BAJADERA - BADEM

srijeda , 15.08.2012.



Sastojci:
25 dkg petit keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
1/2 dcl ruma
10 dkg mljevenih badema
40 dkg kristal šećera
1 dcl vode
14 dkg maslaca

Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg maslaca
1 žličica ulja

Priprema:
Smjesa:
Kekse, čokoladu, bademe samljeti, dodati rum i staviti u posudu. Šećer i vodu prokuhati, kad zgusne maknuti s vatre, umiješati maslac i pustiti da se otopi, te promiješati. Ovu smjesu dodati smjesi od keksa i dobro promiješati. U uljem namazan pleh istresti smjesu, poravnati je i preliti čokoladnom glazurom. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Glazura:
Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri, maknuti s vatre i dodati ulje, dobro promješati i politi po kolaču.

KOKO KOCKE

četvrtak , 09.08.2012.

.
Tijesto:

4 jaja
12 žlica šećera
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
12 žlica brašna
1 pecilni prašak
2 žlice kakaoa

Krema:

0,5 l mlijeka
3 žlice brašna
10 dkg kokosovog brašna
10 žlice šećera
(kremu kuhati na pari)

Priprema:
Sve sastojke za tijesto izmiksati i podjeli u dva dijela (osim kakaa). U jednu polovicu dodati 2 žlice kakaoa i tijesto izliti u kalup za pečenje i malo zapeći. Kad je prva polovica malo zapečena izvadi se iz pećnice i preko tijesta izliti kremu, a po kremi odmah izliti i drugi dio tijesta i sve zajedno ispeći. Pečeno preliti glazurom čokolade i posipati kokosom ili pustiti samo čokoladu.

Glazura:
10 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg maslaca
1 žlica ulja

Čokoladu i maslac otopiti na laganoj vatri, maknuti s vatre i dodati ulje, dobro promiješati i politi po kolaču.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se