Marieto recepti

utorak, 23.10.2012.

CRVENKAPICA



Sastojci: sretan

5 jaja
20 dkg šećera
10 dkg margarina
10 žlica brašna
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
1 staklenka višanja

Priprema:

Izmiješati žutanjke sa šećerom, dodati margarin, kiselo vrhnje i brašno promiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjka. Zapeći nekoliko minuta, pa pobacati ocijeđene višnje i ispeći do kraja na 200°C. Ohladiti u tepsiji.
Ja sam biskvit pekao u većoj tepsiji i to 40x28.

Krema:

50 dkg sviježeg sira
5 žlica šećera
2 vanili šećera
6 listica želatine
1/2 l slatkog vrhnja

Želatinu namočiti nekoliko minuta u hladnoj vodi da nabubri. Zatim je ocijediti i otopiti na niskoj temperaturi (ako je u prašku pratiti upute na vrećici) i miješajući dodavati u sir. Napraviti šlag od vrhnja i umiješati lagano u kremu. Namazati na biskvit i poravnati.

Preljev:
4 dl soka od višanja
2 vrećice crvenog preljeva za torte

U sok od višanja sa šećerom skuhati rezmućeni preljev. Odmah ga pažljivo preliti preko sira. Dobro ohladiti i to je to
DOBAR TEK !!!! njami

23.10.2012. u 18:33 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 16.10.2012.

SVEKRVICA



Biskvit: pjeva

14 dag margarina
14 dag šećera
4 bjelanca
7 dag brašna
14 dag mljevenih oraha

Prvi nadjev:
4 žumanca
14 dag šećera

Drugi nadjev:
13 dag margarina
17 dag šećera
17 dag mljevenih oraha

Priprema:
Za biskvit dobro izraditi margarin i šećer. U njega naizmjenično dodavati žlicu po žlicu tučenoga snijega od bjelanaca, brašno i orahe. Miješati dok se ne sjedini. Smijesu uliti u namazani i brašnom posuti oblik. Peći 20 minuta na temperaturi od 200°C. Još vrući biskvit namazati prvim nadjevom, te staviti u zagrijanu pećnicu dok se ne osuši. Ohladiti i namazati drugim nadjevom i posuti mljevenim orasima (10 dkg) .

Prvi nadjev:
Žumanca i šećer pjenasto izmješati. fino

Drugi nadjev:
Margarin i šećer pjenasto izraditi. Umiješati mljevene orahe.

16.10.2012. u 18:38 • 10 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2012 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se