ČOKOLADNA PITA

srijeda , 24.11.2010.



Sastojci: puknucu

Tijesto:

14 dkg putra
14 dkg brašna
1 žutanjak
2 žlice vode
malo soli
malo ribane limunove korice

Krema:

16 dkg čokolade
10 dkg šećera
3 žutanjka
1 žlica puna pekmeza od marelice-kiselkasti
4 bjelanjka snijeg

Priprema: hrvatska

- Sastojke za tijesto sve smješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u frižideru barem pola sata.
- U posudu staviti sve sastojke (osim snijega) za kremu i lagano na vatri otapati i miješati ( ne na prejakoj vatri da se šećer ili čokolada ne zgruda ili zagori). Kad se malo
rastopi dodati žutanjke.
- Dodati snijeg od bjelanjaka rukom lagano.
- Razvaljati tijesto i polovicu tijesta staviti u podmazani pleh, pa na tijesto staviti čokoladnu kremu, pa opet ostatak tijesta. Izbosti malo tijesto gore vilicom.
- Stavi se u vruću pećnicu i peći na temperaturi od 180 °C, sve dok gornje tijesto ne postane svijetlo žućkasto (oko 35 min).
- Kada se pita ohladi posipamo je čokoladom u prahu ili štauh šećerom.

Dobar tek!!!

ČOKOLADNI RAFAELO

ponedjeljak , 08.11.2010.





Tijesto: rolleyes

3 jaja
6 žlica šećera
9 žlica mlijeka
8 žlica ulja
9 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo

Krema:

1/2 l slatkog vrhnja
10 dkg kokosa
10 dkg čokolade za kuhanje
marmelada od marelice

Preljev:

1 dcl mlijeka
4 žlice ruma
2 žlice šećera

Priprema:

- 3 jaja izmiksamo u zdjeli, te dodamo 6 žlica šećera,vanil šećer. Zatim dodamo mlijeko, ulje, brašno,kakao,i prašak za pecivo. Tijesto izlijemo u pravokutnu tepsiju i pečemo 25 minuta, na 180° C.
- Ispečeno tijesto prelimo sa rastopljenim šećerom, mlijekom i rumom, te ga premažemo marmeladom od marelice.
- Preko marmelade nanesemo tučeno slatko vrhnje sa izribanom čokoladom i kokosom. Slatko vrhnje ne smije nikako biti previše ulupano, te po želji dodati štauh šećera i kap dvije vanilin arome.


Dobar tek !!!! njami

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se