Marieto recepti

srijeda, 29.02.2012.

CANTUCCINI



Ovi tradicionalno talijansi keksi mogu dugo stajati, predobri su i teško ih je prestati jest.

Sastojci:

50 dkg brašna
25 dkg cijelih badema
25 dkg šećera
5 dkg otopljenog maslaca
4 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
naribana korica limuna
malo ruma
malo soli

Priprema:

Brašno promiješati sa praškom za pecivo. Umiješati 3 jaja, sol, naribanu koricu limuna i šećer, te otopljeni maslac. Mijesiti malo, toliko da se svi sastojci povežu, ali da tijesto ostane elastično i mekano . Bademe popržiti te dodati smjesi i kratko promijesiti, da se jednolično rasporede. Formirati od tijesta spljošćenu kobasicu, traku ili polu valjak. Bademi moraju ispadati van dok se kobasica mijesi, samo ih treba zapiknuti u fomiranu spljošćenu kobasicu. Staviti na tepsiju obloženu sa papirom za pečenje, premazati 1 jajetom i peći na 180 °C 20-25 minuta.
Ostaviti da se malo ohladi i rezati na 1 cm debele šnite, ne reže se toplo jer se mrvi, ali niti hladno jer je tvrdo, nekih 7 minuta otprilike nakon pečenja. Tada ih vratiti na papir za pečenje i peći ih još 10 minuta na 150 °C, ako treba i s druge strane da se posuše, jer to su keksići. Može se i izostaviti zadnja faza pečenja da ne budu pretvrdi. Drže se u limenoj kutiji tako će još više i omekšati, a mogu se preliti malo i čokoladnom glazurom tko hoće,da budu ljepši.

29.02.2012. u 17:09 • 2 KomentaraPrint#

srijeda, 15.02.2012.

JABUKA MUFFINI


Sastojci:

2 velike jabuke
10 dkg šećera
25 dkg brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1/2 žličice sode bikarbone
2 žlice limunovog soka
naribane korice 1 limuna
2 dcl jogurta
1 dl ulja
1 jaje
2 žličice cimeta
šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Jabuke naribajte, te dodajte limunovu koricu i sok. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, pecilni prašak, šećer, vanilin šećer, cimet i sodu bikarbonu. Dodajte jaje, ulje i jogurt, dobro promiješajte i umiješajte naribane jabuke s limunom. Smjesom napunite kalup za muffine i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C pola sata. Pustite da se malo ohlade, te izvadite iz kalupa i stavite ih u ukrasne papirnate košarice. Možete ih posipati štauh šećerom.

15.02.2012. u 17:33 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 14.02.2012.




Povijet obilježavanja Valentinova - Dana zaljubljenih
Početak obilježavanja današnjeg Valentinova potječe daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Tada je kršćanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II.

Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No u to doba živio je i svećenik Valentin.
Svećenstvo je moralo poštovati odluku no Valentin je ipak ostao dosljedan i potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti.

Careva ruka ga je naravno sustigla, strpavši ga u tamnicu. Na dan 14. veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo - Dan zaljubljenih.

14.02.2012. u 18:52 • 4 KomentaraPrint#

utorak, 07.02.2012.

PETIT BADEM



smijeh

Evo jednih brzinskih kuglica,

Sastojci:

15 dkg petit beurre keksa
1 žlica ruma
3 žlice šećera u prahu
1 vanil šećer
10 dkg mljevenih badema
0,5 dcl mlijeka

Za ukrašavanje: 5 dkg kokos brašna ili čokoladne mrvice

Sve sastojke umijesiti te oblikovati kuglice i uvaljati ih u kokos ili čokoladne mrvice.

07.02.2012. u 18:44 • 3 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2012 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29        

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se