Marieto recepti

petak, 26.03.2010.

ČOKOLADNI KUGLOF

čokoladni kuglof










Sastojci: yes

4 jaja
14 žlica šećera
15 žlica brašna
4 žlice kakaa
1,5 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
1 pecilni prašak
1 vanil šećer
limunova korica
10 dkg čokolade za kuhanje

Priprema:

Posebno tući bjelanjke, pa dodati u žutanjke pomiješane sa šećerom. Dodati ostale sastojke i postepeno dodavati mlijeko i ulje. Promješati i na kraju umješati žlicom čokoladu za kuhanje na komadiće. Peći na 200°C u kalupu. sretan

26.03.2010. u 17:00 • 2 KomentaraPrint#

srijeda, 17.03.2010.

TORTA CAPRESE

torta caprese










Sastojci:
250 g maslaca (ja sam stavio 200 g)
150 g čokolade
30 g kakaa u prahu
1 vanilin šećer
5 jaja (ja sam stavio 4 jaja)
5 žlica tople vode
300 g šećera u prahu (ja sam stavio 200 g)
300 g mljevenih badema

njami


Priprema:

Pećnicu upalite na 150 stupnjeva. Na pari rastopite čokoladu s maslacem. Odvojite žutanjke od bjelanjaka, te žutanjke miksajte s vodom dok se ne zapjene. Onda im dodajte šećer i miksajte nekoliko minuta. Dodajte rasopljeni maslac s čokoladom, nastavite miksati pa dodajte i kakao, vanilin šećer i bademe. U bjelanjke dodajte malo soli te ih istucite u čvrsti snijeg. Zatim snijeg žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup promjera 26 cm namažite maslacem te pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu i pecite oko 45 minuta. Torta bi na površini trebala imati hrskavu koricu, no iznutra bi trebala ostati mekana i sočna. Prije serviranja pospite je šećerom u prahu, a možete je poslužiti i s malo tučenog slatkog vrhnja.

Recept sam preuzeo s bloga valivolitorte.blog.hr/ isprobao ga i super je!

17.03.2010. u 18:46 • 5 KomentaraPrint#

utorak, 09.03.2010.

ZOBENI GRIZ

zobeni griz










Sastojci: njami
3 šalice zobenih pahuljica mljevenih u brašno
3 šalice naribanih jabuka
2 žlice meda
2/3 žice otopljene masti ili biljnog margarina
1 jogurt (2.5 – 3 dcl)
2 šake grožđica
1 prašak za pecivo
cimeta po želji

Priprema:
Sve sastojke izmiješati i staviti peći u manji kalup na 200 stupnjeva, prethodno zagrijane peći, oko 45 – 50 min. fino

09.03.2010. u 18:40 • 3 KomentaraPrint#

utorak, 02.03.2010.

ČOKOLADNI MUFFINI

čokoladni muffini










Sastojci:
20 dkg glatkog brašna
2 dcl mlijeka
1 jaje
10 dkg šećera
1 velika žlice kakaa
pola praška za pecivo
8 dkg čokolade za kuhanje(isjeckane)
0,5 dcl ulja
1 vanil šećer

Priprema: Izmješati šećer, jaje i vanil šećer, dodati brašno s praškom za pecivo, kakao i ostale sastojke, te miješati. Isjeckanu čokoladu
dodati na kraju u smjesu. Smjesu uliti u kalupe i peći 20 minuta na 200°C.

02.03.2010. u 15:12 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2010 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se