19

utorak

srpanj

2011

Vijesti iz svijeta

Dan kad je umro otac tabloida

Najprodavanije engleske novine, tabloid News of the World se gasi zbog skandala s prisluškivanjem. Svatko normalan treba pozdraviti ovu akciju gašenja žutila. Možda, ali samo možda ovakav rasplet pokrene lavinu da novine opet krenu prema onom zašto su i stvorene – da služe građanima, a ne da ih prisluškuju. A onaj stari mogul Rupert Murdoch je baš budala. Što mu treba ta lova? Ne diže mu se već zadnjih 30 godina, prošao je u životu kao 100 normalnih zajedno, pa je li mogao onda na račun toga 'krivog' bogaćenja, možda na nagovor sa samog dna savjesti, probati pokrenuti neko glasilo u svom medijskom carstvu koje će biti nepristrano, objektivno, istinito, pošteno kakva bi uostalom i svaka novina trebala biti, a nije ni jedna.


Jandrokoviću je Palestina pripizdina

Izraelci svaki dan dolaze piti kavu s ministrom Jandrokovićem kako bi mu u više puta objasnili, jer ovaj valjda teže shvaća, da ni pod koju cijenu ne smije glasovati za palestinsku neovisnost. Jandroković, onakav kakav je, bez svog ja, s puno drugih ti, poslušat će ih naravno govoreći vi. A onda će nas netko za nešto nekad zajebat, pa ćemo govorit kako smo mali narod, kako postoje strašni lobiji, pogotovo onaj srpski koji skoro da ubija. Zaboravit ćemo tada kako nismo podržali Palestinu, kako nismo podržali njihovu neovisnost. Zaboravit ćemo kako je nama to značilo početkom devedesetih. A uvijek ćemo govoriti kako nas sile guze jer smo mali narod. A kad smo se mogli pokazati veliki na primjeru Palestine, nismo se pokazali. A okolnosti su takve (čitaj SAD i Rusija) da možemo, inače uopće ne bi bilo govora o toj tamo njihovoj neovisnosti.


Na pomolu nova kriza

Aktualna svjetska ekonomska kriza nije ni završila, a na pomolu je nova. Naravno opet dolazi iz SAD-a. Krediting rejting SAD sve je manji, a Grčka je za SAD primjer štednje i racionalne potrošnje novca. Ako zaista SAD opet doživi sve izgledniji slom, Obami neće pomoći ubojstva tisuću Bin Ladena da dobije izbore. Svijet je zaista u banani, na prste jedne ruke stanu države koje nemaju ekonomskih problema. Mogle bi opet svastike zasjati i kukasti križevi zavijoriti. Zato Kerume, polako s Isusom, možda da razmisliš o Goeringu.


Je li Ante mama ili tata?

Sve više država u SAD-u je legaliziralo homoseksualne brakove. I neka je. Ali ja im nikad ne bih ozakonio da imaju djecu. Po meni ta djeca nikako ne mogu ispasti normalni odrasli ljudi. Ne zato što bi ih roditelji loše odgajali, nego zato što bi ih djeca dok odrastu toliko ubila u pojam, da bi se na kraju ovi vjerojatno i sami ubili. Dođe dijete u školu, i učitelj ga pita ime matere i oca da ispuni one glupe birokratske kućice, a dijete, jadno i samo ne zna je li Mate mama ili tata. Ili je to Ante. Takvih slučajeva bi bilo milijun. A djeca nisu baš nevina, znaju biti gori od odraslih. Opak je to svijet, taj dječji. Preživljavanje, opstanak...djeca gayeva nemaju šanse.


Portugal nakon dekriminalizacije droga

Prije deset godina Portugal je dekriminalizirao sve droge, od marihuane do heroina. Unatoč strahovima konzervativnih Portugalaca broj oboljelih od HIV-a se drastično smanjio, baš kao i broj ovisnika. Smanjio se broj gerica u zatvoru što je dobro došlo posrnulom portugalskom proračunu, smanjio se broj krađa, sve super, sve za pet. Nije, ipak. Znate one policajce što gledaju akcijske filmove (imate ih i vi u vašem mjestu), pa jure na motoru, zaustavljaju pubertetlije, tresu im džepove i nađu – tri sjemenke trave - a onda se slavodobitno kurče kao da su otrkrili tko je ubio Lauru Palmer. Pa ih potom vladajući HDZ dodatno okruni titulom SuperCopa, Robocopa, najboljeg policajca Hrvatske jer su oni u datoj godini zaplijenili nevjerojatnih 13 grama trave i poslali sedamnaest tinejdžera na odsluženje zatvorske kazne odakle kad se vrate biti će nezaposleni, a zbog tri će sjemenke, nositi stigmu do kraja života u svom rodnom tradicionalnom kraju. A ovi drugi kradu milijarde i nikom ništa.


Luanda – najskuplji grad na svijetu

Najskuplji grad na svijetu za život je glavni grad Angole – Luanda. Tu su pri vrhu i N'Djamena u Čadu, kao i Sao Paulo u Brazilu. Koji nevjerojatni podaci. Valjda je tolika pomama u svijetu za luandskim nekretninama, jer svi imaju strahovitu želju živjeti u Angoli, da su cijene najpaprenije na svijetu. Pa od čega li ti ljudi tamo žive? Doslovno od zraka i ako ubiju kakvog slona, pa ga zameze na gradele. Tko zna koliko u luandskom restoranu košta šnicel od slona. Tisuću, sto tisuća, milijun eura. Sreća božja da su toliko siromašni pa nemaju gradski prijevoz. Koliko bi tek pokaz koštao? Ne bi im pomogao ni Bandić da padne na tjeme.

<< Arhiva >>