CHEESECAKE SA LJEŠNJAKOM

nedjelja , 29.04.2012.


Nepečeni kolac ne mos`jednostavnije :-) torta sa kremom od sira, podlogom od keksa , prženih lješnjaka i mekanom kremom od čokolade sa okusom lješnjaka

Sastojci: njami

Podloga:
150 g mljevenog keksa - koristim Digestive, ima ih u Mercatoru i po većim centrima, a može i bilo koje drugo čajno pecivo, ala Petit Beurre
50 g mljevenih prženih lješnjaka
1 žličica Nutelle ili Linolade nougat
80 ml mljeka

Krema od sira;
500 g svježeg sira - ja koristim Ricottu
250 ml slatkog vrhnja
1 puna žlica meda
8 g želatine u prahu

Nougat krema:
125 g čokolade Milka Noisette - tu sam sada stavio iako ne mora biti, bilo koja druga, ja volim tamne :-))
1 dl kiselog vrhnja
+
po želji mljeveni peceni lješnjaci za posipanje

Priprema:

Podloga
1. Pecene lješnjake možete samljeti u aparatu ili u najlon
vrecici pomocu valjka. Po ukusu.
2. Tacnu na kojoj se poslužuje tortu obložiti pek papirom. Postaviti obruc za torte promjera 20 cm - najbolje
3. Sve sastojke prenijeti u dublju posudu i promiješati.
4. Rukom utisnuti masu po dnu kalupa.

Krema od sira
1. Preliti želatinu sa 6 žličica vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2. Sir, med i slatko vrhnje, kratko izmiešati mikserom da se svi sastojci sjedine.
3. Želatinu otopiti na najslabijoj vatri, dodati 4 velike žlice smjese od sira, zagrijati uz neprestano mješanje dok se ne dobije glatka masa
4. Masu sa želatinom uliti u tankom mlazu u smjesu od sira uz miešanje mikserom i mutiti mikserom još minutu da se svi sastojci spoje.
5. Odmah nanijeti preko podloge od keksa, poravnati i ostaviti u frižideru, dok se priprema nougat krema.

Nougat krema
1. Čokoladu otopiti na pari
2. Dodati žlicu kiselog vrhnja uz mješanje. Masa će se stiskati. Dodavati ostatak kiselog vrhnja. Ako je smjesa pregusta za izlijevanje, kratko je zagrijati na pari.
3. Odmah preliti preko kreme od sira, te ukrasiti čokoladom, mljevenim lješnjacima i šlagom.

U slast! fino

SOFIJINE KOCKE

četvrtak , 12.04.2012.



Tijesto:

3 jaja
150 g šećera
50 ml ulja
150 ml mlijeka
100 g čokolade
70 g brašna
100 g mljevenih lješnjaka
1 prašak za pecivo

Krema:
400 ml mlijeka
1 puding od kakaa
60 g šećera
100 g čokolade
250 g maslaca
50 ml jake crne kave

Priprema:
1. Šećer i jaja pjenasto izmiješajte električnom mješalicom, dodajte ulje, mlijeko,
otopljenu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevene lješnjake.
2. Sve dobro izmiješajte, a smjesu zatim izlijte u namašćen i brašnom posut pravokutni lim i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
3. Prašak za puding pomiješajte sa 3 žlice šećera, te od 400 ml hladnog mlijeka
oduzmite 6 žlica mlijeka i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera.
4. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding,
te miješajući kuhajte oko 2 minute.
5. U topli puding umiješajte otopljenu čokoladu i crnu kavu. Izlijte ga u dublju zdjelu,
pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
6. Maslac pjenasto izradite i dodajte ohlađenom pudingu. Sve dobro promiješajte i izlijte po ohlađenom biskvitu.
7. Za glazuru (20 g maslaca, 100 g čokolade, 1 žlica vode): maslac otopite, te umiješajte čokoladu na kockice i miješajte dok ne dobijete glatku masu.
8. Kolač dobro ohladite, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se