MARIJINIM STOPAMA-NEKA MI BUDE PO RIJEČI TVOJOJ!

Komentari On/Off

LINKOVI 
Salezijanska mladež
Marijina djeca
Freemail
Sdb novaci
Česta pitanja vezana uz blogove
Vojska bezgrešne
Sveta stolica
Don Bosco danas
Riječ života
Veritas
Put file
Karmel
Službenici Gospodnji
Salezijanski suradnici
Leticia
Božja ljubav
Kate

GALERIJE 
1.Svete slike
2.Marija Bistrica

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Travanj 2008 (1)
Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

 MISLI
Gospodine, premalo Te ljubi onaj koji uz Tebe ljubi nešto što ne ljubi zbog Tebe.
====================

Inteligencija bez ljubavi čini te nemoralnim.
Pravednost bez ljubavi čini te neumoljivim.
Diplomacija bez ljubavi čini te licemjernim.
Uspjeh bez ljubavi čini te arogantnim.
Bogatstvo bez ljubavi čini te pohlepnim.
Ljubaznost bez ljubavi te čini servilnim.
Siromaštvo bez ljubavi čini te ponositim.
Ljepota bez ljubavi čini te apsurdnim.
Autoritet bez ljubavi čini te tiraninom.
Posao bez ljubavi čini te robom.
Jednostavnost bez ljubavi oduzima ti vrijednost.
Molitva bez ljubavi čini te introvertiranim.
Zakon bez ljubavi te pokorava.
Politika bez ljubavi čini te egoistom.
Vjera bez ljubavi čini te fanatikom.
Križ bez ljubavi pretvara se u mučenje.
ŽIVOT BEZ LJUBAVI... NEMA SMISLA......
====================

Križ su kraljevska vrata prema svetištu svetosti. Tko traži negdje drugdje ta vrata, ostat će vječno udaljen od toga svetišta.
====================

 26.10.2007., petak

Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine!

Dva anđela zaustavila se želeći prenoćiti pred jednom kućom, vilom, u kojoj je stanovala ugledna i dobrostojeća obitelj. Obitelj ih je hladno primila i nije im željela ponuditi gostoprimstvo u velikoj i lijepo uređenoj gostinjskoj sobi. Umjesto toga ponudili su im hladni i neugledni podrum. Dok su si prostirali ležajeve na tvrdom i vlažnom podu, stariji anđeo primijeti rupu u zidu i odmah ju popravi. Kada je mlađi anđeo upitao zašto, stariji mu odgovori: "Stvari nisu uvijek onakve kave se čine".
Iduće noći čudesan se par našao pred skromnom, gotovo sklepanom kućom u kojoj su stanovali jedan stočar i njegova žena. Oni su ih rado ugostili. Nakon što su s njima podijelili ono malo hrane koju su imali, bračni par je prepustio i svoj krevet gostima koji su izgledali prilično umorni. Kada je ujutro sunce počelo izlaziti, stočar i njegova žena bili su u suzama. Njihova najvrjednija i najljepša krava, koja im je trebala za kakav, takav napredak, je uginula i eno leži nepomična na polju. Mlađi anđeo je bio ljutit i rezignirano upitao starijeg: "Kako si mogao dozvoliti da se to dogodi? Prvi čovjek je imao sve, nije se prema nama lijepo ponio, a ti si mu pomogao. Druga obitelj je imala malo i to je spremno podijelila s nama. Čak su nam i svoj krevet ustupili, a ti si dopustio da im ugine najljepša krava!" "Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine", odgovori stariji anđeo.
"Kada smo boravili u podrumu vile, primijetio sam u zidu rupu gdje je bio pospremljen novac. Budući da su vlasnici bili toliko zaslijepljeni pohlepom da nisu s nama bili pripravni podijeliti dio svojih dobara, ja sam zapunio rupu tako da ne nađu bogatstvo. Druge noći, kada smo boravili kod stočara, anđeo smrti došao je po njegovu ženu koja je bila na smrt bolesna, a da to nije ni znala. Ja sam ga zamolio da umjesto nje uzme kravu."
"Stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine."

Ponekad je ono što mi doživljavamo kao zlo u biti velika sreća... i zato se neke stvari za koje molimo i koje želimo ne ispune odmah. Ako čovjek smogne postojanosti, nada se u teškim trenucima i usprkos padovima čini dobro, sve će biti dobro. Sve će biti dobro. Možda ne odmah, kako bi mi željeli, ali biti će.

- 14:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

 23.10.2007., utorak

Evo me opet!


Hvaljen Isus i Marija! Nakon točno mjesec dana, opet pišem... isprike za dugo nepisanje nemam, nisam bio raspoložen, bilo je puno obaveza, puno važnijih stvari za učiniti. Dogodilo se puno toga, kako i pretpostavljate...No pričat ću samo o danima naših duhovnih vježbi, a ostalo možda budem pisao kasnije. U srijedu navečer zaputili smo se prema Lasinju. Omah po dolasku zadivila me ljepota mjesta i ljepota prirode, a crkva je bila 20 metara udaljena od našeg boravišta. Duhovne vježbe držao nam je don Damir Stojić, salezijanac. Pobliže nam je protumačio i srcu približio 3 biblijska teksta. Najupečatljiviji bio mi je O milosrdnom Ocu...možda sam tu pronašao najveći dio sebe, i svoga života. Život svakog krščanina koji istinski teži za svetošću trebao bi biti prožet Evanđeljem, trebao bi biti Evanđelje. U četvrtak posjetili smo Časne sestre od srca Isusova. Taj red je zatvoren i one nikada ne izlaze iz samostana. Mi smo ih imali priliku vidjeti. Pri susretu s nijma prožela me snažna Božja ljubav, i veliki mir. Preporučio sam se u molitve, a osobito ću biti prisutan u molitvama jedne od njih. Neka ih Bog strostruko nagradi za sve što čine. Zadnji dan duhovnih vježbi ispovijedio sam se kod don Damira, i moj se duh oslobođen grijeha mogao uzdići do Božjeg zagrljaja. Na sv. Euharistiji toga dana bilo je predivno. Teško sam napustio to malo mjesto velikoga duha, ali svjestan da je moj život ono što me čeka u zajednici.
- 15:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se