ČOKOLADNA PITA

ponedjeljak , 24.03.2014.


Sastojci:

Prvo tijesto:

1 jaje
100 g šećera
100 g maslaca ili margarina
60 g mljevenih prepečenih i oljuštenih lješnjaka
100 g oštrog brašna

Drugo tijesto:

4 jaja
90 g šećera
150 g margarina
100 g čokolade
1 žlica oštrog brašna

Glazura:

60 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
3 žlice mlijeka

Priprema:

Prvo tijesto:

Pjenasto izmiješajte jaje i šećer, dodajte omekšali maslac ili margarin, pržene i mljevene lješnjake,te brašno.
Manju tepsiju otprilike (20x30 cm) premažite margarinom i posipajte brašnom pa u njega rasporedite tijesto. U tijesto dodajte 2-3 žlice mlijeka da se lakše rasporedi po tepsiji.

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.

Drugo tijesto:

Pjenasto izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.
Na pola pečeno prvo tijesto stavite drugu smjesu tijesta. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.

Glazura:

Margarin i čokoladu za kuhanje uz dodatak mlijeka, otopite na pari.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se