Marieto recepti

utorak, 04.07.2017.

TORTA OD JAGODA



Kore:

5 bjelanjaka
50 g šećera
1 vanil šećer
25 g oštrog brašna

1 žličica oštrog brašna
prstohvat soli

Krema:

1 l mlijeka
200 g šećera
10 žutanjaka
1 vanil šećer
3 praška za puding-vanilija
250 g maslaca

Ostalo:

1 kg svježih jagoda
400 ml slatkog vrhnja
malo mlijeka za vlaženje kora
Navedeni sastojci za kore dovoljni su za pripremu jedne, a potrebno je ispeći dvije ovakve kore.

Priprema:

Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte dok se malo ne zapjene, pa postupno dodajte šećer i vanil šećer i miksajte do čvrstog snijega. Kuhačom lagano umiješajte brašno pomiješani s praškom za pecivo. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (28 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom i premazali uljem. Koru pecite 20 minuta na temperaturi od 160 °C. Ispecite još jednu takvu koru.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanil šećerom, praškom za puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljenu smjesu pa kuhajte kremu malo na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksan maslac.

Ohlađene kore prije slaganja premažite s malo zagrijanog mlijeka. Tortu slažite u kalupu u kojem su se pekle kore. Najprije stavite jednu koru, premažite ju s malo kreme i posložite polovicu narezanih jagoda. Nanesite još malo kreme i prekrijte ju drugom korom. Premažite koru s malo kreme i posložite ostatak jagoda i malo kreme. Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se krema dobro stisne. Oštrim nožim odvojite tortu od kalupa i ukrasite ju šlagom i ostatkom kreme.

Recept preuzeo sa stranice: Slatki svijet torti i kolača. Hvala wave

04.07.2017. u 18:04 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2017  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se