BIJELA POSLASTICA

nedjelja , 25.01.2015.



Tijesto:

7 bjelanjaka
7 žlica šećera
7 žlica brašna
1/2 pecilnog praška

Izmješani sastojci za tijesto izliju se u namašćenu i posutu brašnom tepsiju promjera 40x35, te se peče na laganoj vatri. Kad se tijesto ohladi preliti ga sa 1 dcl prokuhanog mlakog mlijeka.

Krema:

7 žutanjaka
2 vanil šećera
7 žlica šećera
6 žlica brašna
7 dcl mlijeka

Krema se skuha na laganoj vatri i u ohlađenu kremu dodati izrađeni putar ( 25 dkg) . Na vrh staviti 1/2 l šlaga i pospe se čokoladnim mrvicama ili čokoladom u prahu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se