marinko miočić

utorak, 11.01.2011.

hipoteka

Moj Fejs

Ukoliko te zanima moj profil i što radim, pokušaj, ako imaš vremena i strpljivosti, pročitati najprije ovaj kompletan tekst. Ukoliko si zaključio-la da tekst nije dosadan, vrati se na početak i prati nekoliko linkova prema označenom redoslijedu. Na taj način bit će otklonjene eventualne nejasnoće. Ostale linkove ubacivat ću malo po malo jer mi se nigdje ne žuri budući sam svoj posao sociologa obavio do kraja i s kojim sam izuzetno zadovoljan!

SLIJEDI KRONOLOGIJA:

- kao student Filozofskog fakulteta sudjelovao sam u izradi prve bibliografije KRALJSKOG DALMATINA

- izabran sam kao najbolji student svoje generacije u predstavljanju katedre povijesti na državnom INTERKATEDARSKOM SKUPU

USPJEVAM DIPLOMIRATI POVIJEST I SOCIOLOGIJU (Radio sam i svojim novcem plaćao svoj studij. Jedino sam četvrtu godinu upisao redovno na nagovor profesora kako bih mogao sudjelovati na Interkatedarskom skupu)

- sudjelovao sam u organizaciji prvih višestranačkih izbora u RH na kojima sam bio predsjednik biračkog odbora izborne jedinice

- tijekom višegodišnjeg rada kao srednjoškolski profesor u Rijeci, na uzorku od nekoliko stotina učenika istraživao sam njihove stavove o obitelj
i
- u Rijeci ostvarujem izvrsnu suradnju s učenicima i njihovim roditeljima. Pljušte ponude za posao, nude mi karijeru s uredom i tajnicom na Korzu itd. Sve redom odbijam ... navesti razlog

- intenzivno sam sudjelovao u organizaciji uprizorenja preseljenja Prve sušačke hrvatske gimnazije u novu zgradu na Sušaku. Tadašnji gradonačelnik Rijeke Slavko Linić je tu proslavu u koju je uložen silan trud učenika i profesora svojim potpisom i dopisom na neprimjeren i nekulturan način pokušao upropastiti u cilju političkog obračuna s političkim suparnicima preko bezazlenih učenika. Javno sam svojim imenom i prezimenom reagirao u Novom listu, ali se Slavko Linić nije usudio javno odgovoriti

UBACITI FILM S LINKOM

- istovremeno dok se događaju svinjarije oko novinskih članaka, kao razrednik, s učenicima sudjelujem u organizaciji maturalne zabave. Unatoč svemu, ništa je nije uspjelo pokvariti. Zabava je bila vrhunska. Vrhunske su bile i prethodne maturalne zabave u drugim školama u kojima sam bio razrednik (Brodograđevna i Medicinska) kao i sve ostalo gdje su nas hvalili, snimali i fotografirali. Zato sam napravo mali mix u filmu „koka ples“ koji svjedoči kako je više nego dobro u Rijeci i Opatiji
klikni na koka ples

koka ples from grupnjak grup on Vimeo.



- između svakojakih ponuda i prijetnji zbog novinskih članaka, zanimljiva mi je bila prijetnja da će me uništiti „mojim“ ljudima. Budući mi je objavljen satirički članak KULTUROM ĆU SRUŠITI LINIĆA I POGLAVARSTVO, stiže mi ponuda iz Zadra za mjesto rukovoditelja kulturno-umjetničkog sektora. Odmah mi je bilo jasno da mi upravo tu žele napraviti supstituciju tj. da mi namještaju otkaz. Iako sam primljen na to radno mjesto, još prije nego što sam stigao u Zadar, članovi HSLS-a koji su koalirali s HDZ-om, na svom sastanku odlučuju da na moje mjesto postave gradskog vijećnika Vedrana Ivčića (brata pokojnog pjevača Tomislava Ivčića i polubrata Đani Maršana) kao nagradu za koaliranje. Na sastanku su, prema dobivenim informacijama, sudjelovali: predsjednica zadarskog HSLS - a pok. Tereza Ganza Aras, današnji dožupan Zadarske županije Stanko Zrilić, Ivica Kamber i Velimir Jelinić.

UBACITI FILM S LINKOM PLUS TRANSKRIPT

Najbližim kolegama i prijateljima u Rijeci govorim da idem u Zadar po otkaz. Kolege i prijatelji su me odvraćali i pitali jesam li lud, ali sam im odgovorio da pravna država uopće ne funkcionira i da mi je zato bolje dobiti otkaz na rukovodećem položaju s duplo većom plaćom, nego na mjestu profesora i potom čekati bolja vremena za vraćanjem pokradenog.

- pošto sam sociolog, smišljam plan: ukoliko krenu s ispunjenjem prijetnji, sve ću pretvoriti u svojevrsno sociološko istraživanje i objaviti studiju. Upravo se to i dogodilo! Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta (danas ministar), umjesto da postupi po sudskoj pravomoćnoj odluci kojom sam vraćen na svoje radno mjesto, na moje radno mjesto postavlja Vedrana Ivčića. Na upite novinarke zašto je to napravio, i on i njegova tajnica, a kasnije žena, posežu za prijetnjama i nuđenjem mita.

UBACITI FILM S LINKOM PLUS TRANSKRIPT

Već 2000.g. završavam sociološku studiju o korumpiranom pravosuđu. Unatoč zataškanosti i medijskoj izolaciji, uspjevam izaći u javnost, ali novinari ne žele sastaviti članak o sociološkoj studiji o korupciji za koju mi je kao sociologu poslužio otkaz, već su u samom naslovu istaknuli da se radi o studiji o mom otkazu. Dakako da bi sociološka studija o korumpiranom pravosuđu za koju je poslužio otkaz, u to vrijeme svakoga zanimala, dok studija o nečijem otkazu kojih je u to vrijeme bilo na stotine tisuća, apsolutno nikoga ne zanima.

- ubaciti novinski članak

Zbog zlouporabe i manipuliranja informacijama želim svoj medij i zato 2003. g. objavljujem multimedijalni CD HIPOTEKA koji sam deponirao u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i prodavao ga. CD je najvećim dijelom kriptiran, tako da su mnogi izrazili želju za knjigom.

klikni na http://web.vip.hr/rinma_mi.vip

Prema CD-u radim knjigu GRUPNJAK koju sam dovršio 2006. godine. Želim je izdati, ali sam upozoren da bih zbog objave imena i prezimena mogao biti .... Ne zanima me što govore i tražim predračun u jednoj tiskari za tiskanje 1000 knjiga. Zbog sadržaja knjige ne žele ga dati prije nego što njihov odvjetnik procijeni bi li tiskara mogla imati problema ukoliko tiskaju knjigu. Nisam mogao vjerovati da će i u ovoj domeni biti toliki strah te sam razmišljao da ću prije uspjeti kupiti vlastitu tiskaru i tiskati knjigu nego što će mi je netko drugi tiskati.

God. 2007. igrom slučaja upoznajem glavnog urednika izdavačke kuće Alfa. Tražio je moj probni tekst da vidi kako pišem. Izuzetno mu se svidio. Tako postajem jedan od autora udžbenika povijest za 2007/2008 što možete vidjeti na google ukoliko upišete moje ime i prezime

Sve je stalo i vrtjelo se u krug dok se 2009. nije aktivirao Nijemac Ralf Siegesmund. Nijemac će postati savršen primjer za prikaz do koje mjere je sistem korumpiran. Bacam se na posao i radim mali filmski uradak.

klikni na http://www.youtube.com/watch?v=rRI_uZKm0vw

ili http://www.google.com/ i upiši grupnjak1

ili

Grupnjak ENG from grupnjak grup on Vimeo.


Ukoliko ste pogledali film, možemo nastaviti dalje. Nijemac nastavlja s inkriminiranim radnjama, te ga po peti put prijavljujem policiji. Ovaj puta imao sam sreću što sam naletio na izuzetno sposobnog i profesionalnog policajca, te je policija postupila po prijavi, utvrdila da se radi o kaznenim djelima i sve predala ODO-u. Znači, jedni policajci ne žele postupiti po prijavi dok drugi po istoj takvoj postupaju.

Cijeli ovaj niz godina je strahovito naporan, riskantan i opasan, te se želim opustiti i zabaviti uz svjetsko nogometno prvenstvo 2010. Uživam u utakmicama i odličnom programu Afrovizije na HTV-u 2. Iako sam se još '98. u svojoj sociološkoj studiji pozvao na primjer nogometa, ništa mi nije padalo na pamet. I onda mi sasvim slučajno ispred crkvice sv. Petra u Diklu sine ideja da je nogomet savršen primjer onoga što sam htio prikazati sa sociološkim istraživanjem. Naime, još od 2001. koristim najsuvremeniju tehnologiju u sociološkim istraživanjima kojom kao od šale mogu provjeravati ispravnost sudskih odluka. Sve bi to bila utopija da se nije na primjeru nogometa pokazalo kako, kad se hoće, tehnologija u djelićima sekunde može prikazati rad sudaca. Dakle, moja primjena tehnologije u sociologiji poklopila se s primjenom tehnologije u nogometu. I sad dolazi ono najbitnije: oko milijarda i pol ljudi je vidjelo regularan Lampardov gol, ali ga suci nisu vidjeli. Još bolji primjer je zaleđe Argentine iz kojeg su postigli zgoditak, što su momentalno na video snimci na velikom ekranu na stadionu vidjeli i suci i 80 tisuća gledatelja kao i Ľ milijarde na malim ekranima – ali suci nisu htjeli promijeniti pogrešnu odluku. Dakle, društvenim dogovorom ili pravnim pozitivizmom utvrđeno je da je sučeva zadnja bez obzira na to što je očigledno i tehnologijom provjereno i potvrđeno da je odluka suca pogrešna. Iako su mnogi protiv uvođenja tehnologije u nogomet, pametna FIFA je već potegnula to pitanje jer joj je savršeno jasno da je upravo zahvaljujući tehnologiji nogomet postao planetaran sport. To znači da bi svako cenzuriranje i prikrivanje informacija koje nudi tehnologija išlo na štetu nogometa. Jedina razlika između primjene tehnologije u nogometu i sociološkom istraživanju je ta što se kod primjera nogometa može govoriti o previdu sudaca koji odluku donose u sekundama, dok se kod soc. istraživanja sudaca ne radi o previdu ili slučajnoj grešci, budući su na vrijeme i upoznati i upozoreni na lažiranja, prevare i krivotvorenja. Takvo ponašanje predstavlja otvorenu nekažnjenu korupciju. Drugim riječima: unatoč tome što suci znaju da namjerno krše zakon i nanose štetu osobi koja prijavljuje inkriminirana djela, zbog pravnog pozitivizma mogu legalno provoditi totalno bezakonje i samovolju, a da za svoje odluke nikome ne odgovaraju. Upravo u ovoj domeni leži duboka korumpiranost pravosuđa u RH, te protiv korumpiranih sudaca zbog pravnog pozitivizma nitko u svijetu ništa ne pokušava. FIFA će uvođenjem tehnologije u suđenje riješiti svoj problem, dok je pitanje kako će mnogi građani u RH bez porote i tehnologije riješiti svoje probleme jer ih zbog korumpiranog sistema nitko ne može zaštiti.

BOŽIDAR KALMETA I KORUMPIRANI SUCI
Sada ću numerički ili u novcu prikazati koju su mi štetu nanijeli korumpirani suci i državni odvjetnici kako bi zaštitili Kalmetu i ostale političare:

UBACITI RAČUNALNU ANIMACIJU (pohranjena je 2009. u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici)

U međuvremenu dok ne prikažem računalnu animaciju, pogledajte kako je sociološko istraživanje objavljeno u knjzi GRUPNJAK došlo do dokumentiranog prikaza o jadu i bijedi presjednika Vrhovnog suda RH Milana Vukovića
















Uploaded with ImageShack.us












- god. 2010. promoviram knjigu Darka Petričića „HRVATSKA u mreži mafije, kriminala i korupcije“

- navesti zatim prema istraživanjima i iskustvu što će mi pokušati napraviti

RALF SIEGESMUND I KORUMPIRANO PRAVOSUĐE

U RALJAMA KRIMINALA I KORUPCIJE3 from Marinko Miocic on Vimeo.



U RALJAMA KRIMINALA I KORUPCIJE3 from Marinko Miocic on Vimeo.



- ubaciti dokumentaciju od 17.11.2010. o direktnom obraćanju Vladi Savezne Republike Njemačke s teškim optužbama za korupciju u RH i hitno zaustavljenje Nijemca rješenjem od 22. 11.2010.
001. dokument



DANIELA JADRIJEV I KORUMPIRANO PRAVOSUĐEcolor=#FF0000>
Poslušajte i pogledajte najprije kako Daniela Jadrijev ucjenjuje, prijeti itd.

DANIELA JADRIJEV UCJENA1 from Marinko Miocic on Vimeo.


01. dokument



02. dokument



03. dokument


04. dokument



05. dokument



06. dokument



07. dokument



te ubaciti najnoviju dokumentaciju u svezi Ministarstva pravosuđa i Vlade Republike Hrvatske o mom zahtjevu za zamrzavanjem svih sudskih predmeta u kojima sudjelujem kao i dugu od cca 6.000.000,00 kn (šestmilijuna kuna) koji mi duguju ministar Božidar Kalmet, bivši direktor DHM-a Gojko Pintur i Neven Klarin kao i korumpirani suci tada na Županijskom sudu – Benko Velčić, Olga Jelčić, Ankica Pučić Zubčić, suci tada na Vrhovnom sudu - dr. Ivo Grbin, Miroslava Vekić, Miljenka Vraničar, Ivan Mikšić, Jakob Miletić i suci tada na Ustavnom sudu – Petar Klarić, Jurica Malčić, Ivan Matija, Emilija Rajić i Milan Vuković.












Za sada je stigao odgovor jedino od predsjednice Ustavnog suda RH Dr.sc. OMEJEC, JASNA (1962.) prema kojem će ustavni sudac Dr.sc. Ivan Matija koji je sudjelovao u lažiranju brojeva nastaviti utjecati na kvarenje ostalih ustavnih sudaca u varanju, laganju i pljački. Elementarni odgoj i kultura a da i ne govorimo o kažnjavanju birokratske šutnje, nalaže i ostalima na koje sam naslovio spis da odgovore bilo pozitivno ili negativno. Ili možda smatraju da je predsjednica USRH naivna i glupa kad odgovara na prikazani zahtjev. By the way, primijetio sam da je Snježana Bagić postala sutkinja Ustavnog suda pa pogledajte kako naša Snješka laže:





- prema potrebi ubaciti kompletni deponirani spisak korumpiranih osoba obuhvaćenih sociološkim istraživanjem

Ovim i pisanim putem obavijestiti Europski parlament o najznačajnijim prijedlozima:

1. Sociološko istraživanje obavljeno prema Chicago-škoj školi sociologije neoborivo dokazuje da se radi gotovo do krajnosti o korumpiranom pravosuđu koje je izvanredno organizirano i učinkovito u prevarama, lažiranju, krivotvorenju i pljački. Istraživanje prikazuje imenom i prezimenom osobe koje sudjeluju u korupciji te način i metodologiju kako je provode
2. Najavljenu borbu protiv korupcije od strane Vlade RH ne mogu provoditi korumpirani suci i državni odvjetnici te najprije njih treba udaljiti s tih radnih mjesta
3. Da bi se spriječilo ubuduće manipuliranje sistemom putem korupcije treba provesti temeljitu izmjenu Zakona o sudovima kako bi se do kraja isključio utjecaj izvršne vlasti na sudbenu koja je prema sadašnjim zakonima do kraja ovisna o Ministarstvu pravosuđa, ministru tj. Vladi RH. Ukoliko ne dođe do izmjene, suci će i dalje zbog svog imenovanja ili razriješenja biti prisiljavani donositi političke presude kojima se omogućuju prevare i pljačke u korist političara i njima osobno.
4. Izglasati Zakon prema kojemu će u važnim i značajnim sudskim predmetima presude donositi građanska porota a ne suci. Također, uključiti primjenu računalne tehnologije u cilju boljeg i učinkovitijeg funkcioniranja pravosuđa
5. Izglasati Zakon, slično žrtvama fašizma, nacizma, komunizma prema kojemu će se nakon provedene revizije obeštetiti žrtve korumpiranog pravosuđa. Obeštećenje se treba izvršiti zaplijenjenom imovinom korumpiranih krivaca te korumpiranih državnih odvjetnika i sudaca koji su sudjelovali u kriminalu.
6. Ukinuti imunitete kao oblik nejednakosti pred zakonom (imunitet ostaviti stranim diplomatima)
7. Ukoliko se usvoje prijedlozi, sucima treba udvostručiti plaću zbog opasne i delikatne djelatnosti. Ukoliko se ne usvoje prijedlozi ili sugestije, tada maksimalno smanjiti i plaće i broj sudaca zbog bezbrižnosti u donošenju odluka prema diktatu. Sud i suce ostaviti zbog turističke ponude kako bi stranci mogli razgledati i gledati suce kako glume kao da samostalno sude.

Na kraju bih primijetio kako sam gledao mnoštvo hollywood-skih i BBC-ijevih filmova o perfektnim pljačkama s izvrsnim glumcima, ali nikad nisam vidio film, pa ni dokumentarni, kako izgledaju perfektno organizirane pljačke i reketarenje od strane sudaca. Ukoliko nekoga zanima kako to elegantno i nekažnjeno izvode hrvatski suci (neće sami sebe osuditi a vjerojatno ni bilo tko drugi i u tome leži genijalnost njihove pljačke) neka zaviri u knjigu GRUPNJAK

- 10:15 - Komentari (3) - Isprintaj - #