KOKOS TROPSKA PITA OD KIVIJA

ponedjeljak , 31.01.2011.



Prhko tijesto
250 g brašna
150 g hladnog maslaca
60 g šećera u prahu
1 jaje

Nadjev
2 jaja
150 g šećera u prahu
125 g brašna
1 žlica praška za pecivo
50 g kokosovog brašna
100 g maslaca
5 kivija

1. Od navedenih sastojaka brzo umijesite prhko tijesto. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak dok pripremite nadjev.

2. Za nadjev pjenasto pomiješajte jaja i šećer, dodati brašno i prašak za pecivo i dobro izmješati. Na kraju dodati rastopljeni maslac i kokosovo brašno.

3. Kivi očistiti i narezati na ploške .

4. Tijesto izvaditi iz hladnjaka i otkinuti jedan komadić koji staviti na stranu. Ostatak tijesta razvaljati, te ga položiti i kalup koji namazati maslacem. Vršcima prstiju pritisnuti tijesto uz kalup.

5. Na pripremljeno tijesto izliti pola nadjeva te posložiti pola izrezanog kivija. Uliti ostatak nadjeva i po njemu složiti preostale kivije

6. Tijesto koje je ostalo iznad nožem prebaciti preko nadjeva, a od ostatka tijesta ukrasiti kolač (ovo po želji o mašti).

7. Peći na 200°C 50 ak minuta. Pečeni kolač ostaviti da se malo hladi u kalupu.

JULIŠKA

subota , 22.01.2011.



Tijesto: njami

6 jaja
15 dkg šećera
3 dkg kakaa
10 dkg brašna

Istući bjelanjke sa šećerom, dodati žumanjke, kakao i brašno. Peći oko 20 min na 200°C. Natopiti pečeni biskvit rumom i staviti kremu na biskvit. rofl

Krema:

1,5 dcl mlijeka
20 dkg oraha
15 dkg šećera mljevenog
20 dkg maslaca

Zagrijati mlijeko i preliti po orasima. Maslac i mljeveni šećer izraditi, te dodati orahe. Posipati ribanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama. zujo

ČOKORIŽA

ponedjeljak , 03.01.2011.



Sastojci:fino

15 dkg riže
6 dcl mlijeka
6 dkg smeđeg šećera
5 dkg badema na listiće
1 jaje
5 dkg maslaca
korica od 1 limuna
25 dkg čokolade s rižom

Priprema:

Rižu skuhati u mlijeku kojem ste dodali žlicu smeđeg šećera. Kuhati dok mlijeko ne upije rižu u potpunosti. Kad je gotovo maknuti sa štednjaka i dodati ostatak šećera te omekšali maslac. Dobro promješati i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno dodati umućeno jaje, bademe i limunovu koricu. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju rasporediti smijesu od riže. Peći 20 minuta na 200°C. Dok se peče, na pari otopiti čokoladu sa rižom neprikidno mješajući pa ju preliti na tek pečen kolač. Kolač ohladiti pa rezati kao lodonere ili na kocke. yes

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se