Ožujak 2017 (1)
Siječanj 2013 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Ožujak 2011 (3)
Veljača 2011 (2)
Prosinac 2010 (4)
Listopad 2010 (2)
Rujan 2010 (4)
Kolovoz 2010 (8)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (5)
Svibanj 2010 (7)
Travanj 2010 (8)
Ožujak 2010 (5)
Veljača 2010 (4)
Siječanj 2010 (5)
Prosinac 2009 (9)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (3)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (6)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (5)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (2)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (6)
Prosinac 2008 (11)
Studeni 2008 (9)
Listopad 2008 (6)
Rujan 2008 (5)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (7)
Svibanj 2008 (6)
Travanj 2008 (9)
Ožujak 2008 (9)
Veljača 2008 (12)
Siječanj 2008 (7)
Prosinac 2007 (11)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (14)
Rujan 2007 (23)
Kolovoz 2007 (18)
Srpanj 2007 (12)
Lipanj 2007 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

SAMO MOJA TEKICA

najjači roman

Flora Jungwirth

Der Fotzenlecker


Hardcore ljubavni roman, preporuča se dodatan oprez kroničnim bolesnicima i meteopatima, zabranjeno za mlađe od 30 zbog neiskustva i opasnosti od nekontroliranog duhovnog samoranjavanja, obavezno prije čitanja prirediti rolu zahodskog papira i bubrežnjak za bljuvanje.
Protagonist romana je čudovište, nit čovjek, nit muškarac. Pazite da ga ne pregazite na pješačkom prijelazu jer ćete odgovarati kao za čovjeka.
Kako ga prepoznati? Jednostavno. Prepoznatljiv je po tome što mu glava raste ravno iz dupeta, a poskrivećke drka iz grma.

Linkovi

Kontakt

marinianis1@gmail.com26.06.2007., utorak

Ubijem ti idola iliti dug po postu

Lucija 9 mi je rekla da bi mi glavu potopila u more i još malo držala pod površinom zato kaj sam napisala da je Vrazova Ljubica -drolja.
-Kak si to mogla napisat?-vikala je na mene s Otoka. Glas joj se snažno glasao iz slušalice. Odmaknula sam slušalicu od uha s kojim sam se poklopila i malko pokunjila.
-Pa kad ja tak mislim!
-Kak možeš nekaj tak ljepoga zminirat. Pa ona je bila njegova velika ljubav. Znaš li kakva su bila vremena. Nije se moglo birat. Autoriteti su određivali ko bu koga ženil. Stalno provociraš!
-Ne provociram, ja tak mislim. Nije mi želja da provociram. Mislim, nije bila skroz drolja, ono, ne, ali prva činjenica je ta da nije bila Vrazova Ljubica.
-Kak nije, čovjek je bil zaljubljen u nju. Nosil joj je cveće i pisal pjesme.
-Ostavila ga je i to je činjenica. Udala se za drugoga i bila je od toga drugoga , a ne Vrazova Ljubica.
Vrazu je ostala bujna mašta i "suhi". Ljubav je konzumacija, prosta i jednostavna. Ja bum išla Stankecu na grob. Jel znaš di je pokopan? Idem odati počast čovjeku koji je frustraciju pretvoril u umjetnost umjesto da koga zašora ili ukanta.
-Znaš u kakvim je vremenima živjela?
-Mogla je pobjeć?
-Ma nemoj, ko da je samo tak pobjeć.
-Ali ostavila ga je, uspjeli su je nagovorit i ševil ju je drugi.
-Ma ženo gdje ti je osjećaj za ljepo i umjetnost??
-Zajebi maštu. Zemi si maštu. Ja pišem na osnovu dojmova. Ljubav je penetracija.
-Slažem se. Ljubav je penetracija! -napokon me shvatila i počastila nas obje osmjehom.
-Tako je!! Probaj si zamislit da ti je Bill Gates muž tjedan dana i da ti veli; "Draga, ako imaš financijskih problema evo ti moje kartice pa sredi situaciju..počasti se s čim želiš.." Tak ti je otprilike funkcionirala Vrazova ljubav..
Sorry..

25.06.2007., ponedjeljak

Kaljužanje u Crikveničkoj gužvi

Produženi vikend u Crikvenici logična je i prihvatljiva posljedica. Što god mislila o prekrcanoj Crikvenici naviru sentimenti jer s tri ili četiri godine prvo moje more bilo je kod tete Katarine koja je davno umrla. Bilo je to tamo više potoka, zatim nalijevo na početku jedne strme ulice. Promijenjeno je ime ulice. Sjetila sam se starog naziva kada sam pisala čestitke za Uskrs i Božić pokojnoj teti i Barbi koji se prezivao Car. Crikvenica i okolica je prava Carevina. Valjda se trećina ljudi preziva Car.
Ovaj sam put odsjela više Groblja u ulici lijepog imena, ulica Glagoljaša, povrh groblja preko kojeg sam skraćivala put prema gradu i plaži Lučici. Svaki dan sam se zabavljala čitanjem imena s nadgrobnih ploča. Carevi su carovali i među mrtvima. Tražila sam tetu Katarinu i barba Nikolu. Nisam ih našla.
Groblja su mi inače turobna, međutim crikveničko na mene nije ostavilo takav dojam.

15.06.2007., petak

Ljubica Cantilly

Počela je večer ljubavne poezije u Samoboru. Traje eto već osam minuta. Jučer sam dobila informaciju o toj dogodovštini. Danas razmišljam je li Ljubica bila drolja. Moj ponuđeni odgovor je; više da, nego ne.
Kako bi glasilo muško ime za drolju? Seronja, pizdolizac, pizdun, droljac.. Droljac? Nije loše. Drolja, droljac je karakterna osobina. Poistovjećivanje pojma kurva-drolja je zabluda. Kurva je zanimanje u kom postoje pravila, drolja je varijacija na temu od kurve i domaćice do letača oko naše planete, kvantnog fizičara i dalje.
Ljubav je glupost kada siđe na zemlju. Ponaosob.

13.06.2007., srijeda

Današnja crtica iz djetinjstva

Otkako sam se jutros probudila kroz misli mi se vrzma jedna pjesmica koju sam pjevala na školskoj priredbi. Glasi ovako;

Leptiriću, šareniću
dođi malo 'amo
evo, imam lijepu ružu,
pomiriši samo.

Ja bih doš'o
al' se bojim
kakve igre klete,
ubost ćeš me, probost ćeš me,
i onda zbogom svijete.

Palo mi je na pamet da je preozbiljna za onu dob kada sam je naučila, a zapamtila sam ju očito za sadašnje vrijeme.

06.06.2007., srijeda

Kako sam danas pronašla djetelinu s šest listova

Gradski zrak dobro okupan danas čak s dvije kiše izmamio me skupa s Betom i Bebom u šetnju do početka utakmice. Vrludale smo kojekuda po Borongaju s kolicima, a Beba je sjedila uspravna k'o grofica i promatrala pažljivo oko sebe kamo je vozimo. Mimoilazile smo se s nafarbanim navijačima, a i većina klupa bile su zaposjednute s likovima koji su tankali prije tekme. Za sobom su naravno ostavili boce koje imaju šanse na budu razbijene nakon što se horde budu vraćale s tekme, a mi s djecom ćemo strepiti hoće li se koje rasjeći narednih dana, nedaj Bože! Jednom smo frendica i ja prošvercale na tekmu Underberg, jedan, sićušan. Količina alkohola bila je dostatna za mene i Liliku, ali muška ekipa oko nas ...
I tako nas tri gracije iz Kroacije završile smo niže željezničke postaje Maksimir u gustišu pokraj gradskih improviziranih povrtnjaka u kom je netko do svoje parcele postavio tepison-stazu. Vrlo otmjen dolazak u povrtnjak. Mi smo ispraćale vlakove, Beba je mahala pa-pa, trkale smo šarenu loptu koja uvijek dežura u donjoj košari kolica. Gusti svježi travnjak mamio nas je na ludorije i na trčanje za Bebom. Bebu su privlačile još pokoja zaostala tratinčica i popadali cvjetovi s nekog stabla. Trčala je od cvijeta do cvijeta, a ja za njom. Odjednom mi je propala noga kroz travu, a ja sam tresnula svom težinom na tlo. Gležanj mi je presjekla užasna bol, za tren sam osjetila slabost i oblio me znoj. Zaječala sam i ostala sjediti. Na malenoj površini u vidokrugu od pola metra s gustom djetelinom pozvala me jedna s čak šest listova. Jaučući saopćih -Beta, jao, našla sam djetelinu s šest listova! Beta je pukla od smijeha.(To mi je druga djetelina s šest listova. Prvu sam našla na bezbolan način. Eno je isprešane i zalijepljene u adresaru. Ova se preša.)

04.06.2007., ponedjeljak

Mravinjak

Nedavno sam se i ja "ublogirala" i dospjela u zanimljiv virtualno živ svijet za kojeg svakog dana sve više otkrivam da sliči mravinjaku. Klikam na postove i linkove, otvaram ih a oni vrve. Začudila sam se kao kad sam bila dijete i kada sam zagrebla u gonji sloj zemlje mravinjaka, a ono, nahrupiše mravi, njih stotinu, jedan preko drugoga, i svaki je nosio svoju značajnu mrvicu. Neke mrvice dospjele su na moj blog,i ja sam svoje mrvice ostavila na nekoliko blogova..

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se