Marieto recepti

četvrtak, 24.06.2010.

LAGANE ŠNITE




TIJESTO: 8 jaja, 15 dkg šećera, 20 dkg oraha. Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg, dodavati jedan po jedan žutanjak i na kraju lagano umiješati mljevene orahe. Staviti peći.

KREMA: Skuhati dva pudinga od vanilije u koji se doda 8 žlica šećera (od kave), 2 žlice gustina. Kada se ohladi u to dodati 20 dkg izmiksanog margarina.

PRELJEV: 5 dcl soka od ribiza ili borovnice i 1 puding od vanilije. To se skuha i prelije vruće na vrh kolača.

POSTUPAK: Na pečeno tijesto premazati malo više od polovice kreme, zatim poslagati kekse namočene u kakao, preko toga ostatak kreme Na kraju zaliti preljevom.

24.06.2010. u 15:35 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.06.2010.

ČOKO KOCKE





Biskvit:

4 jaja
10 dkg šećera
10 dkg putra
10 dkg čokolade u prahu
2 žlice oštrog brašna
1 pecilni prašak
1/2 dcl mlijeka

Istući posebno jaja i napraviti smijesu te staviti peći. Preliti biskvit topao sa 1 dcl mlakog mlijeka.

Krema: 1/2 l slatkog vrhnja kuhati sa 20 dkg čokolade za kuhanje. Kada je smjesa već gusta, preliti po biskvitu i odozgo posipati čokoladne mrvice.

17.06.2010. u 18:58 • 3 KomentaraPrint#

četvrtak, 10.06.2010.

VESELI KOLAČ




Sastojci:

5 jaja
40 dkg šećera u prahu
25 dkg maslaca
50 ml slatkog vrhnja
1/2 limuna
30 ml ruma
25 dkg brašna
2 vrećice praška za pecivo
zelena i crvena slastičarska boja
sol
šarene dekor mrvice

Priprema:

Odvojimo bjelanjke od žutanjaka u zasebne zdjele. U zdjelu sa žutanjcima dodamo 25 dkg šećera u prahu i mikserom miješamo na najvećoj brzini dok ne dobijemo svjetlu kremu. Zatim dodamo rastopljeni maslac, prstohvat soli, slatko vrhnje, naribanu koricu polovice limuna, ulijemo rum, te miksamo dalje dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim u zdjelu prosijemo brašno, prašak za pecivo, promiješamo, te miksamo dalje dok ne dobijemo jednolično glatko tijesto. Bjelanjak istučemo u čvrsti snijeg, te i njega nježno umiješamo u smjesu. Zatim smjesu podijelimo u tri zdjele. Jednu smjesu ostavimo kakva je, u drugu umiješamo crvenu slastičarsku boju, a u treću zelenu boju. Duguljasti kalup za kolače premažemo maslacem i pobrašnimo. Zatim u kalup ulijemo osnovnu smjesu, zelenu smjesu rasporedimo više uz ruba kalupa po dužini, a crvenu prelijemo po sredini. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu, na 180°C, 45 minuta. Gotov kolač izvadimo iz pećnice i ostavimo da se ohladi. Za to vrijeme, za šećerni premaz, u zdjelicu prosijemo 15 dkg šećera u prahu, dodamo sok polovice limuna i miješamo pjenjačom dok smjesa ne postane glatka i sjajna. Kada se kolač ohladio premažemo ga ocaklinom i posipamo "šarenim dekor mrvicama".



10.06.2010. u 17:14 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 01.06.2010.





Bio mi je rođendan. party

Uskoro recepti nekih kolača.

01.06.2010. u 19:29 • 3 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2010 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se