CRVENKAPICA

utorak , 23.10.2012.



Sastojci: sretan

5 jaja
20 dkg šećera
10 dkg margarina
10 žlica brašna
1 kiselo vrhnje
1 prašak za pecivo
1 staklenka višanja

Priprema:

Izmiješati žutanjke sa šećerom, dodati margarin, kiselo vrhnje i brašno promiješano sa praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjka. Zapeći nekoliko minuta, pa pobacati ocijeđene višnje i ispeći do kraja na 200°C. Ohladiti u tepsiji.
Ja sam biskvit pekao u većoj tepsiji i to 40x28.

Krema:

50 dkg sviježeg sira
5 žlica šećera
2 vanili šećera
6 listica želatine
1/2 l slatkog vrhnja

Želatinu namočiti nekoliko minuta u hladnoj vodi da nabubri. Zatim je ocijediti i otopiti na niskoj temperaturi (ako je u prašku pratiti upute na vrećici) i miješajući dodavati u sir. Napraviti šlag od vrhnja i umiješati lagano u kremu. Namazati na biskvit i poravnati.

Preljev:
4 dl soka od višanja
2 vrećice crvenog preljeva za torte

U sok od višanja sa šećerom skuhati rezmućeni preljev. Odmah ga pažljivo preliti preko sira. Dobro ohladiti i to je to
DOBAR TEK !!!! njami

SVEKRVICA

utorak , 16.10.2012.



Biskvit: pjeva

14 dag margarina
14 dag šećera
4 bjelanca
7 dag brašna
14 dag mljevenih oraha

Prvi nadjev:
4 žumanca
14 dag šećera

Drugi nadjev:
13 dag margarina
17 dag šećera
17 dag mljevenih oraha

Priprema:
Za biskvit dobro izraditi margarin i šećer. U njega naizmjenično dodavati žlicu po žlicu tučenoga snijega od bjelanaca, brašno i orahe. Miješati dok se ne sjedini. Smijesu uliti u namazani i brašnom posuti oblik. Peći 20 minuta na temperaturi od 200°C. Još vrući biskvit namazati prvim nadjevom, te staviti u zagrijanu pećnicu dok se ne osuši. Ohladiti i namazati drugim nadjevom i posuti mljevenim orasima (10 dkg) .

Prvi nadjev:
Žumanca i šećer pjenasto izmješati. fino

Drugi nadjev:
Margarin i šećer pjenasto izraditi. Umiješati mljevene orahe.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se