Marieto recepti

ponedjeljak, 31.01.2011.

KOKOS TROPSKA PITA OD KIVIJA



Prhko tijesto
250 g brašna
150 g hladnog maslaca
60 g šećera u prahu
1 jaje

Nadjev
2 jaja
150 g šećera u prahu
125 g brašna
1 žlica praška za pecivo
50 g kokosovog brašna
100 g maslaca
5 kivija

1. Od navedenih sastojaka brzo umijesite prhko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak dok pripremite nadjev.

2. Za nadjev pjenasto pomiješajte jaja i šećer, dodati brašno i prašak za pecivo i dobro izmješati. Na kraju dodati rastopljeni maslac i kokosovo brašno.

3. Kivi očistiti i narezati na ploške .

4. Tijesto izvaditi iz hladnjaka i otkinuti jedan komadić koji staviti na stranu. Ostatak tijesta razvaljati, te ga položiti i kalup koji namazati maslacem. Vršcima prstiju pritisnuti tijesto uz kalup.

5. Na pripremljeno tijesto izliti pola nadjeva te posložiti pola izrezanog kivija. Uliti ostatak nadjeva i po njemu složiti preostale kivije

6. Tijesto koje je ostalo iznad nožem prebaciti preko nadjeva, a od ostatka tijesta ukrasiti kolač (ovo po želji o mašti).

7. Peći na 200°C 50 ak minuta. Pečeni kolač ostaviti da se malo hladi u kalupu.

31.01.2011. u 15:15 • 8 KomentaraPrint#

subota, 22.01.2011.

JULIŠKA



Tijesto: njami

6 jaja
15 dkg šećera
3 dkg kakaa
10 dkg brašna

Istući bjelanjke sa šećerom, dodati žumanjke, kakao i brašno. Peći oko 20 min na 200°C. Natopiti pečeni biskvit rumom i staviti kremu na biskvit. rofl

Krema:

1,5 dcl mlijeka
20 dkg oraha
15 dkg šećera mljevenog
20 dkg maslaca

Zagrijati mlijeko i preliti po orasima. Maslac i mljeveni šećer izraditi, te dodati orahe. Posipati ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama. zujo

22.01.2011. u 19:16 • 5 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.01.2011.

ČOKORIŽA



Sastojci:fino

15 dkg riže
6 dcl mlijeka
6 dkg smeđeg šećera
5 dkg badema na listiće
1 jaje
5 dkg maslaca
korica od 1 limuna
25 dkg čokolade s rižom

Priprema:

Rižu skuhati u mlijeku kojem ste dodali žlicu smeđeg šećera. Kuhati dok mlijeko ne upije rižu u potpunosti. Kad je gotovo maknuti sa štednjaka i dodati ostatak šećera te omekšali maslac. Dobro promješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati umućeno jaje, bademe i limunovu koricu. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju rasporediti smijesu od riže. Peći 20 minuta na 200°C. Dok se peče, na pari otopiti čokoladu sa rižom neprikidno mješajući pa ju preliti na tek pečen kolač. Kolač ohladiti pa rezati kao lodonere ili na kocke. yes

03.01.2011. u 17:12 • 4 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se