Marieto recepti

nedjelja, 26.10.2014.

JABUKA-PUDING-CIMET



Sastojci:

4 jaja
20 dkg brašna
17 dkg rastopljenog margarina
15 dkg šećera
2 vanili šećera
2 čajne žličice praška za pecivo
3 žlice kakaa
3 - 4 jabuke
3 žlice soka od limuna

Krema:

2 pudinga od vanilije
7 dcl mlijeka
6 žlica šećera
1 čajna žličica cimeta


Priprema:

Jabuke izrežite na manje kockice pa pokapajte limunovim sokom i žlicom šećera. Izmješajte cijela jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni maslac, brašno i prašak za pecivo. Podjelite na dva dijela pa u jedan dodajte kakao i 3 žlice mlijeka.
U tepsiju veličine cca 20x30 stavite prvo žuti dio i jabuke rasporedite po žutom biskvitu.Puding koji ste skuhali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite žlicom po jabukama. Rasporedite crni dio i pecite na 170 stupnjeva oko 45 min. fino


26.10.2014. u 17:49 • 4 KomentaraPrint#

srijeda, 22.10.2014.

ČOKOLADA I BANANA MUFFINI



Sastojci:

6 dkg maslaca
10 dkg šećera
2 žlice ekstrakta od vanilije
2 banane
2 jaja
1 žličica praška za pecivo
25 dkg brašna
2 dcl mlijeka
15 - 20 dkg čokolade


Priprema:

Miksati omekšali margarin, šećer i ekstrakt od vanilije u pjenastu masu, te dodati dva cijela jaja i kratko sve izmiksati.
Banane odvojeno izgnječiti u kašu i dodati ih u smjesu, zatim dodati mlijeko, brašno i prašak za pecivo, sve kratko promiješati.
Čokoladu narezati na kockice ili strugotine i umiješati u smjesu.
Muffin smjesu žlicom staviti u kalupe. Muffine peći 20 - 25 min na 190° C, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

22.10.2014. u 18:40 • 2 KomentaraPrint#

četvrtak, 09.10.2014.

JABUČNI KOLAČ



Sastojci:

Tijesto:

4 jaja
1.5 šalica šećera (mjera šalica od 2dcl)
3.5 šalice brašna
2 šalice mlijeka
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
malo soli

Nadjev:

1 kg jabuka (očišćenih i izribanih)
4 žlica šećera
10 dkg oraha (mljevenih)
malo cimeta
malo ruma
1 vanilin šećer


Priprema:
Izdinstati izribane jabuke 10-tak minuta. Dodati šećer, orahe, malo ruma, malo cimeta i 1 vanil šećer, ohladiti. Sastojke za tijesto izmiksati, najprije posebno istući jaja, pa dodati ostale sastojke. Pola smjese uliti u tepsiju i zapeći 10-tak minuta. Na zapečeni biskvit staviti dinstane jabuke, te preliti ostatkom tijesta i staviti peći dok tijesto ne porumeni. Koristiti tepsiju veličine 30x40 (otprilike). U slast!

09.10.2014. u 19:27 • 3 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2014 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se