Marieto recepti

utorak, 04.07.2017.

TORTA OD JAGODA



Kore:

5 bjelanjaka
50 g šećera
1 vanil šećer
25 g oštrog brašna

1 žličica oštrog brašna
prstohvat soli

Krema:

1 l mlijeka
200 g šećera
10 žutanjaka
1 vanil šećer
3 praška za puding-vanilija
250 g maslaca

Ostalo:

1 kg svježih jagoda
400 ml slatkog vrhnja
malo mlijeka za vlaženje kora
Navedeni sastojci za kore dovoljni su za pripremu jedne, a potrebno je ispeći dvije ovakve kore.

Priprema:

Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte dok se malo ne zapjene, pa postupno dodajte šećer i vanil šećer i miksajte do čvrstog snijega. Kuhačom lagano umiješajte brašno pomiješani s praškom za pecivo. Smjesu ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (28 cm) kojeg ste prekrili masnim papirom i premazali uljem. Koru pecite 20 minuta na temperaturi od 160 °C. Ispecite još jednu takvu koru.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom, vanil šećerom, praškom za puding i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljenu smjesu pa kuhajte kremu malo na laganoj vatri dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksan maslac.

Ohlađene kore prije slaganja premažite s malo zagrijanog mlijeka. Tortu slažite u kalupu u kojem su se pekle kore. Najprije stavite jednu koru, premažite ju s malo kreme i posložite polovicu narezanih jagoda. Nanesite još malo kreme i prekrijte ju drugom korom. Premažite koru s malo kreme i posložite ostatak jagoda i malo kreme. Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se krema dobro stisne. Oštrim nožim odvojite tortu od kalupa i ukrasite ju šlagom i ostatkom kreme.

Recept preuzeo sa stranice: Slatki svijet torti i kolača. Hvala wave

04.07.2017. u 18:04 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 19.09.2016.

PITA OD ŠLJIVA



Ovo je dobar recept koji sam probao sada kada je sezona šljiva, a posudio sam ga sa bloga "Gastrodiva", hvala. Nešto malo sam promijenio, probajte i vi.
thumbup

Tijesto za pitu:

300 gr brašna
1 jaje
150 gr maslaca
200 gr šećera
1 žlica vrhnja
1/2 praška za pecivo
korica 1 limuna

1/2 kg očišćenih šljiva
malo ruma
2 vanil šećera


Posip za pitu:

150 gr brašna
100 gr maslaca ili margarina
100 gr šećera
malo cimeta

Od sastojaka za tijesto umijesite podlogu za pitu. Stavite je u hladnjak sat vremena ili dvadesetak minuta u frizer. Razvaljajte tijesto, stavite ga u okrugli kalup za pitu i po njemu poslažite polovice šljiva. Pospite vanil šećerom, te poškropite sa malo ruma za kolače.

Od sastojaka za posip brzo napravite mrvičasto tijesto, te ga pospite po piti. Pecite na 180°C otrpilike 1 sat.

19.09.2016. u 17:43 • 7 KomentaraPrint#

nedjelja, 17.07.2016.

KOKOS S LJEŠNJAKOM



Sastojci:

4 bjelanjka
15 dkg šećera
20 dkg mljevenih lješnjaka
1 žlica brašna

4 bjelanjka
15 dkg šećera
20 dkg mljevenog kokosa
1 žlica brašna

8 žumanjaka
2 žlice gustina
3 žlice mlijeka
20 dkg štauh šećera

1 margarin ili maslac
2 oblatne

Priprema:

Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati 20 dkg mljevenih lješnjaka sa brašnom. Namazati na oblatnu ravnomjerno i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150°C. Pecite cca. 20 min.

Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka sa šećerom i umiješati kokos sa brašnom. Namazati ravnomjerno na drugu oblatnu i staviti peći cca 20 min dok kokos primi laganu boju.

Izmiksajte žumanjke sa gustinom, šećerom i mlijekom, te stavite kuhati na paru. Gotovo je kad se zgusne malo jače od
pudinga. Pustiti da se ohladiti i umješati margarin sobne temperature.

Prvo stavite oblatnu sa lješnjacima, namažite kremom i na nju položite oblatnu sa kokosom.

Sve opteretite sa težinom (npr. knjigama) da se bolje sjedini.


17.07.2016. u 12:18 • 1 KomentaraPrint#

utorak, 03.05.2016.

ORAH ŠNITE



BISKVIT:njami
15 dkg margarina
15 dkg šećera
7 dkg brašna
15 dkg oraha
1/2 vrećice praška za pecivo
4 bjelanjka

ŠEĆERNA GLAZURA:
4 žumanjka
15 dkg šećera u prahu
1 vanil šećer burbon

KREMA:
1 dcl mlijeka
10 dkg oraha
10 dkg šećera u prahu
10 dkg margarina
10 dkg tamne čokolade ili 3 štange

Mljeveni orasi za posipati,

BISKVIT: Umutiti margarin sa šećerom, te postepeno dodavati mljevene orahe, brašno sa praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Tijesto peći na 200°C.

ŠEĆERNA GLAZURA: Mikserom dobro izraditi žumanjke sa šećerom i vanil šećerom. Kada izvadimo vruće tijesto iz pećnice odmah preliti ovu šećernu glazuru po biskvitu i ostaviti u zagašenoj pećnici da se suši 10 minuta.

KREMA: Mlijeko, šećer i čokoladu prokuhati. U vruće dodati orahe i margarin, pa miješati. Kada se rashladi, premazati kolač preko osušene glazure, te posipati mljevenim orasima.

03.05.2016. u 17:27 • 5 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 25.01.2016.

KEKSI SA LJEŠNJACIMA



Sastojci:

250 gr maslaca ili margarina
100 gr šećera
1 bjelanjak
300 gr brašna
100 gr sjeckanih lješnjaka

Priprema:

U većoj posudi kremasto izmiješajte maslac sa šećerom, pa dodajte bjelanjak. Nakon što se ono dobro izmiješa, postupno umiješajte brašno. Na kraju dodajte sjeckane lješnjake. Tijesto ostavite da stoji nekoliko sati, a najbolje preko noći u frižideru. Na lagano pobrašnjenoj površini tanko razvaljajte tijesto i izrežite oblikom po želji koji možete umakati u brašno da vam se tijesto ne lijepi. Kekse stavite na lim obložen papirom za pečenje, staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180°C 8-10 min, paziti da ne porumene, te ih pažljivo izvadite i pustite da se hlade.

25.01.2016. u 18:10 • 1 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 11.01.2016.

TORTA OD ORAHA



Biskvit:

5 jaja (posebno tući bjelanjke)
30 dkg šećera ( ili 18 žlica šećera)
30 dkg glatkog brašna ( ili 20 žlica brašna)
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer
1 dcl ulja
2 dcl mlijeka
1 dcl tople vode
6 dkg mljevenih oraha
prstohvat soli
malo ruma

Priprema biskvita:

Odvojiti žutanjke i bjelanjke, žutanjke izraditi sa šećerom, dodati orahe, vodu, ulje, rum, mlijeko, sol i brašno s praškom za pecivo, izlupane bjelanjke dodati u prethodnu smjesu. Biskvit peći na 180°C 35-45 min.(ovisi o pećnici)

Krema:

4 dcl mlijeka i 4 i pol žlice gustina, 2 žlice šećera, malo limunove korice i vanil šećer kuha se lagano na pari.

Posebno pofuriti sa 1 dcl i pol 30 dkg oraha i 15 dkg štauh šećera. Kada se orasi s šećerom ohlade stavi se u tu smjesu 15 dkg izrađenoga putra, malo ruma, vanil šećer i 3 štange čokolade za kuhanje otopljene s malo mlijeka. Onda se povežu orasi i ohlađeno mlijeko s gustinom u kremu, filati tortu i posuti čokoladnim mrvicama. njami

11.01.2016. u 19:16 • 2 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 10.08.2015.

ČUPAVCI



Evo jedan provjereni kolač svima poznati koji možete raditi i ljeti i zimi, brzo se napravi.

Biskvit:

3 jaja
14 žlica šećera
14 žlica mlijeka
14 žlica brašna (oštro)
7 žlica ulja
1 prašak za pecivo

Fila:

5 dcl mlijeka
4 žlice kakaa
8 žlica šećera
1/2 margarina
1 štanga čokolade za kuhanje

Pečeni biskvit rezati na kocke, sastojke za filu skuhati, te ohladiti na mlačno, biskvitne kocke močiti u fil, pa uvaljati u kokos. (15- 20 dkg) i ohladiti.

10.08.2015. u 18:58 • 2 KomentaraPrint#

nedjelja, 31.05.2015.

ORAHOVE ŠNITE



Tijesto:

4 jaja
12 dag šećera
9 dag brašna
10 dag maslaca
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
2 žlice ruma

Priprema:

Pjenasto umutiti žumanjke i šećer, dodati vanilin šećer, razmekšani maslac i rum. Na kraju lagano umiješati brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.

Krema:

10 žlica šećera
1-3 žlice vode
1 žlica kakaa
2 rebra čokolade
20 dag mljevenih oraha
20 dag maslaca

Priprema:

Prokuhati šećer s vodom, dodati čokoladu i kakao. Lagano promiješati da se čokolada rastopi i umiješati mljevene orahe i maslac. Dobro izraditi i premazati tijesto. Gotov kolač preliti čokoladnom glazurom i posipati kokosom ili orasima.

31.05.2015. u 18:19 • 7 KomentaraPrint#

srijeda, 15.04.2015.

LAGANA I BRZA PITA



I Smjesa:

500 g svježeg posnog sira
5 žlica šećera
1 vanil šećer
3 žlice grisa
1 žlica brašna
8 dkg maslaca
limunova korica 1 limuna
2 jaja
1 žličica praška za pecivo

II Smjesa:

1 kiselo vrhnje
3 žlice šećera
1 vanil šećer
1 jaje
1 žlica brašna
po želji voće

Priprema:

Pećnicu upalite na 200°C da se grije. Kalup od 23-24 cm (tako je moj kalup) a može i manji, obložite papirom za pečenje, a stranice namastite. Mikserom umutite sastojke za I smjesu i izlijte u kalup.
II smjesu napravite tako da pomiješate kiselo vrhnje, šećer, vanil šećer, jaje i brašno, te prelijte preko I smjese. Posipajte voće po želji koliko želite i pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 45 minuta. Laganu pitu prije posluživanja dobro ohladite. njami

15.04.2015. u 12:13 • 4 KomentaraPrint#

nedjelja, 22.02.2015.

ČOKOLADNA POSLASTICA



Sastojci:

Tijesto:

14 dkg glatkog brašna
14 dkg maslaca
1 žutanjak
2 žlice vode
malo soli
malo ribane limunove korice

Fila:

15 dkg čokolade
8 dkg šećera
3 žutanjka
1 žlica puna pekmeza od marelice
7 dkg mljevenih oraha
4 bjelanjka snijeg

Priprema:

Sve sastojke za tijesto smješati u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u hladnjaku 45 min. U posudu staviti čokoladu, šećer, pekmez i orahe i lagano na vatri otapati i miješati (ne na prejakoj vatri), kad se već malo rastopi dodati žutanjke i lagano miješati. Maknuti sa vatre i u smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i lagano rukom promiješati. Razvaljati tijesto (na podlozi posutoj brašnom) i staviti u podmazani pleh 20×30 cm, pa staviti filu, pa opet tijesto.Izbosti malo tijesto gore vilicom. Staviti u vruću pećnicu, te peći na 180°C. Peći 30 minuta, gotovo je kada gornje tijesto postane žućkasto. Pitu posipati štauh šećerom.



22.02.2015. u 17:53 • 4 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2017  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Srpanj 2017 (1)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Svibanj 2016 (1)
Siječanj 2016 (2)
Kolovoz 2015 (1)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (2)
Listopad 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Veljača 2014 (2)
Siječanj 2014 (2)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Lipanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (2)
Prosinac 2012 (2)
Listopad 2012 (2)
Rujan 2012 (1)
Kolovoz 2012 (2)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (2)
Veljača 2012 (4)
Siječanj 2012 (4)
Prosinac 2011 (1)
Studeni 2011 (1)
Listopad 2011 (1)
Srpanj 2011 (1)
Lipanj 2011 (2)
Svibanj 2011 (1)
Ožujak 2011 (3)
Siječanj 2011 (3)
Prosinac 2010 (1)
Studeni 2010 (2)
Listopad 2010 (3)
Rujan 2010 (2)
Kolovoz 2010 (1)
Srpanj 2010 (2)
Lipanj 2010 (4)
Svibanj 2010 (2)
Travanj 2010 (3)
Ožujak 2010 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

OPIS BLOGA

Recepti, o kuhanju... njami fino
















Web



mario-recepti.blog















Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se