Marieto recepti

nedjelja, 20.03.2011.

CORNY



Sastojci fino

220 g zobenih pahuljica
100 g sjeckanih badema
50 g sjemenki sezama
70-80 g pšeničnih posija
150 g meda
30 g smeđeg šećera
30 maslaca
1 žlica sirupa od lješnjaka (nije obvezno)
burbon vanilija ili vanilin šećer
sol
cimet po želji
150 g sušenog voća (stavila sam 125 g brusnica, malo grožđica)
njami
1. Ugrijte pećnicu na 180°C i obložite pleh veličine cca 22×33 cm papirom za pečenje.
2. U drugom plehu pomiješajte zobene pahuljice, bademe, sjemenke, pšenične posije i kokos pa ih stavite tostirati 15 min. Promiješajte ih svako 5 min da bi jednoliko posmeđili.
3. U posudi pomiješajte med, smeđi pećer, maslac, sirup od lješnjaka, burbon vaniliju i sol pa miješajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi.
4. Nakon 15 min izvadite mješavinu sa zobenim pahuljicama iz pećnice i smanjite temperaturu na 150°C.
5. Mješavinu odmah dodajte tekućim sastojcima, ubacite i suho voće pa sve dobro promiješajte. Dobivenu mješavinu ispite u pleh obložen papirom za pečenje pa je dobro utisnite i poravnajte stražnjom stranom žlice.
6. Pecite 20-25 minuta, zatim izvadite i prije rezanja na komade pustite da se sasvim ohladi. (Režite nožem nenazubljene oštrice i to sa što manje pomicanja noža naprijed-natrag. Tako ćete dobiti najravnije rubove.) Zamotajte u foliju ili papir i čuvajte u hermetički zatovrenoj kutiji do tjedan dana.

varijacije na temu - thumbup
umjesto badema i lješnjaka možete koristiti bilo koju kombinaciju orašastih plodova
sušeno voće: marelice, suhe smokve, suhe višnje, brusnice, crne i zlatne grožđice, datulje…
Umjesto lana može i sezam.
Umjesto pšeničnih možete dodati bilo koju vrstu posija ili klica.
Sve zajedno možete aromatizirati bilo kojim začinom (cimet, đumbir, muškatni oraščić, piment, kardamom…)
Prije pečenja po vrhu možete utisnuti komadiće čokolade ili pak nakon pečenja možete preliti pločice rastopljenom čokoladom (bijelom, mliječnom ili tamnom, kako želite). njami

20.03.2011. u 18:11 • 2 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog