JAPANSKE KOCKE

subota , 18.05.2013.



Biskvit:
4 bjelanjka
4 žumanca
15 dag šećera
14 dag brašna
1/2 praška za pecivo
2 velike žlice kakaa

Preljev:
2 dcl vode
1 dcl ruma
10 dag štauh šećera

Krema:
Zakuhati na laganoj vatri 6 dcl mlijeka s 10 dag oštrog brašna, kada se krema već počela stiskati dodati 2 žumanca, 20 dag šećera u prahu i 2 pune šake mlijevenih oraha. U hladnu kremu dodajte 1 izrađeni maslac (može i margarin).

Šlag: 1/2 l tučenog slatkog vrhnja


Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodati šećer, žumanca i ostale dodatke koje ste prosijali. Peći u velikoj namazanoj i posutoj tepsiji na temperaturi od 170°C, 15-20 minuta. Pečeni biskvit preliti preljevom koji smo prokuhali. Kada se ohladi biskvit na njega namazati kremu i odozgo staviti šlag, te po njemu posipati 10 dkg naribane tamne čokolade.



PINK PITA

ponedjeljak , 13.05.2013.



SASTOJCI:
45 dkg glatkog brašna
15 dkg šećera
3 žlice kiselog vrhnja
4 dkg maslaca
3 jaja
1/2 praška za pecivo

FILA:
1/2 l mleka
1 puding od jagoda
2 žlice gustina
7 žlica šećera
20 dkg margarina

GLAZURA:

10 dkg bijele čokolade
2 dkg margarina
2 žlice ulj

PRIPREMA:
Za kore dobro umutiti jaja, maslac i šećer da bude pjenasto, dodati kiselo vrhnje, prašak za pecivo i brašno, ispeći 4 kore na prevrnutom plehu.
Puding skuhati i u ohlađen dodati margarin, odozgostaviti glazura od bijele čokolade.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se