Ožujak 2017 (1)
Siječanj 2013 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (2)
Prosinac 2010 (4)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (8)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (7)
Travanj 2010 (8)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (9)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (6)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (11)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (7)
Svibanj 2008 (6)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (12)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (11)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (14)
Rujan 2007 (23)
Kolovoz 2007 (18)
Srpanj 2007 (12)
Lipanj 2007 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

SAMO MOJA TEKICA

najjači roman

Flora Jungwirth

Der Fotzenlecker


Hardcore ljubavni roman, preporuča se dodatan oprez kroničnim bolesnicima i meteopatima, zabranjeno za mlađe od 30 zbog neiskustva i opasnosti od nekontroliranog duhovnog samoranjavanja, obavezno prije čitanja prirediti rolu zahodskog papira i bubrežnjak za bljuvanje.
Protagonist romana je čudovište, nit čovjek, nit muškarac. Pazite da ga ne pregazite na pješačkom prijelazu jer ćete odgovarati kao za čovjeka.
Kako ga prepoznati? Jednostavno. Prepoznatljiv je po tome što mu glava raste ravno iz dupeta, a poskrivećke drka iz grma.

Linkovi

Kontakt

marinianis1@gmail.com29.04.2008., utorak

domaća zadaća

VJENČANJE

Ivi je dok je pričao adamova jabučica išla gore dolje i pri tom navlačila kožu s čekinjavog vrata. Da je imao nekoliko kilograma više, adamova jabučica bila bi posve neupadljiv detalj Ivine pojave. Na licu su mu se vidjeli obrisi svih ličnih kostiju, osim one skrivene iza gustih brčina iznad modrih usana i reda konjskih zuba požutjelih od cigareta. Već je nekoliko puta prestajao pušiti. Najviše je izdržao šest mjeseci kojih se rado sjeća i obećaje sebi da će jednom zauvijek baciti cigaretu.
Danas je obukao odijelo koje za svaki slučaj, kao ovaj današnji, žena drži u jednom kutu ormara, kao i svoju haljinu koju je presvukla iza ponoći na njihovoj svadbi. Doduše, haljinu je nedavno vješto proširila krojačica iskrojenim ostacima od prvotnih dimenzija za nekih dodatnih deset centimetara sa svake strane. Mirjani je iza svake trudnoće, a imala ih je dvije, kao po narudžbi, muško i žensko dijete, ostalo po deset kilograma pri čemu je nadmašila supruga razlikom kojom je udubila bračnu postelju na svojoj strani.
„Dobar brak je onaj u kom je žena debela, a muž mršav“ rekao je susjed Hamid koji se priženio u kuću preko puta kuće Ivine punice gdje se Ivo, u improviziranom proširenju od ciglenih blokova, stiskao s šogorom i njegovom familijom. Sva trojica su maštali kako će podignuti kat kuće jednog dana. Većina kuća u njihovoj donjodubravskoj ulici proširivane su siromaške, većinom s malim prozorima na parcelama malo veće površine nego sama građevina. Tu i tamo bila je neka velika i sređena koja je odudarala od prosjeka s cvijetnjakom i garažom u dvorištu. Vidjelo se da su tako goleme sa katom ili dva odjednom sagrađene i da je graditelj imao novca. Dok vlasnicima djeca nisu porasla i poženila se, višak prostora su iznajmljivali studentima s poljoprivrednog i šumarskog fakulteta ili građevinskim radnicima na terenu. Neki su iznajmljivali samo “ženskama“. Ivo je sa šogorom katkada komentirao kakvu privremenu susjedu s neskrivenim mislima o tome kako bi rado zavirio iza zavjesa kroz koje se noćima pokraj upaljenih stolnih lampi ocrtavao pokoji ženski lik nagnut nad knjigom.
Mirjana se gegala jedan tjedan svako jutro prije osam, a drugi tjedan prije dvanaest sati u DTR-ov dućan u kom je prodavala košulje, a koji je bio točno nasuprot završetka njihove ulice na Aveniju Dubrava. Kuhala je uvijek prije odlaska na posao u poslijepodnevnu smjenu, a navečer, kad je radila sljedećeg tjedna ujutro. Dijelila je štednjak sa šogoricom u zajedničkoj kuhinji, ali ne i frižider. Katkada je bila potpuna gužva kada bi svih četvoro djece iz dvije obitelji došla u isto vrijeme iz škole, a roditelji s posla. Jelo se tada iz tanjura sa koljena.“ Hvala bogu da je škola blizu i da djeca ne moraju preko kakve velike prometnice“-često je mislila. Jedina opasnost bili su razvezani psi raznih veličina i boja, uglavnom rođaci po raznim psećim linijama iz donjeg dijela Dubrave. Ponajviše ih je bilo u predvečerja, djecu su iz škole pratili lavežom, a bili bi otjerani kamenjem, komadićima betona i cigala..

Sjedili su Ivo i Mirjana u vjenčanim opravama na metalnim stolcima. Došli su do mjesta kroz nekoliko staklenih vrata, preko obučenog poda u sag u kom se gušio zvuk hodanja. Sag je bio svijetlosiv, bez tragova koraka, i sve drugo u prostoriji bilo je u sličnim tonovima. Zrak je bio suh i zagušljiv, mirisao je na ured. Slijedila su ih djeca kao nekad na vjenčanju djever i djeveruša, a iza njih vjenčani kumovi, nešto posijedjeli sa kojom borom više nego na fotografijama s vjenčanja. Čulo se tipkanje na tipkovnica, ugodni zvuci telefona i zaglušno službeno govorenje. Djeca su radoznalo zavirivala, divila se ravnim ekranima , a dobili su i poneko pitanje kao na primjer, “Što ćeš biti kad odrasteš?“
-Bit ću doktorica.
-A ti mladiću?
-Kad narastem bit ću Dado Pršo.
-Znate, dobit ću svoju sobu.
-Stvarno?
-Svi spavamo u jednoj sobi-reklo je dijete.

Za drugim stolom, službenica s pravokutnim bedžem na kom je pisalo da se Zove Barbara Vipotnik, gledala je kroz bezbojne naočale dok je utipkavala podatke u kompjuter, a preko istih je gledala četvero odraslih posjedalih kao prije deset godina osamnaestog u studenom.
-Molim ovdje potpišite u šest primjeraka. U tišini čulo se Ivino rulanje kemijske olovke, pa Mirjanino, pa redom kumova. Potom je službenica utisnula ljubičaste pečate. Svojim potpisom okončala današnje je Ivino i Mirjanino vjenčanje s kamatom od 6,5%, varijabilnom, prema tečaju eura na dvadeset sljedećih godina. Svjedocima je kao i prethodni put jamčio Svevišnji.


27.04.2008., nedjelja

ak nebuš dobar, creativa, poklonit ću ti ove cipele


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

20.04.2008., nedjelja

blog mi je pojeo zadnji post

o ivi bancu koji je završio na hitnoj zbog šoka koji je doživio od spoznaje u kom stupnju ne funkcionira država hrvatska, odnosno do koje su mjere privatizirana radna mjesta. u kaznenom zakonu to se zove zloupotreba položaja i ovlasti. toliko je masovna i dio svakodnevice da to nenormalno stanje doživljavamo kao normalno. nemaš kome prijaviti nerad i zloupotrebu. pokušala ja prijaviti neke policajce njihovu šefu koji je gori od njih, pa je prikrio njihovo prekoračenje ovlasti i greške. čak su falsificirali podatke. čak su mi podarili novi identitet po kom sam srpkinja rođena u beogradu. koje sam ja gadarije doživjela od strane hrvatskog krivosuđa i policije, imala bih što u skraćenoj verziji pričati u jednom poluvremenu latinice.


15.04.2008., utorak

žena na tavanu


ovih dana s pukanićeva m(b)račnog tavana sišla je njegova žena mirjana. dugo je izdržala, dok je on "momak" već dosta dugo. priča se, i desetljeće.

poznajući sebe, ja nebih mogla biti tako dugo kokoš na tavanskoj gredi radi očuvanja ugovornog odnosa. prije bih eksplodirala da raščistim dvojbe. čini mi se da ne valja čekati trenutak da eksplozija nakupljenih negativnih osjećaja i popratne prljave radnje riješe truo odnos.

kako kažu moje starije i iskusnije prijateljice Đ. i R.; njihova izvorna izreka je "il' jebi, il' odjebi".

Image Hosted by ImageShack.us

10.04.2008., četvrtak

pročitah skaska-in današnji post

moj osobni stav o aktualnoj vrijednosnoj hipokriziji hrvatske katoličke crkve iskazala sam na praktičan način odlaskom u zavičajno mjesto na uskršnju misu u evangeličku crkvicu (slabo posjećenu) u kojoj župu, odnosno mise predvodi jedna simpatična i ozbiljna ŽENA, pred Bogom ravnopravna s muškarcima.

moje utiske podijelila sam poslije s ženama koje su imale potom razdragan osmjeh na licu. pretpostavljam da je crkvica slabo posjećena zbog mogućih predrasuda i osuda katoličke većine.

inače u susjednim prostorijama iste evangeličke crkvice rođen je jedan velik čovjek hrvatske kulture. crkvica je skromna, svećeničina odora nije kičasta i zlatna, već jednostavna i svečana. unutarnji prostor crkve odiše materijalnom skromnošću, a obred praktičnom duhovnošću.

06.04.2008., nedjelja

suprajz
03.04.2008., četvrtak

darovi

nisam tražila vatromet,
od svukud se obrušio u moj orah.

vučem ga kao gladna lisica
slomljen rep.

a mogao je biti kao balon punjen helijem
kojeg vuče na uzici
sito dijete.

drugi su upamtili za mene
kada mi je poklonjen magnet za govna.
kažu da je bio utorak oko osam ujutro.
nikad ne znam u kojem mi je džepu.

netko je u prolazu dobacio;
poklonjenom konju ne gledaj u zube.

02.04.2008., srijeda

muškarac psećeg imena

ti koji sjediš u Upravnom odboru odmah pokraj Boga
(Bog je muškarac, on te razumije)
što nisi učinio da imam sise Pamele Anderson
noge Hajdi Klum
dupe Dženifer Lopez
i na da na moj račun sjedne
lova kakvu zarađuje
Naomi Kempbel

pa da budemo sretni mi

jesi li pomislio da bi ti trebao izgledati barem kao
Džordž Kluni

01.04.2008., utorak

građanska hajdučija

čini se svakim danom je sve više građana koji uzimaju pravdu u svoje ruke po svom subjektivnom viđenju, pa je onda rezultat na strani jačega, luđega, mišičavijeg, brojnijeg, manjeskrupuloznoga, primitivnijega

moje viđenje potvrdili su mi neki policajci rekavši da je sve više fizičkih sukoba zbog sve beznačajnijih razloga. dnevno.

moj frend iz zdravstvenih razloga trči po svaskom nasipu i sve se češće susreće s potencijalnim situacijama iz kojih bi mogao nastati fizički sukob. redovito nosi na jogging po dva suzavca za građansku (damsku) upotrebu.
inače, imao je već okršaje, bio bez razloga pretučen i izgrižen od gomile pasa poznatog vlasnika, slučaj koji nije nikada procesuiran.

prestrašno

slučaj "korade" - no comment

evo einsteinove američke kuće, možda nekog inspirira da smisli kako uvest reda u ovaj ćumez od društva

- 18:36 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se