četvrtak, 26.04.2007.

TREBAJU VAŠU POMOĆ

Budite anđeli male Nike - za više informacija, klikni

Pomozite maloj Niki koja boluje od cerebralne paralize...Vaša joj je pomoć potrebna. Budite njeni zemaljski anđeli, pomognite molitvom, darom...Kako možete i umijete, mala Nika i njeni roditelji, siguran sam, biti će vam zahvalni.

- 20:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.04.2007.

PREPORUKE , TRAVANJ 2007.

Kategorija muzika:

Amy Winehouse - Back to Black

parafriziram Otvoreni radio:


Amy Winehouse dolazi iz Britanije, a ima svega 23 godine. Iza sebe ima već vrlo hvaljeni debut "Frank" koji je pobrao Ivor Novello Adward, nekoliko nominacija za Britse, te za prestižnu Mercury Music Prize, a nedavno je izdala svoj drugi album "Back To Black".

Amy je rođena u Londonu, u obitelji jazz glazbenika što se uvelike očituje u njezinim skladbama. Od malena je zavoljela glazbu, pa je tako u dobi od 10 godina osnovala amaterski rap bend koji nije bio dugog vijeka. Sama kaže da je u mladosti mnogo slušala Supremes i slične ženske bendove iz '50-ih i '60-ih, koje je voljela zbog jednostavnosti i iskrenosti, pa zato ne čudi veliki utjecaj tih bendova na njenim radovima.

Glavna karakteristika Amy je izražen i upečatljiv glas pomoću kojeg bi i 'mrtvaca mogla probuditi', a sa svojim stasom mogla je biti nova Britney, Christina ili kako se već sve te pop zvjezdice zovu, ali ona je odlučila ići težim putem i ispravno odlučila jer bi inače samo komprimitirala svoje glasnovne mogućnosti u pjesmicama koje postaju hitovi pa se bace u smeće za tjedan dana. Ovako, polagano, ali sigurno gradi karijeru koja bi mogla postati jako uspješna jer se malo djevojaka odlučuje za takvu, ozbiljniju glazbu, a i njih bi Amy gotovo sigurno mogla 'pojesti za doručak'.

Album zvuči kao da se Amy vremeplovom vratila barem 30 godina unatrag, ali da je uspjela sa sobom ponijeti mnoštvo modernih elemenata. Kako je retro uvijek in, tako je i ova kombijacija u potpunosti uspjela. Uopće ne sumnjam da bi u ono vrijeme Amy bila hit kao Diana Ross ili Aretha Franklin čiji se utjecaji uveliko čuju na ovom materijalu.

Soul, r'n'b, jazz uz izraziti vokal preljevaju se cijelim albumom koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Prva pjesma na albumu, odmah me 'udarila'.

"Rehab" započinje kao moderan r'n'b, a zatim slijedi nastavak u stilu Diane Ross iz vremena Supremes što me totalno iznenadilo. Izvrsna je ovo pjesma i odlično je postavljena na sami početak da odmah dodatno trgne i natjera slušatelja da presluša ovaj izniman album u cijelosti. Pjesma govori o njezinoj ovisnosti o alkoholu, te kako je natjerana od strane menađmenta da ide na rehabilitaciju ("They tried to make me go to rehab but I said no, no, no").

Pričanje iskrenih priča u pjesmama također je jedan od vrlo pozitivnih elemenata u samoj 'bajci' o ovoj mladoj pjevačici jer nema mnogo takvih koje otvoreno progovaraju o svojim problemima.

Na albumu više nema takvih hitova, ali to ne znači da je ostatak albuma loš, štoviše prepun je emocija i svaka pjesma impresionira na svoj način. Svakome bi se mogla svidjeti druga pjesma, ali ja bih istaknuo "Me & Mr Jones" i "Love Is A Losing Game" jer su mi nekako posebno drage, što zbog dobrih riječi, što zbog odlične atmosfere u pjesmama.

Moram priznati da sam bio malo skeptičan u svezi ovog albuma, pošto ovo nije moj tip glazbe, ali me naprosto oduševio. Već prvim taktovima sam zamislio jednu slabo osvjetljenu i jako zadimljenu birtiju u kojoj pjevačica zabavlja sve prisutne. U old-fashioned pjesmama najviše se čuje prizvuk Motowna što dodatno pojačava težinu albuma u kvalitativnom djelu.
I što na kraju reći!? Ništa!

Kategorija knjige:

- Dr. Janko Penić, Razum i objava o Bogu, Zagreb 1971.

" Kod izlaganja Božje nauke imao sam pred očima svećenike i vjernike. Svećenici će naći obilje gradiva za propovijedi, a vjernici temeljitu pouku u kršćanskom nauku. Naći ćete odgovore na mnoga pitanja koja baš mlade zanimaju. "

- John Connolly, Svaka mrtva stvar, Ex Libris, Rijeka 2001.


Sadržaj:
Zovu ga Putnikom. On putuje na krilima tame, uzimajući žrtvama njihova lica. Charlie 'Bird' Parker je detektiv koji sve zna iz prve ruke jer njegovoj ženi i kćeri se desilo isto. Putnik je nestao... a Birdu se srušio čitav svijet. Kad njegov bivši partner zatraži od njega da pronađe nestalu djevojku iz humanitarne zaklade, Bird će se naći u odiseji koja vodi od ulica i vreve New Yorka do jezovitih tišina močvara Louisianne."


To je sve od mene za mjesec travanj 2007., do slijedećeg mjeseca svibnja....:)

- 15:13 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 15.04.2007.

Chanel no. 5



Griješi nježno, griješi sjetno,
pogledom i dodirom,
onako kako samo ti to znaš.
Sjeti se Loren,
sjeti se kišom ispranih suza s naših lica,
komešanja nas dvoje u krevetu motela,
prigušena svjetla, miris Chanela 5,
bademi u tvojoj kosi, Loren.
Gdje su sutoni, ljetne noći, kiše, jeseni, lišće,
vjetar, filmovi noira, art deco, tvoji šeširi,
cigaršpitz, zime, opatija bajna, lovran,
riba i dagnje,
Loren.
Gdje su nestale prijetnje, gorčina, zavist njihova,
čuješ li me, jel ti drago da proljeće je otpočelo kišom,
Loren.

- 13:59 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.04.2007.

PROLJEĆE JE OTPOČELO.....



Proljece je otpocelo s vjetrom,kao da je znalo da nas dijeli
i dok drugi zajedno su bili,mi se nismo pogledati smijeli
proljece je otpocelo s kisom,s vlakovima koji kasno stizu
i dok dani umorno se nizu,mi se opet pozdravljamo krisom
I pamtit cu dugo ono vrijeme,kad jos nismo znali sto nas ceka
kad su sume ostajale nijeme,kad je modra nosila nas rijeka
i pamtit cu dugo one sate sto ne mogu vise da se vrate...
Proljece je otpocelo s nadom,da ce jednom drugacije biti
da od ljudi necemo se kriti,i bez rijeci lutat cemo gradom
I pamtit cu dugo one sate sto ne mogu vise da se vrate
sve mi kaze uzalud te volim,ali sama jos uvijek se borim...

- 20:46 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.04.2007.

NOĆ OD KRISTALA - VRATI SE TAJČI:)



A suza vrela još plamti žeđ na usnama,
Dok tvoje ruke mole samo jednu kap sa izvora
Tako mi godi da te mučim riječima
Al kad te nema još dugo tinja žar tvojeg dodira

Kroz plamen zove trag koraka
Al predubok je mrak parkova
Sa meke svile svog jastuka
Noktima bi do tvog ramena

Htjela bih za tren
Iz grudi da ti otmem makar krik
Kroz noć od kristala
I za jedan tren da čujem kako puca ova noć
Noć od kristala
I nek se rasprsne u tisuću zvijezda što blješte dok ih ispijam ja

Tako mi godi da te mučim riječima
Al kad te nema još dugo tinja žar tvojih dodira

- 21:57 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.04.2007.

POMOZITE MALENOJ LAMIJI.....



Dragi dobri ljudi,
Moje ime je Lamija Alihodžić. Imam tek 11 mjeseci i u njemu bola za 11 života. Teško sam bolesna, moji roditelji slave svako moje buđenje jer sam s njima, eto, još jedan dan, a svaki dan moga života za njih je dar od samoga Boga.
U svom kratkom životu, prije sam naučila da su bubrezi vitalni organi nego što sam naučila hodati. Iza mene je već osam operacija tog vitalnog organa i ko zna koliko će ih još biti ukoliko mi neko ne pomogne, jer preostao mi je samo jedan, a i on svaki čas može stati. Poslije toga... Ne smijem misliti šta će biti poslije toga...

Novac ne donosi sreću, to čak i ja ovako mala znam, ali bez novca moji roditelji ne mogu biti sretni jer neće imati mene. Ne želim da bilo ko zaplače kada dobije ovo pismo, jer ja suza imam za cijeli svijet. Ne želim da pročitate prvih nekoliko redova i gurnete ga od sebe jer ne možete podnijeti toliku količinu tuge. Ne želim da bilo ko pomisli da ga želimo prevariti. Želim i molim vas da mi date šansu da živim, šansu da potrčim, šansu da pravim kule u pijesku, a ne u oblacima. Ja ću vam to svima vratiti. Nekome osmijehom, nekome zagrljajem, a nekome peticom u školi kada budem velika.

Rođena sam sa bolesnim bubrezima. Nakon postavljanja stenta u lijevi ureter u novembru prošle godine i kratkotrajne peritonealne dijalize, tokom decembra sam imala mnogo zdravstvenih problema. Ljekari kažu da se to zove virusni gastroenterokolitis i virusna infekcija gornjeg respiratornog sistema. Danas sam dobro; imam plasiran stent u lijevi ureter i nalazim se na profilaktičnoj dozi cefaclor sirupa. Zna li iko šta to znači? Jedna jedanaestomjesečna djevojčica zna. Pomozite mi da to zaboravim...

Zbog kompleksnosti mog slučaja i svih komplikacija koje su iz njega proizašle, ljekari Nefrološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike KCU Sarajevo, koja je moj drugi dom, kontaktirali su ljekare iz Švedske, Slovenije i Njemačke. Kažu da treba vremena da se bubreg oporavi, a da se normalno oticanje urina održava još tri mjeseca putem stenta u lijevom ureteru. Za jedan i pol mjesec planira se vađenje stenta i tada bi se vršila snimanja urotrakta u cilju ispitivanja morfološke i funkcionalne situacije novoformiranog uretera. Ljekari očekuju da bi se na novoformiranom ureteru lijevo mogla nalaziti stenoza, a i vezikoureteralni refluks, jer nije urađen antirefluksni mehanizam. Ne znam šta to znači, ali zvuči strašno, zar ne? Gotovo kao vještica u priči o Ivici i Marici!!!

Nakon toga šalju me negdje. Kažu u neki centar izvan Bosne i Hercegovine. Lijepo zvuči... A moji roditelji nemaju novaca za to. Tata ne radi, a mama radi u školi. Trebam Vašu pomoć, trebam saznanje da nas troje nismo sami na svijetu, trebam osjećaj da je nekome stalo, trebam znati da još nekoga može dirnuti dječija suza... Ne trebam skupe igračke, već sam Vam sve rekla o svojoj želji za građenjem kula u pijesku, ne trebam čak ni previše od Vas, samo Vas molim da shvatite da jedan jedini novčić koji Vama ne znači ništa ili Vam je možda višak, može spasiti moj život i donijeti sreću mojoj mami i mom tati.

Voli Vas Vaša Lamija

Sredstva možete uplatiti na sljedeće račune:

Ime banke: UPI BANKA SARAJEVO
SWIFT kod UPI BANKE SARAJEVO: UPBKBA22

Ime i prezime: MIRZA ALIHODŽIĆ
Račun/konto:
Transakcijski račun UPI banke: 1540010000001910
566735 29 3405 (u EUR za uplate iz inostranstva)
566735 21 73282 (u KM za uplate iz BiH)

Adresa primaoca:

Ul. Antuna Branka Šimića 29/1
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel: 0038761803977
Broj lične karte: 04BQB9147

Adresa banke:
Ul.Obala Kulina bana 9a
71000 Sarajevo
BiH

- 11:49 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>


PREPORUKE: (kategorije muzika, knjige....ili )
mjesec lipanj 2007
mjesec svibanj 2007
mjesec travanj 2007



RECEPTI NA MOM VEGE BLOGU:


18.05.2005. MAJONEZA OD SOJE
09.05.2005. KROKETI OD BLITVE
03.03.2005. KROKETI OD HELJDE
06.01.2005. BANANE U UMAKU OD JOGURTA
10.12.2004. AMERIČKI BROWNIES
05.12.2004. DOLCELINE ZVJEZDICE
27.11.2004. ZAPEČENI GRAH
24.11.2004. ŠPINAT S TVRDIM SIROM
18.11.2004. RIŽA S KIKIRIKIJEM
16.11.2004. NAPOLITANSKI KOLAČ OD SIRA
13.11.2004. SIRUP OD BAZGE
12.11.2004. KOMPOT[/B]