencije odaslao je poruku Charlesu Darwinu za kojeg je, isto kao i za vas, ustvrdio da je glupak. Naime, njegova teorija evolucije ne drži vodu. Ispravna je, napominje crtić Jurić, da Bog sjedi gore u korporacijskom uredu, jede pizzu i programira napredak vrste preko Dreamweavera i inih pomagala. Sad će mu biti još i lakše nego u trijasu, juri i kredi, dodao je profesor dr. sc. crtić Jurić, jer mu se priključio Steve Jobs. Jedan novinar na kraju Jurićevog izlaganja pitao je trebamo li onda zatvoriti muzej u Krapini, dok je drugog interesiralo nismo li mi Hrvati možda potomci neandertalaca, a ne Ilira? Jurić je strpljivo odgovorio nevjerniku: „Praljudi nikad nisu postojali. To objašnjam na način da je Bogu u kenozoiku nestalo struje, pa je i programiranje bilo pogrešno. Nema neandertalaca, oni su Iliri, a Iliri su Hrvati“. A što su oni neandertalci u Francuskoj i Njemačkoj? – pitao je treći. Oni su, kako da to kažem, iliri Tračani koji nisu htjeli živjeti tračajući, znate da je to rašireno na Balkanu, pa su pošli sjevernije. Jedva čekamo novo istraživanje uvaženog dr. sc.-a. Možda napokon saznamo da su ilirski Hrvati ustvari bili Rimljani (dokazi su nadohvat ruke – Dioklecijanova palača), da je Aleksandar Makedonski, ustvari bio Aleksandar Hrvatski i da je Ilir Kristo Kolumbić otrkio Ameriku.


Pele priznao: jedini bolji igrač od mene je Edson Arantes do Nascimento

Nogometni klub Split na za svoju 100. obljetnicu želi dovesti brazilski Santos, klub Pelea i Neymara. Kakva blamaža, zazvati Pelea na proslavu. To je jedini čovjek na kugli zemaljskoj koji više puta može reći 'ja, ja, ja' od Davora Šukera. Na kraju će se slaviti Pele, a ne rođendan Splita. Njegov egocentrizam je bolestan skoro kao i njegova predviđanja, sjetit ćemo se samo nekih: Kina će na Mundijalu 2002. proći skupinu (nisi osvojili bod, ni dali gol), Kolumbija će osvojiti Mundijal 1994. (ispali u grupi, Escobar ubijen), Argentina i Francuska igrat će finale 2002. (oba dvije ekipe ispale u grupi, Francuska nije dala ni gol), Afrikanci će vladati svjetskim nogometom u 21. stoljeću (nikada u povijesti nisu prošli dalje od četvrfinala na Mundijalu), Brazil 2002. neće proći skupinu (a oni osvojili prvenstvo). Peleu se ne može vjerovati čak ni na filmu. Glumeći u 'Bijegu do pobjede' sa Stalloneom, Pelea u prvom poluvremenu ozjledi protivnik na što on reče da nema šanse da nastavi utakmicu. No u drugom poluvremenu se vrati i zabije sam 74 gola. Romario je jednom rekao: Pelea treba poslušati, i onda sve napraviti drugačije.

Umro Iztok Puc, rukometaš kojeg su mrzili pauci

Umro je rukometaš Iztok Puc, čovjek koji je živio u simbiozi s gornjim lijevim rašljama protivničkog gola. Koliko su ga volili navijači, toliko su ga mrzili pauci. Njegov skok s pozicije lijevog vanjskog, potom šut koji je završavao u dvostrukoj mreži, itekako su zaslužni što se Hrvatska po prvi puta u povijesti okitila olimpijskim zlatom.


Da bi shvatio što je ustvari život, trebaš posjetit groblje

Kako ovi naši metereolozi mogu pogriješiti to ne može nitko. Za kraj prošlog tjedna su najavili pogoršanje vremena, ali prevarili su se. Doduše vama se činilo da kiša pada jer su ulici bile morke, vlaga je izbijala iz zidova, a dan je bio mračan. Ali to nije bila prirodna pojava, već neprirodna: naime to je Stjepan Mesić obrvama zaklonio sunce i plakao po hrvatskim cestama. A plakao je k'o kiša, jer su mu Libijci drugaru osjekli piša. Koliko je bi tužan, najbolje ćemo prikazati na primjeru iz svakodnevnog života: zaustavio ga jedan slučajni prolaznik, i zatražio od predsjednika svih građana da ispriča vic kako bi oraspoložio istog tog (nezaposlenog) građanina, ali Mesić nije mogao. A kad se Mesiću ne da ispričati vic, znate koja je ura. Samo je jecao i zazivao Chuca Norrisa da dođe i vrati Gadaffija u život, jer je negdje čuo da je Chuck brži od sekunde tri minute, pa je logično da je takav brži i od - vremena. Jedan građanin samo mu je dobacio: Ma to ti je netko ispričao vic. Svi ćemo umrijeti, je li znaš? Da bi shvatio što ustvari život jest, trebaš posjetit groblje.

<< Arhiva >>