MARCIPANČIĆI

utorak , 31.01.2012.


wink
Sastojci:

100 g šećera
200 g maslaca
200 g marcipana mase
prstohvat soli
1 jaje
200 g glatkog brašna
100 g gustina
pola praška za pecivo
aroma vanilije - 4 kapi

Priprema:

Šećer, maslac, marcipan i sol umijesiti. Dodati jaje, glatko brašno pomiješano sa praškom za pecivo, gustin i aromu vanilije. Sastojke izraditi u glatku smjesu. Pećnicu ukljuciti na 200°C da se zagrije.
Tjesto puniti u špric sa zvjezda otvorom, te na pleh obložen papirom za pečenje stavljati oblike po želji, slova, krugove, polumjesece i peći 10 minuta. Na plehu se hlade, te po želji posuti ih štauh šećerom ili močiti u otopljenu čokoladu.

LONDONERICE

srijeda , 25.01.2012.





Biskvit:

30 dkg brašna
8 dkg šećera
4 žutanjka
12 dkg masti
1 limun (korica i sok)
1 pecilni prašak

Fila:
4 bjelanjka
15 dkg šećera (štauh)
15 dkg oraha

Priprema:
Umiješaju se svi sastojci za biskvit i kada se napola ispeče premaže se marmeladom od marelice, pa se na to stavi fila, te se ponovo stavi zapeći u pećnicu dokle fila lagano porumeni

ČOKOLADNO GROŽĐE

srijeda , 18.01.2012.



party

Sastojci:

100 gr mljevenih badema
125 gr čokolade za kuhanje
125 gr štaub šećera
2 žlice mlijeka
2 žlice ruma
1 žličica (mala) kave mljevene
5 dkg grožđica (samljevene)
thumbup
Priprema:

Naribati čokoladu, dodati sve ostale sastojke i sve lijepo umijesiti. Raditi loptice i valjati u čokoladne mrvice, čokoladu ili u kokos. njami zujo

BAJADERA

četvrtak , 05.01.2012.



Sastojci: fino

300 gr šećera
1 dcl vode
300 gr mljevenih keksa
200 gr mljevenih oraha
150 gr margarina
200 gr čokolade za kuhanje
0,2 dcl ulja

Priprema:

Prokuhati šećer s vodom , dok se šećer otopi, dodati kekse, orahe i margarin. Zamijesiti smjesu i podijeliti u 2 dijela. U jedan dio dodati 100 gr otopljene čokolade i miješati da se smjesa ujednači. Pladanj prekriti pek-papirom, pa nanijeti prvo tamnu smjesu, a na nju i svijetlu smjesu. Otopiti 100 gr čololade za kuhanje s 0,2 dcl ulja i time preliti bajaderu, hladiti u frižideru. njami

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se