RAŠČUPANCI

petak , 28.02.2014.




Kada vam ostanu bjelanci i ne znate što, evo jednog odličnog kolača koji se topi u ustima i brzo napravi.

4 bjelanca
25 dkg šećera u prahu
30 dkg mljevnih oraha


Bjelance izmutit u čvrsti snijeg, neprestano dodavajući šećer i orahe.

25 do 30 dkg kokosa

Na ravnu plohu posuti kokos i žlicom zahvaćati smjesu te istresti na kokos, uvaljati i oblikovati kiflice. Peći 15 min. na 150 °C. Vaditi kad se potpuno ohlade.

KREŠENTI

nedjelja , 09.02.2014.




Tijesto:

350 g mekog brašna
200 g maslaca
100 - 150 g šećera
1 jaje
2 žutanjka
korica limuna, prstohvat soli
korica naranče
2 vanil šećera
2 žlice ruma

150 g mljevenih badema
2 bjelanjka

Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
40 g maslaca


Priprema:
Miješati maslac, šećer, vanil šećer, jaje, žutanjke, koricu limuna i naranče, dodati brašno i rum. Zamijesiti tijesto i ostaviti u hladnjaku jedan sat. Od tijesta oblikovati kuglice veličine trešnje, umočiti ih u bjelanjke i uvaljati u mljevene bademe ili orahe.
Složiti ih na lim obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 180°C.Na pari rastopiti čokoladu sa maslacem, spajati ih i pustiti da se osuše.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se