PITA S ORASIMA I ČOKOLADOM

subota , 20.02.2010. pita s orasima i čokoladom










Tijesto:

40 dkg brašna
25 dkg margarina miješati

Dodati: 2 žutanjka
1 vanil šećer
1 žlicu mlijeka
1 šaku šećera
1 prašak za pecivo

Kada se svi sastojci smješaju, tijesto mora odstajati pola sata.

Fila:

5 bjelanjka tući mikserom, dodati 20 dkg šećera i mješati, zatim dodati ali ne miksati 3 žutanjka, malo limunove korice i 2 štange čokolade( otopiti s malo putra, vode i šećerom), 20 dkg oraha i sve promiješati žlicom.










SRETNO VALENTINOVO

KOLAČ OD SIRA

utorak , 09.02.2010.










Tijesto:
3 jaja
18 dkg šećera
3/4 žlice kipuće vode
18 dkg brašna
1 žlica praška za pecivo

Nadjev:
50 dkg sira
2 dcl vrhnja za šlag
3 žlice šećera u prahu
limunova korica

Priprema:
1. Umiješati žutanjke sa šećerom, 3 žlice kipuće vode i brašno. Na kraju dodati prašak za pecivo.
2. Od bjelanjaka napraviti snijeg.
3. Obe smjese skupa pomiješati, te staviti peći u prethodno zagrijanu peć na 170°C oko 30 minuta.
4. Za nadjev umiješati sir, prethodno tučeno vrhnje za šlag, šećer i limunovu koricu.
5. Kada je tijesto gotovo i kada se ohladi pažlivo ga treba podjeliti na dva dijela i premazati nadjevom, te preklopiti.

MUFINI SA GROŽĐICAMA

subota , 06.02.2010.










Sastojci:
25 dkg brašna
12 dkg šećera
1 žlica praška za pecivo
prstohvat soli
1 jaje
125 ml. soka od naranče
100 ml. mlijeka
2 žlice marmelade od marelice
1 korica naranče
100 g grožđica

Priprema:
1. Posebno umiješati brašno, šećer, prašak za pecivo i sol.
2. Posebno umiješati jaje, sok, mlijeko, marmeladu i narančinu koricu.
3. U tekuće sastojke žlicom umješati suhe sastojke.
4. Na kraju dodati grožđice.
5. Peći u prethodno zagrijano peći na 200°C oko 20- ak minuta.

ZVIJEZDICE

utorak , 02.02.2010.










Za biskvit : 500g brašna
25 dkg margarina
20 dkg šećera
1 jaje
1 pecilni prašak
1 vanil šećer
limunove korice
cimet

Priprema: Tijesto izvaljati i kalupom oblikovati u zvijezdice…. peći na 150°C 20 minuta. Po dvije zvijezdice se lijepe marmeladom.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se