Marieto recepti

srijeda, 24.11.2010.

ČOKOLADNA PITA



Sastojci: puknucu

Tijesto:

14 dkg putra
14 dkg brašna
1 žutanjak
2 žlice vode
malo soli
malo ribane limunove korice

Krema:

16 dkg čokolade
10 dkg šećera
3 žutanjka
1 žlica puna pekmeza od marelice-kiselkasti
4 bjelanjka snijeg

Priprema: hrvatska

- Sastojke za tijesto sve smješati u zdjeli u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u frižideru barem pola sata.
- U posudu staviti sve sastojke (osim snijega) za kremu i lagano na vatri otapati i miješati ( ne na prejakoj vatri da se šećer ili čokolada ne zgruda ili zagori). Kad se malo
rastopi dodati žutanjke.
- Dodati snijeg od bjelanjaka rukom lagano.
- Razvaljati tijesto i polovicu tijesta staviti u podmazani pleh, pa na tijesto staviti čokoladnu kremu, pa opet ostatak tijesta. Izbosti malo tijesto gore vilicom.
- Stavi se u vruću pećnicu i peći na temperaturi od 180 °C, sve dok gornje tijesto ne postane svijetlo žućkasto (oko 35 min).
- Kada se pita ohladi posipamo je čokoladom u prahu ili štauh šećerom.

Dobar tek!!!

24.11.2010. u 20:06 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 08.11.2010.

ČOKOLADNI RAFAELO





Tijesto: rolleyes

3 jaja
6 žlica šećera
9 žlica mlijeka
8 žlica ulja
9 žlica brašna
3 žlice kakaa
1 vanil šećer
1 prašak za pecivo

Krema:

1/2 l slatkog vrhnja
10 dkg kokosa
10 dkg čokolade za kuhanje
marmelada od marelice

Preljev:

1 dcl mlijeka
4 žlice ruma
2 žlice šećera

Priprema:

- 3 jaja izmiksamo u zdjeli, te dodamo 6 žlica šećera,vanil šećer. Zatim dodamo mlijeko, ulje, brašno,kakao,i prašak za pecivo. Tijesto izlijemo u pravokutnu tepsiju i pečemo 25 minuta, na 180° C.
- Ispečeno tijesto prelimo sa rastopljenim šećerom, mlijekom i rumom, te ga premažemo marmeladom od marelice.
- Preko marmelade nanesemo tučeno slatko vrhnje sa izribanom čokoladom i kokosom. Slatko vrhnje ne smije nikako biti previše ulupano, te po želji dodati štauh šećera i kap dvije vanilin arome.


Dobar tek !!!! njami

08.11.2010. u 16:32 • 10 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se