LJEŠNJAK MUFFINS

utorak , 25.05.2010.



Sastojci:

20 dkg glatkog brašna
2 dcl mlijeka
1 jaje
10 dkg šećera
2 velike žlice kakaa
pola praška za pecivo
5 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg sjeckanih lješnjaka
0,5 dcl ulja
1 vanil šečer

Priprema:

Izmješati šećer, jaje i vanil šećer, dodati brašno s praškom za pecivo, kakao i ostale sastojke,
te miješati. Isjeckanu čokoladu i isjeckane lješnjake dodati na kraju u smijesu i peći u kalupima.

LUBENICA KOLAČ

srijeda , 12.05.2010.



Sastojci: party

biskvit

6 jaja
6 žlica šećera
4 žlica kakaa
3 žlice brašna
1 prašak za pecivo

krema

1 l mlijeka
25 dkg šećera
1 puding od vanilije
4 žlice brašna
3 žlice gustina
1 vanilin šećer

Priprema:

1. Od navedenih sastojka ispeći biskvit, posebno tući bjelanjke, pa dodati žutanjke. Peći na 200°C oko 15 min. u toploj pećnici. Ohladiti
biskvit, te ga malo namočiti mlijekom.
2. U litri mlijeka dodati šećer i skuhati puding od vanilije, te dodati ostale sastojke.
3. U ohlađenu kremu dodati 35 dkg margarina i podijeliti kremu na tri jednaka dijela.
4. u I dio kreme dodati sitno izrezane žele bombone (20 dkg)
u II dio kreme dodati ekstrat od maline ili jagode (može se dodati i malo grožđica)
u III dio kreme dodati 3 rebra rastopljene čokolade za kuhanje (mlake)
5. Na biskvit se slaže I, II, III krema i šlag (4 dcl), te na kraju posipati čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se