LAGANA I BRZA PITA

srijeda , 15.04.2015.



I Smjesa:

500 g svježeg posnog sira
5 žlica šećera
1 vanil šećer
3 žlice grisa
1 žlica brašna
8 dkg maslaca
limunova korica 1 limuna
2 jaja
1 žličica praška za pecivo

II Smjesa:

1 kiselo vrhnje
3 žlice šećera
1 vanil šećer
1 jaje
1 žlica brašna
po želji voće

Priprema:

Pećnicu upalite na 200°C da se grije. Kalup od 23-24 cm (tako je moj kalup) a može i manji, obložite papirom za pečenje, a stranice namastite. Mikserom umutite sastojke za I smjesu i izlijte u kalup.
II smjesu napravite tako da pomiješate kiselo vrhnje, šećer, vanil šećer, jaje i brašno, te prelijte preko I smjese. Posipajte voće po želji koliko želite i pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 45 minuta. Laganu pitu prije posluživanja dobro ohladite. njami

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se