JABUKA-PUDING-CIMET

nedjelja , 26.10.2014.



Sastojci:

4 jaja
20 dkg brašna
17 dkg rastopljenog margarina
15 dkg šećera
2 vanili šećera
2 čajne žličice praška za pecivo
3 žlice kakaa
3 - 4 jabuke
3 žlice soka od limuna

Krema:

2 pudinga od vanilije
7 dcl mlijeka
6 žlica šećera
1 čajna žličica cimeta


Priprema:

Jabuke izrežite na manje kockice pa pokapajte limunovim sokom i žlicom šećera. Izmješajte cijela jaja sa šećerom pa dodajte rastopljeni maslac, brašno i prašak za pecivo. Podjelite na dva dijela pa u jedan dodajte kakao i 3 žlice mlijeka.
U tepsiju veličine cca 20x30 stavite prvo žuti dio i jabuke rasporedite po žutom biskvitu.Puding koji ste skuhali i u njega dodali cimet, lagano rasporedite žlicom po jabukama. Rasporedite crni dio i pecite na 170 stupnjeva oko 45 min. fino


ČOKOLADA I BANANA MUFFINI

srijeda , 22.10.2014.



Sastojci:

6 dkg maslaca
10 dkg šećera
2 žlice ekstrakta od vanilije
2 banane
2 jaja
1 žličica praška za pecivo
25 dkg brašna
2 dcl mlijeka
15 - 20 dkg čokolade


Priprema:

Miksati omekšali margarin, šećer i ekstrakt od vanilije u pjenastu masu, te dodati dva cijela jaja i kratko sve izmiksati.
Banane odvojeno izgnječiti u kašu i dodati ih u smjesu, zatim dodati mlijeko, brašno i prašak za pecivo, sve kratko promiješati.
Čokoladu narezati na kockice ili strugotine i umiješati u smjesu.
Muffin smjesu žlicom staviti u kalupe. Muffine peći 20 - 25 min na 190° C, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

JABUČNI KOLAČ

četvrtak , 09.10.2014.



Sastojci:

Tijesto:

4 jaja
1.5 šalica šećera (mjera šalica od 2dcl)
3.5 šalice brašna
2 šalice mlijeka
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
malo soli

Nadjev:

1 kg jabuka (očišćenih i izribanih)
4 žlica šećera
10 dkg oraha (mljevenih)
malo cimeta
malo ruma
1 vanilin šećer


Priprema:
Izdinstati izribane jabuke 10-tak minuta. Dodati šećer, orahe, malo ruma, malo cimeta i 1 vanil šećer, ohladiti. Sastojke za tijesto izmiksati, najprije posebno istući jaja, pa dodati ostale sastojke. Pola smjese uliti u tepsiju i zapeći 10-tak minuta. Na zapečeni biskvit staviti dinstane jabuke, te preliti ostatkom tijesta i staviti peći dok tijesto ne porumeni. Koristiti tepsiju veličine 30x40 (otprilike). U slast!

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se