ČOKOLADNI KUGLOF

petak , 26.03.2010. čokoladni kuglof










Sastojci: yes

4 jaja
14 žlica šećera
15 žlica brašna
4 žlice kakaa
1,5 dcl ulja
1,5 dcl mlijeka
1 pecilni prašak
1 vanil šećer
limunova korica
10 dkg čokolade za kuhanje

Priprema:

Posebno tući bjelanjke, pa dodati u žutanjke pomiješane sa šećerom. Dodati ostale sastojke i postepeno dodavati mlijeko i ulje. Promješati i na kraju umješati žlicom čokoladu za kuhanje na komadiće. Peći na 200°C u kalupu. sretan

TORTA CAPRESE

srijeda , 17.03.2010. torta caprese










Sastojci:
250 g maslaca (ja sam stavio 200 g)
150 g čokolade
30 g kakaa u prahu
1 vanilin šećer
5 jaja (ja sam stavio 4 jaja)
5 žlica tople vode
300 g šećera u prahu (ja sam stavio 200 g)
300 g mljevenih badema

njami


Priprema:

Pećnicu upalite na 150 stupnjeva. Na pari rastopite čokoladu s maslacem. Odvojite žutanjke od bjelanjaka, te žutanjke miksajte s vodom dok se ne zapjene. Onda im dodajte šećer i miksajte nekoliko minuta. Dodajte rasopljeni maslac s čokoladom, nastavite miksati pa dodajte i kakao, vanilin šećer i bademe. U bjelanjke dodajte malo soli te ih istucite u čvrsti snijeg. Zatim snijeg žlicom umiješajte u prvu smjesu. Kalup promjera 26 cm namažite maslacem te pospite šećerom u prahu. Izlijte smjesu i pecite oko 45 minuta. Torta bi na površini trebala imati hrskavu koricu, no iznutra bi trebala ostati mekana i sočna. Prije serviranja pospite je šećerom u prahu, a možete je poslužiti i s malo tučenog slatkog vrhnja.

Recept sam preuzeo s bloga valivolitorte.blog.hr/ isprobao ga i super je!

ZOBENI GRIZ

utorak , 09.03.2010. zobeni griz










Sastojci: njami
3 šalice zobenih pahuljica mljevenih u brašno
3 šalice naribanih jabuka
2 žlice meda
2/3 žice otopljene masti ili biljnog margarina
1 jogurt (2.5 – 3 dcl)
2 šake grožđica
1 prašak za pecivo
cimeta po želji

Priprema:
Sve sastojke izmiješati i staviti peći u manji kalup na 200 stupnjeva, prethodno zagrijane peći, oko 45 – 50 min. fino

ČOKOLADNI MUFFINI

utorak , 02.03.2010. čokoladni muffini










Sastojci:
20 dkg glatkog brašna
2 dcl mlijeka
1 jaje
10 dkg šećera
1 velika žlice kakaa
pola praška za pecivo
8 dkg čokolade za kuhanje(isjeckane)
0,5 dcl ulja
1 vanil šećer

Priprema: Izmješati šećer, jaje i vanil šećer, dodati brašno s praškom za pecivo, kakao i ostale sastojke, te miješati. Isjeckanu čokoladu
dodati na kraju u smjesu. Smjesu uliti u kalupe i peći 20 minuta na 200°C.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se